Røde Kors

Samarbejde mellem DSB og Røde Kors skal støtte socialt udsatte

Del

De næste fem år vil DSB og Røde Kors blandt andet samarbejde om at udvikle fælles aktiviteter, der skal hjælpe socialt udsatte i Danmark og udlandet.

DSB og Røde Kors indleder et femårigt strategisk partnerskab, der skal støtte sårbare mennesker i både Danmark og i verdens brændpunkter. DSB har allerede været en vigtig partner for Røde Kors ved bl.a. at stille lokaler til en såkaldt ”Tryghedszone” for ukrainske flygtninge på Hovedbanegården siden starten af marts. Lokalerne blev doneret af DSB og har, siden den blev oprettet, hjulpet tusindvis af sårbare ukrainere på flugt.

Partnerskabet gør det bl.a. muligt for DSB og Røde Kors at arbejde sammen om aktiviteter rettet mod børnefamilier, ensomme, hjemløse, ældre og andre mennesker, der på den ene eller den anden måde befinder sig i en svær livssituation. Partnerskabet kommer hovedsageligt til at fokusere på sårbare i Danmark, men når det giver mening, vil samarbejdet også støtte sårbare mennesker internationalt.

Administrerende direktør i DSB, Flemming Jensen, siger:

”DSB’s engagement i Røde Kors’ aktiviteter understøtter, at vi tager et aktivt socialt medansvar, der både vil gavne kunder, medarbejdere og det øvrige samfund, ligesom samarbejdet skal styrke DSB’s og Røde Kors’ fælles mål om et bæredygtigt og sammenhængende Danmark.”

Med samarbejdet vil det bl.a. være muligt for DSB’s kunder at støtte Røde Kors’ indsamlingskampagner direkte, når de køber billetter på DSB’s hjemmeside. Derudover vil DSB stille billetter til rådighed for Røde Kors’ frivillige og deltagere i Røde Kors’ sociale aktiviteter rundt om i landet.

Anders Ladekarl, generalsekretær for Røde Kors i Danmark, ser frem til samarbejdet:

”Jeg er glad og taknemmelig for partnerskabet med DSB. Det, at DSB kan tilbyde transport og lokaler på relevante lokationer rundt om i Danmark, som vi f.eks. ser det med Tryghedszonen, er af kæmpe værdi og betyder, at vi kan gøre endnu mere for de mennesker, som har allermest brug for det.”

For mere information:

Ring til DSB’s pressevagt på 2468 0000.

Ring til Røde Kors pressetelefon på 3529 9699.

Nøgleord

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum