Lederne

Seks af ti ledere: Svært at skaffe arbejdskraft i 2020

Del

Erhvervsledere forventer, at det bliver svært at skaffe medarbejdere i 2020. Især vil der være kamp om faglærte, viser en stor undersøgelse fra Lederne

Danske erhvervslederne forventer et 2020 med stigende omsætning, stigende overskud og flere ansatte. Det viser en ny undersøgelse blandt 10.652 ledere i den private sektor, foretaget af Lederne.

Blandt dem svarer 36 procent, at de venter at øge antallet af medarbejdere i deres virksomhed, mens kun 12 procent venter at skære i medarbejderstaben. Samtidig forudser lederne, at det bliver vanskeligt at skaffe den nødvendige arbejdskraft.

59 procent svarer, at de forventer, at det - generelt eller i en del tilfælde - bliver svært at rekruttere en eller flere af de medarbejdere, der bliver brug for næste år. Især faglærte bliver det en udfordring at tiltrække.

Af de ledere, der venter at ansætte faglært arbejdskraft, svarer 55 procent, at de eller deres virksomhed i en eller anden grad får problemer med at finde egnede kandidater.

- Det er ærgerligt, at regeringen har vedtaget en finanslov, der isoleret set mindsker udbuddet af arbejdskraft, når lederne ude på virksomhederne i den grad har brug for flere medarbejdere. I forvejen står over 30.000 job ubesatte på virksomhederne. Det er altså et akut problem, som politikerne skal prioritere højt. Hvis ikke, der bliver åbnet for mere udenlandsk arbejdskraft, må virksomhederne sige nej til ordrer. Dermed går Danmark glip af både indtjening og nye arbejdspladser, siger Niklas Praefke, cheføkonom hos Lederne

I undersøgelsen svarer knap to ud af tre, at de forventer stigende omsætning det kommende år, og næsten lige så mange venter stigende overskud. Kun omkring hver tiende venter fald i omsætning eller overskud.

- Hos Lederne forventer vi fortsat vækst men i et lavere tempo end tidligere. Det er bl.a. manglen på arbejdskraft, som trækker væksten ned, siger Niklas Praefke.

Kontakter

Links

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum