RealMæglerne

Sæt til salg nu og sælg til sommer

Del

Overvejer du at sælge din bolig, skal du planlægge i god tid og væbne dig med tålmodighed. Et salg strækker sig nu over et længere løb end under Covid19-pandemien, og der skal arbejdes mere for at komme i mål. Det skyldes ikke mindst, at udbuddet er steget med 38 procent siden uge 7: – Der er ikke noget unormalt i det. Vi er bare tilbage til et boligmarked, der er ved at blive normalt som før corona, siger adm. direktør i ejendomsmæglerkæde.

Udbuddet af boliger er steget med 38 % siden lavpunktet i uge 7 i begyndelsen af året.

Mange har nu et Til salg-skilt på boligen, og udbuddet vil formentlig runde 50.000, før året er omme. Det svarer stort set til udbuddet i marts 2020, lige før pandemien fik Danmark lukket ned. Siden da raslede det ned, fordi alle pludselig var i markedet på udkig efter ny bolig, mens renten var favorabel, og der blev rift om boligerne. I uge 7 var udbuddet således helt nede på godt 35.000 stk., hvilket er det laveste i mange år.

Det viser de seneste salgsstatistikker fra Boligsiden.dk.

Nu er beholdningen imidlertid i løbet af kort tid kommet tilbage til tiden før corona, og samtidig er salgstiden opadgående. Det vil sige, at sætter man boligen til salg nu, vil den i mange tilfælde først være solgt, når der er gået 5-6 måneder, hvilket også var normalt, før pandemien satte gang i boligmarkedet.

– I mæglerbranchen er det med til at skærpe os i det traditionelle mæglerarbejde, men det fører også til mere effektive salgsredskaber, forklarer han.

Her henviser han til RealMatch, der netop er testet af BDO Danmark, og som dokumenterer, at 66 % af alle boligsælgere med RealMatch får solgt boligen inden for 6 uger. RealMatch er intelligent, digital annoncering med indsigt i målgrupper, der specifikt er interesseret i netop din bolig.

– Resultatet afspejler den nye digitale virkelighed for boligmarkedet. Boligerne annonceres primært i dag på boligsites som Boligsiden.dk og via sociale medier som Facebook. RealMatch går skridtet videre. Det vil sige, at boligen finder køberen og ikke omvendt, forklarer han.

RealMæglernes gennemgang af boligstatistikkerne viser, at det især er ejerlejlighederne, der stiger på salgstiderne, men at fritidshuse og villaer/rækkehuse også så småt begynder at rykke sig.

– Vintermånederne er traditionelt de små salgsmåneder, så en del af forklaringen skal også findes i det, men det er klart, at der også sker noget lige nu i forhold til renter, inflation, høje energipriser og generel uro i verden, som har indvirkning på mekanismerne i boligmarkedet. Vi skal bare ikke glemme, at selv om renten er steget, og kortvarigt var oppe på 7, så er renten ikke høj nu set i et historisk perspektiv, snarere tværtimod, forklarer Preben Merrild Angelo.

Udbuddet af boliger har i de seneste fire år nået sit højeste niveau i 2019, hvor det i uge 23 næsten var oppe og ringe på 64.000 boliger.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om RealMæglerne

RealMæglerne
RealMæglerne
Stenmosevej 15
2620 Albertslund

3634 0800http://www.realmaeglerne.dk

RealMæglerne A/S er en fri og uafhængig ejendomsmæglerkæde, som blev grundlagt i 1988. Med sine 105 butikker i hele Danmark - og flere på vej - er RealMæglerne i dag blandt de største ejendomsmæglerkæder i landet.

Vidste du, at RealMæglerne planter to træer i RealMægler Folkeskoven for hver bolighandel i kæden - ét træ for køber og ét træ for sælger.

Læs mere her: RealMægler Folkeskoven

Boliger og byggeri står ifølge Energistyrelsen for 40 procent af energiforbruget i Danmark, og en stor del af CO2-udslippet er dermed relateret til produktion af varme og energi i boliger.

Med klimaberegneren ønsker RealMæglerne at inspirere boligejerne til at vælge de rigtige løsninger, når de energiforbedrer boligen. Vi kalder det: Sammen om et bedre klima

Følg pressemeddelelser fra RealMæglerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra RealMæglerne

Spar klimaet for over 60% af CO2-aftrykket, når du sælger din bolig16.11.2022 15:56:37 CET | Pressemeddelelse

Grøn Bolighandel fra RealMæglerne udleder 62,8 % mindre CO2 end almindelige bolighandler. Det viser en ny screeningsrapport, som Rambøll - bæredygtighed & klima står bag. – Vi arbejder for at finde den mest klimavenlige måde at sælge en bolig på. Resultatet viser, at der gøres store fremskridt, og vi ved allerede nu, hvordan det kan gøres endnu bedre, fortæller adm. direktør.

Historisk sammensmeltning i Odense29.8.2022 11:51:18 CEST | Pressemeddelelse

Det er ikke nogen hemmelighed, at RealMæglerne og Jyske Bank gennem en årrække har opbygget et tæt forretningssamarbejde med fokus på kundefordele, men fredag den 16. september tages et nyt og historisk skridt i samarbejdet, når RealMæglerne Odense åbner en lokal ejendomsmæglerbutik i Jyske Banks filial på Filosofhaven 44 i Odense C. Det bliver den første bolig- og bankfilial i Danmark med Jyske Bank og RealMæglerne under det samme tag.

Køb nu og bo gratis i et halvt år4.8.2022 15:16:34 CEST | Pressemeddelelse

Højbjerg-mægler har succes med at annoncere, at køber kan flytte ind og bo gratis frem til 01/01-2023. Det vil sige, at køber har råderet over boligen, så snart alle formalia er på plads, herunder underskrevet og godkendt købsaftale, uigenkaldelig bankgaranti stillet, skøde underskrevet og betalt tinglysningsafgift af køber: – Ro til at flytte ind og falde på plads får mange til at slå til nu, fortæller Carsten Andersen, indehaver af RealMæglerne i Højbjerg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum