Udenrigsministeriet

Samuelsen genåbner den Dansk-Indiske Fælleskommission

Del

Udenrigsminister Anders Samuelsen besøger i dag Indien. Sammen med sin indiske kollega, Sushma Swaraj genåbner Samuelsen den Dansk-Indiske Fælleskommission, der efter indisk ønske har ligget stille siden 2010.

Fælleskommissionen danner rammen om det dansk-indiske bilaterale forhold. Relanceringen er udtryk for et afgørende skridt fremad i de bilaterale relationer mellem Danmark og Indien.


Anders Samuelsen siger:


“Danmark har brug for gode relationer og et tæt samarbejde med Indien. Forholdet har været udfordret, men i dag er vi enige om at se fremad. Det er jeg utroligt glad for. Det er kulminationen på års arbejde. Nu skal vi have fart på samarbejdet. På sigt håber jeg, at vi kan indgå et strategisk partnerskab med Indien, som dem Danmark har med de andre store asiatiske vækstøkonomier.”


Udenrigsministeren mødes også med den indiske handelsminister, Suresh Prabhu for at diskutere styrket samhandel mellem Danmark og Indien.


Anders Samuelsen siger:


“Indien er næste år verdens femtestørste økonomi, men under en halv procent af dansk eksport går til Indien. Så der er et kæmpe uudnyttet potentiale. Vi skal gribe det momentum, vi nu har skabt og accelerere eksporten. Derfor udsender vi to ekstra vækstrådgivere til ambassaden i New Delhi, der skal fremme danske løsninger på det indiske marked. Vi ser også på en opgradering af handelskontoret i Bangalore til et generalkonsulat, så vi står endnu stærkere, når vi skal hjælpe de danske virksomheder i kampen om de indiske markedsandele. Der er potentielt milliarder at hente.”


Som symbol på det styrkede samarbejde mellem Danmark og Indien vil Samuelsen under sit besøg også åbne den nye danske ambassadebygning i New Delhi.


Baggrund:
Den Dansk-Indiske Fælleskommission danner rammen om det bilaterale forhold mellem Danmark og Indien. Kommissionen ledes af de to landes udenrigsministre. Kommissionen har derudover en række sektorundergrupper, der danner rammen om det konkrete samarbejde på sektorniveau. Der er pt. undergrupper indenfor energi, landbrug, fødevarer, teknologi, shipping, arbejdsmarked, miljø og byudvikling.


Arbejdet i Kommissionen har ligget stille siden 2010. Mødet mellem de to udenrigsministre repræsenterer den formelle genåbning af Kommissionen.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmark fornyer bidraget til FN’s Miljøprogram14.3.2019 06:00:13 CETPressemeddelelse

Det er en prioritet for regeringen, at der sikres en effektiv international miljøindsats, og FN har vurderet, at det især er på miljødelen af Verdensmålene, der mangler fremskridt. Derfor har regeringen valgt at øge sit bidrag til FN’s Miljøprogram UNEP. Vi bliver i stigende grad afhængige af, at der findes bæredygtige internationale løsninger på de globale miljøproblemer. Vi ved alle, at vi ikke kan løse klimaproblemet i Danmark alene, men det samme gælder for en lang række andre miljøproblemer – bekæmpelse af plastforurening, luftforurening, skadelige kemikalier og den generelle omstilling til mere bæredygtige produktions- og forbrugsmønstre. Derfor har vi brug for et stærkt internationalt miljøorgan. Danmark har længe haft et godt samarbejde med UNEP, og med udnævnelsen af danske Inger Andersen til posten som direktør for UNEP de næste fire år, er der stor tro på, at FN’s Miljøprogramfremadrettet vil skabe endnu bedre resultater. Hun har siden 2015 været generaldirektør for den Inte