WWF Verdensnaturfonden

Se billederne: Danmark gik i sort i en time lørdag aften

Del

En lang række kommuner, virksomheder og danskere slukkede lørdag aften d. 27. marts lyset i en time. Det skete i anledning af WWF’s globale initiativ ’Earth Hour’, der hvert år sætter fokus på planetens presserende natur- og klimakrise. Se nogle af billederne her.

Foto af: Sund & Bælt
Foto af: Sund & Bælt

Earth Hour er verdens største opråb på planetens vegne, og der er mere end nogensinde brug for, at virksomheder, borgere og politikere står sammen og giver kloden en stemme og sætter handling bag ordene. Traditionen tro var en række verdenskendte vartegn med til at sprede budskabet lørdag aften.

Hele verden - og Danmark - gik i sort

Earth Hour var ligesom i 2020 på grund af COVID-19 et digitalt initiativ. Byer og vartegn i hele verden støttede op – fra Paris til Hong Kong. Og til Danmark, hvor blandt andet en lang række kommuner slukkede gadebelysningen udvalgte steder.

Dertil slukkede blandt andre Kronborg Slot, Randers Regnskov, Øresundsbroen, Storebæltsbroen og Københavns Rådhus lyset i en time fra kl. 20.30.

Find billeder fra nogle af de mørklagte steder her:

Earth Hour 2021 slog rekord for det globale initiativ. I år deltog nemlig 192 lande på tværs af kloden i bevægelsen, og det blev blandt andet markeret på sociale medier. Samlet set har indhold på sociale medier med hashtagget #EarthHour og andre relaterede hashtags genereret mere end 6,7 milliarder visninger fra januar til marts 2021.

Hvorfor slukker vi lyset?

Verdens biodiversitet er truet, hver fjerde dyre- og planteart er i fare for udryddelse, og naturen er ude af balance. Vi mister på verdensplan vilde dyr, biodiversitet og enestående natur som aldrig før, og der er brug for større handling for at beskytte mennesker og natur. Nu mere end nogensinde, hvor COVID-19 er et lysende eksempel på, at forholdet mellem mennesker og naturen er kritisk for verdens fremtid.

WWF’s Living Planet Report 2020 viser blandt andet, at vi på mindre end 50 år har set en dramatisk global reduktion af populationer af pattedyr, fugle, padder, krybdyr og fisk på hele 68 procent.

”Vi slukker lyset for at sætte fokus på, at vi mister vilde dyr, biodiversitet og enestående natur som aldrig før. Earth Hour er verdens største opråb på planetens vegne, og der er mere end nogensinde brug for, at vi står sammen og giver vores klode en stemme. Naturen er i krise, men den er også nøglen til at løse nogle af vor tids største globale udfordringer. Skovene opsuger for eksempel drivhusgasser fra luften og holder på regnen, så mennesket kan få drikkevand. Derfor opfordrer vi danskerne til sammen med virksomhederne og kommunerne at deltage i årets Earth Hour. Når kloden går i sort, viser vi, at vi forventer, at verdens beslutningstagere lytter og handler,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden og fortsætter:

”Earth Hour er mere end bare en time, hvor vi slukker lyset for planeten. Det er en bevægelse for vores fremtid.”

Læs mere om Earth Hour her.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt:
Sebastian Wulf, presserådgiver
WWF Verdensnaturfonden
(+45) 5132 9503 / sebastian.wulf@wwf.dk

Billeder

Foto af: Sund & Bælt
Foto af: Sund & Bælt
Download
Foto af: Sund & Bælt
Foto af: Sund & Bælt
Download
Foto af: Sund & Bælt
Foto af: Sund & Bælt
Download
Earth Hour i Paris 2021. Foto WWF-France
Earth Hour i Paris 2021. Foto WWF-France
Download
Earth Hour i Paris 2021 (slukket). Foto WWF-France
Earth Hour i Paris 2021 (slukket). Foto WWF-France
Download
Earth Hour i Rom 2021. Foto: Emanuele Coppola / WWF-Italy
Earth Hour i Rom 2021. Foto: Emanuele Coppola / WWF-Italy
Download
Earth Hour i Rom 2021 (slukket). Foto: Emanuele Coppola / WWF-Italy
Earth Hour i Rom 2021 (slukket). Foto: Emanuele Coppola / WWF-Italy
Download

Links

Information om WWF Verdensnaturfonden

WWF Verdensnaturfonden
WWF VerdensnaturfondenEarth Hour 2021

I år finder Earth Hour sted lørdag den 27. marts 2021 kl. 20.30 – 21.30 og fremhæver det presserende behov for at tackle naturtab og klimaforandringer. Med beviser, der peger mod en tæt sammenhæng mellem naturens ødelæggelse og stigende forekomster af pandemier som COVID-19, forsøger Earth Hour 2021 at forene folk til at tale på naturens og planetens vegne.

2021 er et skæbnesvangert år med afgørende muligheder for at ændre vores forhold til naturen. I år skal verdens beslutningstagere nemlig tage kritiske beslutninger omkring natur, klimaforandringer og bæredygtig udvikling. Følgevirkningerne af disse beslutninger vil forme vores planetens fremtid i kommende årtier, og Earth Hour er en vigtig mulighed for at opråbe beslutningstagere til handling, der skal beskytte vores planet.

Sidste år var Earth Hour på grund af COVID-19 for første gang et digitalt initiativ, og bevægelsen samlede folk fra hele 190 lande, der markerede initiativet online. Det genererede over 3 milliarder visninger på sociale medie med hashtagget #EarthHour og andre relaterede hashtags.

Da COVID-19 stadig raser, er Earth Hour igen i år online, hvor millioner af mennesker over hele verden inspireres til at tale for naturen.

Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Naturen er svaret på klimakrisen - og nu kan alle virksomheder være med19.11.2021 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Fældningen og afbrændingen af verdens skove frigiver flere skadelige klimagasser end al verdens transport tilsammen. Derfor er skovene en central del af Paris-aftalen, der skal stoppe klimakrisen, inden det er for sent. Mange virksomheder vil gerne investere i bevarelsen af skovene, men er i tvivl om, hvilke projekter, der er de rigtige. Nu hjælper en ny guide fra WWF virksomhederne med at sikre, at karbon-skovprojekterne er af højeste kvalitet for både klimaet, naturen og de mennesker, der er afhængige af skovene. Vejledningen blev præsenteret til COP26.

Danske virksomheders forbrug af palmeolie har stadig regnskov på samvittigheden14.10.2021 07:26:36 CEST | Pressemeddelelse

Størstedelen af verdens store virksomheder gør stadig alt for lidt for at leve op til deres løfter om, at deres forbrug af palmeolie ikke har regnskov på samvittigheden. Men nogle få, heriblandt Arla, udmærker sig og viser, at en hurtig omstilling er mulig. Det viser en ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden foretaget blandt 227 førende virksomheder globalt. Danske virksomheder er repræsenteret fra top til bund på listen.

WWF om ny handlingsplan: Nøglen til succes er inddragelse af danske virksomheder og aktører22.9.2021 14:11:09 CEST | Pressemeddelelse

I dag, onsdag d. 22. september 2021, præsenterede fødevareministeriet og minister Rasmus Prehn Danmarks længeventede handlingsplan mod afskovning. Handlingsplanen går ud på, at vi nu skal sætte en stopper for det forbrug og de produkter, der har skov og anden natur på samvittigheden. WWF Verdensnaturfonden er positive omkring den ambitiøse målsætning, men understreger også, at der mangler klare fælles rammer for, hvordan vi når i mål. Og så bliver det vigtigt at forankre den nødvendige indsats hos danske virksomheder og aktører.

Regeringen overser vigtigt klimaværn i finanslovsforslaget15.9.2021 06:02:00 CEST | Pressemeddelelse

Nicolai Wammen fremlagde d. 30. august regeringens forslag til finansloven 2022. Ifølge ministeren er det tid til at ’lette foden fra speederen’, da det går ’rigtig, rigtig godt for dansk økonomi’. Det er positivt, men spørger man WWF Verdensnaturfonden, mangler forslaget blandt andet fokus på havet, der er et af de absolut vigtigste værn i klimakampen - med et kæmpe økonomisk potentiale.

Virksomhed tager første skridt mod verdensrekord i Københavns Havn9.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Stromma Danmark lægger kanalbåde til, når tusindvis af Københavnere og turister hvert år sejler på havnerundfart i Københavns kanaler. En stor del af virksomhedens aktiviteter hører til på vandet, og Stromma har derfor en vision om at holde havnen ren. Et tre-årigt partnerskab med WWF Verdensnaturfonden bidrager til netop den vision, og næste projekt er i gang. Stromma og WWF installerer i dag 20 fiskehoteller, der bringer Københavns Havn tæt på verdensrekord.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum