Salling Group

Salling Group sætter ambitiøse mål for bæredygtig soja

Del

Allerede i år vil al den soja, der anvendes i Salling Groups egne produkter, være bæredygtig. Produktion af soja, der bl.a. benyttes til dyrefoder, kan nemlig være forbundet med store omkostninger for miljø, mennesker og dyreliv, og derfor vil Salling Group kun indkøbe soja, der er bæredygtigt og ansvarligt produceret.

Soja er en vigtig proteinkilde, som anvendes i mange produkter og som en solid og sund foderkilde til produktionsdyr. Men produktionen af soja kan imidlertid være forbundet med store omkostninger for både klima, miljø, dyreliv, menneskerettigheder og lokalsamfund.

Produktionen medfører nemlig ofte, at store regnskovsområder i Sydamerika, hvor sojaen typisk dyrkes, bliver fældet og ryddet for at skaffe ordentlig plads til sojaplantagerne. Det går ud over dyreliv og lokalsamfund, der må flytte – og ikke mindst de store skovområders biodiversitet. 

Salling Group har derfor – og i kraft af sin rolle som medstifter af Dansk Alliance for Ansvarlig Soja og i fuld overensstemmelse med European Feed Manufacturers’ Federations retningslinjer – sat sig som mål, at den soja, dagligvarekoncern køber både direkte eller indirekte, skal være bæredygtigt produceret. Det sker allerede i indeværende år:

– For os handler det om at gøre en reel forskel, og den produktion, soja er forbundet med, er en udfordring, vi skal løse. Derfor ønsker vi kun soja, der er ansvarligt og bæredygtigt produceret, og vi har ikke i sinde at sidde på hænderne. Derfor vil i fællesskab med vores leverandører arbejde for at støtte en bæredygtig produktion hurtigst muligt og være i mål med det i år, siger Jo Ottow Svendsen, der er CSR-direktør i Salling Group. 

Salling Group tæller bl.a. kæderne føtex, Netto og Bilka, og ambitionen gælder på tværs af alle dagligvarekoncerns egne varemærker i samtlige kæder. 

– Både vi og vores kunder stiller krav, og vi er glade for at omstille til en sojaproduktion, der er ansvarlig og bæredygtig. For løsningen er ikke at stoppe med at producere soja, da det er den mest proteinrige afgrøde, vi har. Løsningen er derimod at støtte op om en bæredygtig produktion, hvor der tages hensyn til dyreliv, lokalbefolkning, natur og klimaet, uddyber Jo Ottow Svendsen. 

Salling Groups ambition for ansvarlig og bæredygtig soja:

  • Al soja anvendt til produktion af egne produkter, der udgør min. 40% kødindhold samt produkter med min. 5% sojaindhold, skal være tredjepartscertificeret i form af RTRS/ProTerra-kreditter eller fysisk certificering inden udgangen af 2020
  • Salling Group vil tilstræbe, at der inden udgangen af 2025 alene anvendes tredjepartscertificeret soja i form af fysisk certificering på ovenstående produkter.
  • Salling Group vil støtte relevant forskning og udvikling af alternative proteinkilder til at supplere eller erstatte soja

I 2020 vil Salling Group tilsvarende indsamle soja-specifikke produktdata fra leverandører med henblik på at forbedre beregningen af Salling Groups samlede soja-aftryk og løbende vurdere samt revurdere politikken på årsbasis.

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling, BR og Wupti arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Cirka 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

Netto opfører unik og bæredygtig dagligvarebutik29.6.2020 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Snart vil en helt ny Netto-butik smelte sammen med det naturskønne område ved Bygholm Bakker i Horsens. Opført i genanvendelige materialer, konstrueret i træ og beklædt med en imponerende facade er der tale om et nytænkende, bæredygtigt byggeri med respekt for både natur, miljø og lokalsamfund. Butikken er den første af sin slags i Danmark, og Netto håber, at fremtidens butikker kan få samme form.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum