Region Hovedstaden

"Samlet set er der rigtig gode takter i infrastrukturinvesteringsplanen"

Del

Regionsrådsformand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersens (S), har følgende kommentarer til folketingets nye infrastrukturaftale. Regionsrådsformanden kan frit citeres for nedenstående udtalelser.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersens kommentarer til folketingets nye infrastrukturaftale. Sophie Hæstorp Andersen kan frit citeres for at udtale følgende:

”Samlet set er der rigtig gode takter i infrastrukturinvesteringsplanen. Især styrkelsen af en højklasset kollektiv transport i hovedstaden med nye BRT-ruter og letbaneløsninger vil gøre hverdagen grønnere og mere effektiv for Region Hovedstadens borgere. Vi har igennem længere tid arbejdet sammen i region og kommuner for at spille en række vigtige investeringer ind i forhandlingerne, og det er godt at se, at vi flere steder er blevet hørt af Folketinget. Der vil dog stadig være behov for yderligere investeringer i de kommende år i Hovedstaden for at nedbringe trængselsudfordringerne i takt med, at vi bliver flere, der lever og bor her i Hovedstadsregionen - bl.a. også med en fuld østlig ringvej og metro samt flere forbindelser over Øresund.”

”Når det nye hospital i Nordsjælland med 4000 ansatte og over 100.000 akutte patienter om året åbner ved Favrholm station syd for Hillerød, er det vigtigt, at vi får en nem adgang og optimal betjening af Nordsjællands travleste lokalitet. Derfor er det utrolig positivt, at der nu er sat penge af til at ombygge Hillerød Station, så vi får mulighed for at sikre en god kollektiv trafikbetjening samt skabe sammenhæng på tværs af Nordsjælland og samtidig styrke lokalbanerne. Der afsættes 333 mio. kr. til projektet, hvilket indbefatter udgifter til adskillelse af Banedanmarks og Lokaltogs sikringsanlæg.”

”Udbygningen af højklasset kollektiv transport er centralt for at skabe bedre mobilitet til borgerne i hovedstadsregionen. Derfor er jeg rigtig glad for, at både S-togsnettet, BRT (Bus Rapid Transit) og en ny letbane er prioriteret i aftalen. BRT på buslinjerne 400S og 200S, der drives af Region Hovedstaden, skaber bedre og hurtigere forbindelser på tværs af hovedstadsregionen. Investeringerne i BRT betyder, at mange borgere kan få hurtigere busser – samtidig med, at stoppestederne kan skabe lokal vækst og gøre det attraktivt at bosætte sig langs de nye linjer.”

”Trafikstøj er et voksende problem for alle danskere, men særligt i hovedstadsregionen er vi hårdt ramt. Derfor er det yderst positivt, at aftalen sætter flere penge af til bekæmpe støjen både på eksisterende veje som fx Motorring 3 og ved udvidelser af vejnettet. ”

”Cykling fremmer din sundhed og mindsker trængsel og CO2-udledning. Derfor er vi i Region Hovedstaden særligt glade for, at der afsættes flere midler end først planlagt til at styrke indsatsen for at styrke cykelkulturen i Danmark og brede flere supercykelstier ud bl.a. i og omkring Hovedstaden. Vi har en plan sammen med kommunerne om at rulle endnu flere højklassede cykelstier ud i de kommende år og kunne sagtens bruge endnu flere midler. Men det her er en god start, der betyder, vi kan fortsætte arbejdet her og nu”

”Det er godt at se, at der kommer bedre forbindelse ml. Roskilde og Københavns Lufthavn med stop i Glostrup – og at der nu afsættes penge til at flytte Herlev Station. Det styrker regionens investeringer i Hovedstadens Letbane og sikrer, at det gør det nemt for at skifte direkte fra S-toget og regionaltoget til den kommende letbane.”

Sophie Hæstorp Andersen kan kontaktes via Region hovedstadens pressevagt: 7020 9588

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Hjerterytmeforstyrrelse: Første patienter opereret med ny metode16.7.2021 07:36:22 CEST | Pressemeddelelse

Afdeling for Hjertemedicin på Gentofte Hospital har i denne uge opereret de første patienter med en helt ny metode til behandling af atrieflimren, som er en rytmeforstyrrelse i hjertet. Ved hjælp af den såkaldte Pulsed Field Ablation-metode benytter lægerne et helt nyt princip, hvor man i få sekunder laver et kraftigt højspændingsfelt, som ødelægger den del af vævet, der forstyrrer hjerterytmen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum