SDU ser positivt på at udvide med it-uddannelser i Vejle
(Revideret version)
Sommerens politiske aftale om regionalisering af uddannelser i Danmark fastlægger, at der skal etableres uddannelser udenfor de fire største byer frem mod 2030. Det er en bunden opgave, som SDU arbejder målrettet på at være med til at løse.
SDU har allerede nu, som landets eneste universitet, en unik konstruktion med mange campusbyer spredt over et stort geografisk område. Faktisk studerer 21% af SDU’s studerende i campusbyerne uden for Odense.
Alene i Region Syddanmark er SDU repræsenteret med uddannelsescampusser i Sønderborg, Esbjerg og Kolding.
En position, som universitetet nu arbejder på at styrke med ambitionerne om at oprette en nyt campus i Vejle, som primært har fokus på forskning og uddannelse indenfor it.
Samarbejdet er i gang
SDU har allerede flere aktiviteter i Vejle herunder virksomhedssamarbejder. Desuden er SDU solidt etableret på Vejle Sygehus, som er en del af Sygehus Lillebælt, hvor der er ca. 15 professorer og 30 lektorer og et betydeligt antal ph.d.-studerende.
Understøtte udvikling i Trekantområdet
Der vil i givet fald ikke blive tale om udflytning af aktiviteter fra andre SDU-campusser, men i stedet opbygning af helt nye uddannelses- og forskningsaktiviteter i Vejle.
-SDU vil gerne tage det ansvar, der ligger i at være med til at løse den bundne opgave om regionalisering af uddannelser udenfor de fire største byer. Derudover er trekantområdet som et af landets vigtigste industriregioner et helt unikt vækstområde med succesfulde og innovative virksomhedsmiljøer. SDU har nogle helt særlige styrkepositioner indenfor it, som vi gerne vil bringe i spil i opbygningen af forskningsmiljøer og forskningsbaserede uddannelser i Vejle. Det handler helt grundlæggende om, at vi gerne vil være med til at bidrage til yderligere vækst, udvikling og understøttelse af erhvervslivets behov i Vejle og Trekantområdet, siger Jens Ringsmose, rektor på SDU.
Tværfaglighed og it-hub
Rektoren understreger, at som et flerfakultært universitet med kernefagligheder indenfor teknik, naturvidenskab, sundhedsvidenskab, samfundsvidenskab og humaniora, vil det være oplagt at tænke tværfaglighed ind i de uddannelses- og forskningstiltag, der kan etableres i Vejle.
-Til at begynde med går vores ambitioner i retning af at opbygge it-uddannelser, men det ligger dybt i SDU’s DNA at tænke tværfagligt – og det åbner op for muligheden for at koble andre fagligheder på. Tilsvarende vil vi også være åbne overfor at indgå i samarbejder med andre relevante uddannelsesinstitutioner og lade Vejle fungere som en it-hub, forklarer han.
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Stort forskningsprojekt: Ny robotteknologi skal ruste danske virksomheder til en usikker verden10.4.2025 08:23:54 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra SDU Robotics er sammen med 22 andre partnere en del af forsknings- og innovationsprojektet MADE REACT. Ved hjælp af nye teknologiske løsninger skal de gøre dansk industri mere modstandsdygtig i en foranderlig verden. Projektet er støttet af Innovationsfonden og har et samlet budget på mere end 100 millioner.
Nye IT- og STEM-uddannelser godkendt til SDU Vejle8.4.2025 14:00:12 CEST | Pressemeddelelse
Otte nye IT- og STEM-uddannelser bliver fundamentet for et internationalt forsknings- og uddannelsesmiljø på den nye campus.
Nu kan du få ægte foie gras uden tvangsfodring8.4.2025 09:38:21 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Max Planck Instituttet og Syddansk Universitet (SDU) har udviklet en effektiv måde at lave foie gras af ænder og gæs, som ikke er blevet tvangsfodrede. Teknologien er patenteret, og håbet for fremtiden er, at den også vil kunne bruges til f.eks. plantebaserede fødevarer.
Ny klinisk professor i hæmatologi ved Odense Universitetshospital og SDU7.4.2025 11:00:12 CEST | Pressemeddelelse
Overlæge, dr. med. Kim Theilgaard-Mönch er pr. 1. september 2025 udnævnet til klinisk professor i hæmatologi ved Odense Universitetshospital (OUH) og Klinisk Institut ved Sydansk Universitet (SDU).
Lys kan afsløre kræft på sekunder – danske forskere bag ny teknologi30.3.2025 09:44:09 CEST | Pressemeddelelse
Fremtidens kræftdiagnose kan blive hurtigere og mere præcis – takket være et forskerteam ledet af SDU, der kan bruge usynligt lys og kunstig intelligens til at opdage sygdomme, før symptomerne viser sig.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum