Fonden for Entreprenørskab

Se med når en ny generation af unge iværksættere dyster virtuelt til DM i Entreprenørskab

Del

Den 27. maj er det opfindsomhed, handlemod og innovative ideer, der er i centrum, når 19 teams af studerende fra Danmark og et fra Grønland dyster til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab. I år sætter Fonden for Entreprenørskab strøm til ideerne, når hele mesterskabet går online med fuldt program.

Studerende ved DM i 2019. I år foregår mesterskabet online.
Studerende ved DM i 2019. I år foregår mesterskabet online.

Det hele bliver afgjort mellem kl. 09.00-16.30 med live-pitches, gæster som CEO Mette Lykke fra To Good to Go, sidste års vinder Microchange, CEO fra JA Europe Salvatore Nigro - og meget mere! Vær med hele dagen eller blot kl. 16, når Danmarksmesteren 2020 og det team som skal repræsentere Danmark ved EM findes. 

Det bobler med kreativitet og nytænkende ideer i hovederne på de studerende på landets videregående uddannelser. Og faktisk viser forskning, at faglig viden kombineret med evnen til at se nye muligheder er en utrolig stærk kombination, når det kommer til at fostre fremtidens iværksættertalenter. 

Alle deltagerne har været en del af uddannelses- og entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme, hvor de gennem forskellige uddannelsesforløb har arbejdet med at udvikle samfundsrelevante, værdiskabende og bæredygtige løsninger. Nu er deres entreprenante kompetencer toptrænet, og de er klar til at præsentere deres ideer for frivillige dommere, der er erfarne iværksættere og erhvervsledere. Men kun ét team går derfra med titlen som Danmarksmester i Entreprenørskab 2020. 

De studerende kommer fra korte og mellemlange videregående uddannelser i Herning, Aalborg, Aarhus, København, Vejle, Svendborg, Kolding, Køge og Nuuk. Til DM stiller de studerende op i fire kategorier: Greentech, Serviceinnovation, Lifetech og Social entrepreneurship - og ideerne spænder vidt: fra nytænkning af seksualundervisning til organiske nedbrydelige potteskjulere. 

”Over de seneste par år har vi set en super udvikling i de unges ideer, som viser mere og mere fokus på værdiskabelse og bæredygtighed, indtænkt som en del af forretningsmodellen. Det er vi utroligt glade for i Fonden for Entreprenørskab, da vi i fremtiden får brug for initiativer, som har et større formål end profit, siger programleder Carina Hammer. 

Et skud startkapital og en billet til Europamesterskabet  

Deltagerne dyster om op til 50.000 kroner, titlen som Danmarksmester i Entreprenørskab og en adgangsbillet til JA Europe Enterprise Challenge 2020, som er Europamesterskabet i Entreprenørskab. Der kåres desuden en vinder i hver kategori og der uddeles en særpris. 

Fonden for Entreprenørskab står bag Start Up Programme og arrangerer DM i Entreprenørskab i samarbejde med Dansk Erhverv. Danmarksmesterskabet støttes også af Bloomberg, Entercard, Tønder Energi- og Miljøfond, Den Sociale Kapitalfond og Bristol-Myers Squibb, som hver står bag en af priserne på dagen. Herudover bidrager Opfinderrådgivning, Erhvervshus Hovedstaden og EY. 

Danmarksmesterskabet afholdes online den 27. maj 2020. 


 
Program: 
09.00: Officiel åbning ved Christian Vintergaard, Fonden for Entreprenørskab og Brian Mikkelsen, Dansk Erhverv  

09.40-10.45: Se pitches fra studerende i kategorierne Greentech og Lifetech  

10.45-11.00: Hør om diversitet i entreprenørskab ved forskningsleder Kåre Moberg, Fonden for Entreprenørskab 

11.00-11.45: Se pitches fra studerende i kategorierne Serviceinnovation og Social entrepreneurship 

12.15- 12.30: Inspiration fra Mette Lykke, CEO i Too Good To Go 

12.30-15.00: Studerende har samtaler med dommere og coaching-session med eksperter 

15.00-15.30: Oplev interview med sidste års vinder, CEO Sarah Hammershøy fra Microchange & Emilie Normann fra Fonden for Entreprenørskab 

16.00Vær med til Awardshowet, få overraskelser og mærk stemningen, når et team ryger afsted til Europamesterskabet 2020

16.30Tak for denne gang 

 

Pressetilmelding: 
Pressen kan være med hele eller dele af dagen og møde nogle af Danmarks næste iværksættertalenter. Send en mail til berit@ffefonden.dk, så kvitterer vi med login-link til dagen, som afvikles i Zoom. 

Kontakter

Berit Bader Lemming, presse- og kommunikationskonsulent, Fonden for Entreprenørskab, berit@ffefonden.dk eller 31 75 34 81. 

Carina Hammer, programleder, Start Up Programme, carina@ffefonden.dk eller 24 45 76 75 

 

Billeder

Studerende ved DM i 2019. I år foregår mesterskabet online.
Studerende ved DM i 2019. I år foregår mesterskabet online.
Download

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffe-ye.dk

Fonden for Entreprenørskab er det centrale nationale videncenter og omdrejningspunkt for udvikling af entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer.

Fonden arbejder for at evnen til at være innovativ skal være et grundelement i alle uddannelser fra folkeskole til ph.d. Innovation og entreprenørskab skal i højere grad integreres i uddannelserne og forankres på uddannelsesinstitutionerne. 

Fonden for Entreprenørskab uddeler fondsmidler til udvikling og videreudvikling af undervisning med fokus på innovation og entreprenørskab på alle niveauer af uddannelsessystemet. Fonden udvikler og udgiver også selv undervisningsmateriale, rådgiver om implementering af entreprenørskab i undervisning og er facilitator for samarbejde og netværk om entreprenørskabsundervisning.

Som videncenter arbejder Fonden for Entreprenørskab med at udbrede og videreformidle forskning om entreprenørskab i undervisningen. Gennem undersøgelser og analyser er Fonden for Entreprenørskab også selv med til at generere ny viden om udbredelsen og effekterne af entreprenørskabsundervisning i Danmark.

 

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Maskinmestre vinder DM i Entreprenørskab for studerende27.5.2020 19:23:37 CESTPressemeddelelse

Hvordan kan vi gøre verden bedre? Det gav 20 teams af studerende hvert deres bud på, da de onsdag den 27. maj pitchede deres iværksætterideer online til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende. Tre studerende fra SIMAC i Svendborg med hjælp fra en studerende på SDU løb med sejren for deres udvikling af en særlig gummimanchet, der kan sammenkoble maskiner, helt uden at støv og snavs kommer med.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum