DI Bornholm

Satsning til lands, til vands og i luften udløser initiativpris til Bornholms Elektromotor

Del

Virksomheden Bornholms Elektromotor ApS har gennem målrettede investeringer og videreuddannelse af medarbejdere kapret nye vækstmarkeder i blandt andet offshore-branchen. Det bliver onsdag belønnet med DI Bornholms Initiativpris 2018.

Bornholms Elektromotor blev grundlagt i 1947, og levede i mange år af at betjene den store fiskeflåde på Bornholm. I dag har direktør Martin Randrup altid pakket en redningsvest bag i bilen. For man ved aldrig, hvad en arbejdsdag bringer.

I dag vedligeholder, reparerer og ombygger virksomheden nemlig roterende maskiner i alle størrelser. Det omfatter alt fra skibsmotorer, landbrugsmaskiner, industrimaskiner og vindmøller. Og blandt nogle af de nye tilføjelser på hylderne er svejserobotter og drone-komponenter. Dermed er Bornholms Elektromotor og de 14 medarbejdere i dag klar med ekspertise til lands, til vands og i luften.

Med en kundekreds fra mange brancher har virksomheden formået at vokse og opbygge en stigende fortjeneste over de seneste år. Blandt andet via datterselskabet Service At Sea.

- Bornholms Elektromotor har virkelig formået at se muligheder i nye forretningsområder, og har ikke mindst haft modet til at investere for at gøre klar til de helt nye opgaver. Det er den drivkraft og initiativlyst, der er vigtig for, at vi kan fastholde arbejdspladser på Bornholm, fortæller DI Bornholms formand, Kenn Kjellberg.

I lokalerne på Rønne Havn er det tydeligt, at Bornholms Elektromotor har vokseværk. Kvadratmeterne er for nylig udvidet markant, og virksomheden har investeret betydeligt i nye typer komponenter og udstyr. Men ifølge direktør Martin Randrup har den største investering været at videreuddanne og certificere medarbejderne til nye opgaver:

- Vi er glade og stolte over at modtage Initiativprisen. For mig er det især en stor cadeau til mine medarbejdere, som har været med på, at vi hele tiden skal udvikle os som virksomhed, hvis skal overleve og være konkurrencedygtige fremover. Hvis ikke vi står klar, tager andre opgaven. Så vi er nødt til at tage nogle chancer, så vi kan imødekomme de nye behov, der opstår hos vores kunder. Det kunne vi ikke gøre uden enormt fleksible medarbejdere, der er klar på at lære nyt, siger Martin Randrup.

Klar til nyt offshore-eventyr

For fem år siden tog virksomheden hul på et nyt forretningsområde, da de sikrede en serviceaftale for en række boreplatforme i Nordsøen. Det næste store spring for virksomheden ligger rundt om Bornholm i Østersøen, hvor flere havvindmølleprojekter er på vej.

- Bornholm kommer til at blive omgivet af vindmøller til alle sider, og opførelsen af Kriegers Flak er allerede så småt begyndt. De mange vindmølleprojekter er et område med store muligheder for vores ydelser og viden. Også på tværs af Bornholm, som samlet kommer til at gå ind i en helt ny epoke, hvor vi som ø skal blomstre sammen. Det er vi heldigvis rigtig gode til at samarbejde om, siger direktør Martin Randrup.

Netop det strategiske offshore-samarbejde på Bornholm udløser også ros fra formand for DI Bornholm Kenn Kjellberg:

- Offshore Center Bornholm er et godt eksempel på, hvad vi kan opnå, når virksomheder står sammen om at hente den næste ordre hjem. Her har Bornholms Elektromotor tidligt været med på vognen sammen med andre fremsynede lokale virksomheder. En ordre vundet kan sprede sig som ringe i vandet til lokale underleverandører, butikker og servicevirksomheder, siger han.

Med DI Bornholms initiativpris 2018 er Bornholms Elektromotor ApS en af i alt 19 kandidater til DI’s nationale initiativpris, som uddeles på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder i 2018.

Kom til prisoverrækkelsen:

Onsdag d. 31. oktober 2018 kl. 11.30
Hos Bornholms Elektromotor ApS, Sydhavnsvej 3, 3700 Rønne

Fakta om Bornholms Elektromotor ApS

  • Grundlagt: 1947
  • Antal medarbejdere: 14 i alt, herunder 2 hos datterselskabet Service At Sea 

Fakta om Initiativpris 2018

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI Bornholm.

Det er bestyrelsen i DI Bornholm, der udpeger modtageren af Initiativprisen.

Kriterierne for Initiativprisen er:

  • Virksomheden må ikke have over 100 ansatte.
  • Virksomheden skal gennem særligt initiativ og virkelyst inden for afsætning, teknologi, uddannelse eller andre områder gennem en kortere årrække have skabt grundlag for vækst.
  • Der vil også blive lagt vægt på udviklingen i nøgletal, eksempelvis omsætningen (bruttoavancen), årets resultat, egenkapitalen og/eller antal ansatte de seneste år.
  • Virksomheden skal være fuldt medlem af DI eller være associeret.

Særligt kriterie for 2018: Mod til skalering

  • Virksomheden har udvist et særligt mod til skalering ved at igangsætte initiativer, der indebærer radikale ændringer, for at møde fremtidens vækstudfordringer.

De 19 vindere af InitiativPrisen i DI’s 19 Regionalforeninger dyster efterfølgende om at vinde den landsdækkende Initiativpris 2018. Den uddeles på DI’s årlige SMV-dag i januar måned. Her er der tradition for, at Prins Joachim uddeler prisen. 

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger:
· Konsulent i DI, Henrik Langaard Lystbæk, telefon 2284 6867.
· Direktør, Bornholms Elektromotor, Martin Randrup, telefon 2344 7108.
· Formand for DI Bornholm, Kenn Kjellberg, telefon 4030 0599.
· Presserådgiver, Dansk Industri, Niels Brandt Petersen, telefon 2622 4418.

Billeder

Information om DI Bornholm

DI Bornholm
DI BornholmFor yderligere information om DI Bornholm:

Konsulent Henrik Lystbæk
Mail: hely@di.dk
Tlf. 3377 3957
Mobil: 2284 6867

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Bornholm

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Bornholm

Erhvervsklima: Bornholm holder foden på speederen9.9.2019 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Imens bornholmske virksomheder har sat ryk i beskæftigelsen de seneste år, har Bornholms erhvervsklima også haft fart på fremad med en stabil hastighed. Det viser en ny DI-undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed, hvor Bornholm fortsætter fremgang for tredje år i træk. Bornholm rykker ni pladser frem til en samlet 55. plads på DI’s rangliste over erhvervsvenlige kommuner i 2019. Samlet er Bornholm rykket 34 pladser frem siden 2016.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum