DI Sydvestjylland

Scandinavian Avionics A/S fra Billund vinder DI Initiativpris

Del

Stoltheden over at det amerikanske forsvarsministerium i foråret 2019 valgte Scandinavian Avionics A/S til at vedligeholde flyelektronik til kampflyet F-35 sammen med Terma A/S er fortsat stor. Specielt for en mindre leverandør som Scandinavian Avionics A/S er det et skulderklap der giver genlyd. Det har nu også resulteret i at Scandinavian Avionics A/S får tildelt DI Sydvestjyllands Initiativpris 2019.

- Vi er i bestyrelsen for DI Sydvestjylland meget stolte af, at vi her i vores område har en virksomhed, der er i stand til at vedligeholde og levere den ypperste teknologi, for det er virkelig det, vi taler om, når det gælder elektronik til flyindustrien og ikke mindst til de meget avancerede F-35 jagerfly. Specielt når man tager i betragtning at Scandinavian Avionics A/S var oppe imod langt større internationale virksomheder, er det meget imponerende, siger formand for DI Sydvestjylland , adm. direktør Jesper Toft Mathiasen, Claus Sørensen A/S.

Initiativprisen uddeles mandag den 18. november kl. 9.00 på Scandinavian Avionics A/S, Stratusvej 9, i Billund af borgmester Ib Kristensen, Billund Kommune og formand Jesper Toft Mathiasen

 

Pressen er velkomne til at deltage ved overrækkelsen. Virksomheden ligger på Billund Lufthavns område, og af praktiske årsager bedes pressen ankomme senest 8.45.

- Ordren til F-35 er dog langt fra den eneste årsag til at Scandinavian Avionics A/S får tildelt vores initiativpris i år. Bestyrelsen for DI Sydvestjylland har vurderet virksomheden ud fra en lang række forhold. Ud over virksomhedens store uddannelsesindsats af medarbejderne til det absolut højeste internationale niveau, så har vi også bidt mærke i virksomhedens mod til at afprøve nye ting og igangsætte store investeringer uden sikkerhed for succes, siger Jesper Toft Mathiasen.

Ud over opgaver til forsvarsindustrien har Scandinavian Avionics A/S igennem mange år leveret komplette elektronik løsninger til rutefly, helikoptere og private jetfly. Skal man transportere sig af luftvejen, er der derfor en vis sandsynlighed for, at flyets instrumenter og måleudstyr er blevet sikkerhedsgodkendt og måske også installeret af Scandinavian Avionics A/S.

Virksomheden er fortsat fuld fokuseret på fremtiden, og har netop foretaget et generationsskifte, hvor stifteren Hardy B. Truelsen har overdraget aktiemajoriteten til sine børn, hvor sønnen Michael R. Truelsen allerede har varetaget jobbet som adm. direktør i flere år.

Virksomheden udvikler også projekter og løsninger til droner, som vurderes til at blive et stort marked i fremtiden.

- Ordren til F-35, er kulminationen på en risikofyldt, men målrettet og langvarig satsning, som vi i DI Sydvestjyllands bestyrelse synes ganske fint beskriver virksomhedens DNA. For Scandinavian Avionics A/S er bygget på innovation og drevet af lysten til konstant at udvikle nye forretningsområder, markeder, afdelinger og produkter. Vi hører fra virksomheden at det svære faktisk består i at have modet til at sige nej en gang imellem, siger Jesper Toft Mathiasen.

Ordren fra det amerikanske forsvarsministerium består i at Scandinavian Avionics A/S i perioden 2021-2025 bliver ansvarlig for den globale vedligeholdelse af flyelektronik-komponenter til F-35 sammen med Terma A/S fra Aarhus, mens de to virksomheder fra 2025 skal stå for det regionale vedligehold af komponenter i Europa.

Scandinavian Avionics A/S blev grundlagt i 1978 af Hardy B. Truelsen med det formål at betjene den civile luftfart med salg, installation og vedligeholdelse af de instrumenter og navigationsudstyr m.m., der anvendes i fly. Allerede et par år efter grundlæggelsen kunne firmaet åbne en afdeling i Norge, og siden har virksomheden oprettet 11 afdelinger i 9 lande, og beskæftiger sig i dag med komplette elektronik og uddannelsesløsninger til den internationale luftfartsbranche.

FAKTA OM INITIATIVPRISEN

InitiativPrisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds. Det er virksomheder, som på en eller anden måde kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere. Vinderen af InitiativPrisen 2019 i Sydvestjylland dyster senere på året mod Initiativprisvindere fra DI’s øvrige 17 regionalforeninger om den landsdækkende InitiativPris, som uddeles i januar 2020 på DI’s SMV-konference.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos adm. direktør Michael R. Truelsen, tlf. 79508004, e-mail: mrt@scanav.com, regionalforeningskonsulent Johan H. Pedersen, tlf. 40843207, e-mail: jhp@di.dk eller pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI Sydvestjylland

DI Sydvestjylland
DI SydvestjyllandFor yderligere information om DI Sydvestjylland:

Chefkonsulent Johan H. Pedersen
Mail: jhp@di.dk
Tlf. 3377 3781
Mobil: 4084 3207

Administrativ koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

DI: Kommunerne i Sydvestjylland spiller en vigtig rolle under coronakrisen5.5.2020 13:37:42 CESTPressemeddelelse

Dansk Industri kommer nu med et nyt katalog med 45 gode idéer, som skal inspirere til, hvordan kommunerne i endnu højere grad kan være med til at hjælpe det lokale erhvervsliv, der er hårdt ramt af coronakrisen. Kataloget kommer nu, fordi der er udsigt til, at krisen ikke slipper sit tag i samfundet lige med det samme, og fordi mange virksomheder først begynder at mærke konsekvenserne af krisen nu.

Erhvervslivet: Varde er blandt de bedste til at forberede de unge til erhvervslivet9.9.2019 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Varde Kommune er blandt de bedste i landet til at løfte folkeskoleeleverne op på et højt fagligt niveau. Det er en af de gode nyheder i Dansk Industris årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima. Faktisk indtager Varde her en flot tredje plads på landsplan. Samtidig belønner virksomhederne i årets erhvervsklimaundersøgelse Varde Kommune for at have skabt et forbilledligt samarbejde imellem folkeskolen og kommunens virksomheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum