Salling Group

Salling Group rykker i front med solceller

Del

Solceller skal dække mindst 25 pct. af Salling Groups energiforbrug, og allerede i år bliver der opsat solceller, der gør Netto, føtex og Bilka til førende energiproducenter i dansk dagligvarehandel.

Den massive satsning på solceller sker både i butikker, varehuse, på lagre og hovedkontorer, hvor der i forvejen bliver skruet ned for varmen, slukket for lys og kølere for at sløjfe unødvendigt energiforbrug. Monteringen af solceller er i fuld gang og vil fuldt indfaset tælle 570 anlæg, som vil dække en fjerdedel af Salling Groups samlede energiforbrug.

Allerede inden udgangen af 2022 vil i alt 139 solcelleanlæg komme i drift, svarende til en produktion på 9,3 GWh.

- Vi har sat fuld fart på udrulning og implementering af energi- og el-besparende indsatser, som hjælper os med at sænke vores el-forbrug og dermed både regningen, som er steget eksplosivt i år, samt vores CO2-aftryk. Derfor er vi meget tilfredse med, at vi på bare ni måneder lykkes med at installere solcelleanlæg, der kan producere to pct. af vores samlede el-forbrug, og i løbet af de næste år vil andelen stige markant, siger CSR-direktør i Salling Group, Henrik Vinther Olesen.

Når udrulningen af de planlagte 570 solcelleanlæg er afsluttet i 2028, vil 25 pct. af Salling Groups energiforbrug være dækket af solcelleenergi. Af de 139 solcelleanlæg, der bliver monteret i 2022, er de fleste på polske Netto’er, mens det herhjemme er to Bilka’er, tre føtex’er, et lager samt på hovedkontoret i Årslev.

Allerede i marts satte Salling Group aktivt ind mod de stigende energipriser og afhængigheden af russisk gas, da man fremrykkede alle investeringer i grøn energi for i alt 2,4 milliarder kroner og indebærer indkøb af nye varmepumper, køle- og fryseelementer, montering af låger på alle eksisterende kølemontre foruden altså installation af solceller på i alt 570 eksisterende føtex, Bilka samt danske, tyske og polske Netto.

Helt konkret går investeringen på 2,5 milliarder til at sænke energiforbruget og selv producere grøn energi på tværs af Salling Groups tre markeder Danmark, Tyskland og Polen:  

  • Eldrevne varmepumper erstatter olie- og gasdrevne varmekilder i 750 Bilka, føtex samt Netto i Danmark, Tyskland og Polen 
  • Installation af solceller på i alt 570 eksisterende føtex, Bilka samt danske, tyske og polske Netto (dvs. bygninger, hvis konstruktion kan bære installationen), samt integrering af solceller på alt fremtidigt byggeri; nye butikker, lagerbygninger, mv.  
  • Montering af låger på eksisterende køle- og frysemøbler i samtlige Nettos butikker i alle tre lande (en proces, butikskæderne føtex og Bilka i forvejen er næsten i mål med) 
  • Ældre køle- og frysemøbler erstattes i 725 butikker af moderne og mere energieffektive modeller 
  • Andre energireducerende tiltag som f.eks. udskiftning til LED eller nye typer LED i butikker, der allerede tidligere har udskiftet sine lyskilder 

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling stormagasiner og BR arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Cirka 62.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 10 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1,8 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

Invitation til pressen: Ordblindeprisen 2022 - Ordblindeforeningen og Salling Group inviterer til debat i Bilka3.10.2022 10:41:20 CEST | Pressemeddelelse

Ordblinde er generelt bedre til at kommunikere, løse komplekse problemstillinger, tænke innovativt, kreativt, visuelt og skabe relationer. Men ofte kommer fordomme og udfordringer til at stå i vejen for kompetencerne. Bliv klogere på ordblindhed og vær med til at debattere: Hvordan bliver arbejdsmarkedet bedre til at bringe ordblindes styrker i spil?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum