Det Kongelige Teater

Sebastian Haynes og NDT besøger Gamle Scene i september

Del

Nederlands Dans Theater lagde anmeldere og publikum ned i 2016, da de sidst gæstede Gamle Scene. I 2019 vender kompagniet tilbage med tre fantastiske koreografier. På scenen står Det Kongelige Teaters hjemmedyrkede stjernedanser Sebastian Haynes.

SHUT EYE foto: Rahi Rezvani
SHUT EYE foto: Rahi Rezvani

Politiken (seks hjerter) Teaterbloggen: (******) Berlingske: (*****)  Kulturkupeen (*****)

Det danske balletpublikum får i september chancen for at genopleve ballet-darlingen Sebastian Haynes på Gamle Scene. Danske Sebastian, 25, er uddannet fra Det Kongelige Teaters Balletskole i København og Holstebro, men blev under en forestilling i 2016 opdaget af danselegenderne Sol León og Paul Lightfoot. Året efter forlod Sebastian klassisk ballet i Den Kongelige Ballet til fordel for et af verdens mest berømte moderne dansekompagnier, Nederlands Dans Theater - NDT1. 

Fra den 7.-9. september vender Sebastian og det populære kompagni tilbage til Gamle Scene med tre forestillinger af tre moderne koreografer.

Den canadiske koreograf Crystal Pite inviterer i Solo Echo, der er inspireret af digtet Lines for Winter af Mark Strand, ind i en vinterlig melankoli. Med et bagtæppe af hvirvlende snefnug og med Brahms’ stille klange opstår et dynamisk kollektiv omkring individet.

Shut Eye giver et glimt ind i en surrealistisk verden og stiller spørgsmålet: Er det, vi ser, begrænset af vores sanser, eller er det betinget af, hvordan vi lader vores hjerne manipulere billedet gennem vores følelser?

Singulière Odyssée udspiller sig på en togstation og viser, hvordan rejse, bevægelse og dét at leve i en evig flux-tilstand gennemsyrer vores tids DNA. Musikken Exiles er komponeret særligt til balletten af Max Richter.

Nederlands Dans Theater er et af verdens førende moderne dansekompagnier under kunstnerisk ledelse af Paul Lightfoot, som efter 9 år på posten i 2020 afløses af canadiske Emily Molnar. Kompagniet har base i Haag og optræder hvert år for mere end 150.000 publikummer i Europa, USA, Asien og Australien.

Solo Echo
Koreografi: Crystal Pite
Musik: Johannes Brahms
Scenografi: Jay Gower Taylor
Kostumer: Crystal Pite og Joke Visser
Lysdesign: Tom Visser 

Shut Eye
Koreografi: Sol León og Paul Lightfoot
Musik: Ólafur Arnalds, Bryce Dessner m.fl.
Scenografi: Sol León og Paul Lightfoot
Kostumer: Joke Visser og Hermien Hollander
Lysdesign: Tom Bevoort 

Singulière Odyssée
Koreografi: Sol León og Paul Lightfoot
Musik: Max Richter
Scenografi: Sol León og Paul Lightfoot
Kostumer: Joke Visser og Hermien Hollander
Lysdesign: Tom Bevoort

Kontakter

Billeder

SHUT EYE foto: Rahi Rezvani
SHUT EYE foto: Rahi Rezvani
Download
Sebastian Haynes foto: Natascha Ryvald
Sebastian Haynes foto: Natascha Ryvald
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum