De Danske Bilimportører

Salget af grønne biler fortsætter fremgangen

Del

De grønne biler fylder stadig mere på de danske veje. I maj måned stod de grønne biler for 27,8 procent af bilsalget.

I maj måned blev der indregistreret 16.825 nye biler, hvoraf elbiler udgjorde 6,9 procent og plugin-hybridbiler udgjorde 20,9 procent. Det samlede antal nyregistreringer er 47,3 procent højere end sidste år, men kan næppe sammenlignes, da Danmark i perioden sidste år var hårdt ramt af effekterne af nedlukning.

”Bilsalget vidner om, at dansk økonomi grundlæggende er kommet stærkt tilbage efter corona-krisen. De grønne biler fortsætter deres fremgang, hvilket er et resultat af lavere afgifter samt et større udbud af grønne modeller fra bilproducenterne,” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Selvom langt de fleste danskere kan oplade deres elektriske biler hjemme i garagen, stiller salget af elektriske biler store krav til oplademuligheder langs vejnettet og ved etageejendomme. I dag er der samlet set indregistreret 83.664 opladelige elektriske personbiler i Danmark, og vi forventer dette tal stiger til 1 mio. inden 2030.

”Allerede i dag med samlet set få elektriske biler i Danmark opleves flaskehalse ved offentlige ladestandere på store rejsedage. Med den stigning vi forventer i salget af elektriske biler, skal der investeres massivt og hurtigt i nye ladestandere, hvis den grønne bølge i personbilsalget skal fortsætte. Det kan ikke gå hurtigt nok,” siger Mads Rørvig.

Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisationen for bilimportører i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologier – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas.

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum