Furesø Kommune

Samarbejde om udvikling af Værløse Bymidte

Del

Flere boliger og offentlige funktioner vil kunne skabe endnu mere liv i Værløse Bymidte. Centerforeningen og kommunen styrker nu samarbejdet om at udvikle bymidtens potentiale fuldt ud.

Værløse Bymidtes fællesarealer er blevet frisket op, og det giver nu plads til at gå et skridt videre i samarbejdet om bymidten.
Værløse Bymidtes fællesarealer er blevet frisket op, og det giver nu plads til at gå et skridt videre i samarbejdet om bymidten.

En ny analyse af detailhandlen i Furesø anbefaler, at Værløse Bymidte fortsat udvikles som en attraktiv bymidte. Udvalget for Byudvikling og bolig blev præsenteret for analysen i december, og på den baggrund har et enigt udvalg nu besluttet at gå videre med udviklingen af bymidten. Det kan for eksempel være med flere boliger og flere offentlige funktioner, som kan tiltrække nye butikker og sikre et attraktivt byliv.

Anbefalingen passer som hånd i handske med det samarbejde, Furesø Kommune, Centerforeningen, grundejere og butikker i bymidten har opbygget i forlængelse af anbefalingerne fra udviklingsudvalget om Værløse Bymidte tilbage i 2016-2017.

Med en række af disse anbefalinger ført ud i livet, er det nye arbejde med byudvikling en naturlig forlængelse af det tidligere arbejde, mener udvalget.

”Vi har i de senere år opbygget et tæt samarbejde med Centerforeningen, grundejere og butikker i Værløse Bymidte. Vi har udviklet byrummet for at gøre det rart at opholde sig i. Der er kommet nye siddemuligheder, en ny plads og pavilloner til events i sommerhalvåret. Nu rykker vi ind i en ny fase, hvor vi for alvor kan sætte gang i udvikling af fremtidens Værløse Bymidte,” siger Susanne Mortensen (C), formand for Udvalget for byudvikling og bolig på vegne af udvalget.

Med udvalgets godkendelse vil forvaltningen invitere til dialogmøder med grundejere, potentielle byudviklere og Centerforeningen.

”Vi fortsætter den dialog, som er i gang nu. Vi har en idé om, at flere boliger vil være et godt træk for byudviklingen i Værløse Bymidte, men vi skal høre, hvad grundejerne ser af muligheder og hvilke udfordringer, der følger med. På den måde kan vi lave en plan, som er forankret hos dem, som kan realisere den, og som samtidig afspejler en bymidte, der er attraktiv både at besøge og bo i, "tilføjer hun.

Søren Engberg, formand for Værløse Bymidte Centerforening understreger, at det er en både svær og spændende opgave.

"I 2020 og her i det nye år har vi oplevet en rigtig god interesse for at skabe ny aktivitet i bymidten. Aktivitet, der går på at skabe oplevelser og underbygge fællesskabet på bymidten. Men det har været en svær tid at gøre det i. Så netop derfor giver det mening at begynde processen med de interessenter, der er tættest på. Vi glæder os rigtig meget til at høre, hvad der kommer ud af dialogmøderne og til at høre, hvilke idéer de forskellige interessenter har,” siger han.

Nøgleord

Kontakter

Susanne Mortensen (C)

Formand for Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Tlf:7216 3950smo@furesoe.dk

Lene Bang (A)

Næstformand i Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem i Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling; Medlem af Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Tlf:2148 2223lba1@furesoe.dk

Lars Carpens (V)

Medlem af Udvalget for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Tlf:2530 3387lcar@furesoe.dk

Lene Munch-Petersen (A)

Formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling; Medlem af Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for dagtilbud og familier

Tlf:7216 5660lmp@furesoe.dk

Søren Bronee Bronér (I)

Medlem af Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for digitalisering og innovation

Tlf:2113 1472sbb1@furesoe.dk

Niels Bjerre Degn (A)

Næstformand i Udvalg for dagtilbud og familier; Medlem af Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for kultur, fritid og idræt

Tlf:2466 3526nbd1@furesoe.dk

Preben S. Pettersson (A)

1. viceborgmester; Medlem af Økonomiudvalget; Medlem af Udvalg for beskæftigelse og erhverv; Medlem af Udvalg for digitalisering og innovation; Medlem af Udvalg for byudvikling og bolig

Tlf:7216 5007psp@furesoe.dk

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

Værløse Bymidtes fællesarealer er blevet frisket op, og det giver nu plads til at gå et skridt videre i samarbejdet om bymidten.
Værløse Bymidtes fællesarealer er blevet frisket op, og det giver nu plads til at gå et skridt videre i samarbejdet om bymidten.
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum