Røde Kors

Salg i Røde Kors genbrugsbutikker tilbage til normalen efter Corona – og en stigning i salget af især én slags tøj

Del

Efter halvandet års Corona-påvirkning med lukkede butikker og dermed et generelt lavere salg oplever Røde Kors nu, at salget i organisationens genbrugsbutikker igen er tilbage til normalen. Bortset fra én bestemt slags tøj, som der er større efterspørgsel på i Aarhus

Foto: Miriam Nielsen/Røde Kors
Foto: Miriam Nielsen/Røde Kors

Mens joggingtøjet fik en opblomstring som arbejdsuniform under Corona-nedlukningen, kan det mærkes i omsætningen hos Røde Kors’ butikker i Aarhus, at restriktionerne er udfaset og nattelivet åbent igen. Særligt én slags tøj er nemlig røget over disken i byens genbrugsbutikker.

- Salget af det, vi kalder festtøj, dvs. bl.a. kjoler, er steget markant i Aarhus og ligger for august 44 procent over samme måned sidste år, fortæller chef for Røde Kors Genbrug, Tina Donnerborg.

På landsplan ligger salget af tøj i kategorien festtøj otte procent højere end august sidste år.

Restriktioner udfaset
Hvis Tina Donnerborg selv skal gætte på årsagen til større salg af de festlige klæder, så er det, at festerne og gå i byen-mulighederne er vendt tilbage efter halvandet år med nedlukning og begrænsninger.

15. juli i år måtte restauranter, barer og caféer udvide deres åbnings- og udskænkningstid til kl. 02.00, forsamlingsloftet blev hævet, så der igen kunne festes både ude og privat, og 1. september slog natklubberne dørene op igen efter halvandet års total nedlukning.

- Vi kan se, at danskerne har glædet sig til at komme i byen igen. De vil gerne være smarte. Og at de så vil være det på en klimabevidst måde ved at købe genbrug, det er vi selvfølgelig glade for, siger hun og minder om, at tøjindustrien er en massiv CO2-udleder, der står for 10 procent af den globale udledning af drivhusgasser. Danmark er blandt dem, der har verdens højeste tøjforbrug. Derfor er der både penge og spare på egen konto og en stor CO2-besparelse på miljøfronten, når man køber genbrug.

Dyk i omsætning i 2020
Generelt er salget i Røde Kors’ genbrugsbutikker tilbage til normalen efter et større dyk i forbindelse med først foråret 2020s store nedlukning og siden endnu en nedlukning hen over vinteren 2020/2021. Dyk, som betød et samlet fald i overskuddet på 20 mio. kr. fra 74 mio. kr. i 2019 til 54 mio. kr. i 2020.

- Lige som mange andre har vores butikker været ramt af pandemien og været lukket ad flere omgange. Det har vi selvfølgelig kunnet mærke, siger Tina Donnerborg.

Men nu har salget altså rettet sig op igen, og Tina Donnerborg forventer en stigning i omsætningen for 2021 sammenlignet med sidste år.

Røde Kors har over 1.900 tøjcontainere og 250 genbrugsbutikker fordelt over hele landet. Omsætningen fra butikkerne går til Røde Kors’ nødhjælpsarbejde og sociale indsatser i verden og i Danmark.

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Billeder

Foto: Miriam Nielsen/Røde Kors
Foto: Miriam Nielsen/Røde Kors
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum