Sæt kryds i kalenderen: Økologisk Høstmarked nærmer sig

Del

Vi skal fejre, at høsten er i hus. Derfor inviterer de økologiske gårde indenfor den første weekend i september, hvor børn og voksne kan opleve det gode liv på en økologisk gård.

Den 3. & 4. september holder de økologiske gårde i hele Danmark det årlige høstmarked. Oplev, hvor dyrene bor og grøntsagerne gror, når de økologiske landbrugere inviterer indenfor til Økologisk Høstmarked. Her kan du gå på opdagelse i dit lokale madlandskab, når naturen i sensommeren kvitterer med en overflod af lækre, økologiske råvarer, der er produceret uden brug af pesticider og med omsorg for natur, biodiversitet og ikke mindst vores drikkevand.

Tag børnene, ægtefællen, kæresten eller naboen under armen og gå på opdagelse i jeres lokalt producerede, økologiske råvaremekka.

”Vi glæder os til at vise alt det, vi arbejder med, når vi hver dag står op for at dyrke, avle og producere økologisk mad til vores medborgere. I økologien er vi jo ikke kun én gård, men en hel fødekæde af køkkener, restauranter og virksomheder, der kæmper for økologien og for at vi alle kan få rene økologiske varer. Det er det, vi kalder det økologiske fællesskab og det fællesskab er forbrugerne også en del af, og derfor byder vi alle velkommen i den første weekend i september,” fortæller forperson for Økologisk Landsforening Louise Køster.

Hvorfor økologi?

I Danmark er vi så heldige, at vi kan drikke vores grundvand, men vores rene drikkevand er truet. Hvert år bliver der fundet rester af syntetiske pesticider i grundvandet. Samtidig kender vi ikke de langsigtede, sundhedsmæssige konsekvenser af at spise fødevarer, der indeholder pesticidrester.

Når du køber økologi, støtter du de økologiske landmænd, der hver dag dyrker rene fødevarer og sikrer rent grundvand til alle.
Økologi bygger nemlig på et forsigtighedsprincip, hvor man i stedet for at satse på, at pesticiderne ikke har en skadelig effekt, hellere vil være på den sikre side og ikke anvende dem. I stedet arbejder vi som økologer naturnært og regenerativt med jorden. Økologi er det sikreste valg, hvis du vil beskytte grundvandet for mødet med pesticider og være med til at sikre, at vores børn og børnebørn også kan hente rent drikkevand fra undergrunden.

Aktiviteter på gårdene

Økologisk Høstmarked er for alle. Der er ikke én gård, der er ens. Nogen steder kan du se, hvordan dyrene lever under åben himmel over jorden, andre steder, kan du undersøge hvordan de allermindste dyr, det vigtige mikroliv, arbejder i den økologiske jord. Der vil være foderture, fællesspisning, pluk-selv blomster osv.

”Vi vil gerne invitere forbrugerne indenfor og vise alt det økologien rummer, også det der er udover de rene råvarer. Vi har en klokkeklar dagsorden i Økologisk Landsforening, der handler om sikring af vores klima og drikkevand, styrkelse af biodiversiteten og en bæredygtig fremtid for os, vores børn og vores planet. Den dagsorden møder du, når du besøger os til Økologisk Høstmarked,” fortæller Louise Køster.

vores hjemmeside kan du finde en oversigt over de 36 gårde, der holder Økologisk Høstmarked og hvilke aktiviteter, der er på gårdene. De fleste steder er det muligt at købe mad og drikke, men vi anbefaler, at man tjekker inden, man kører afsted.

For yderligere info, samt kontakt til gårdene (for pressen):

Marendine Ladegaard, Kommunikationskonsulent, 2016 4434

Billeder

Links

Information om Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening
Økologisk Landsforening
Agro Food Park 26
8200 Aarhus N

87 32 27 00https://okologi.dk/

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.

Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

BIOFACH 2022: Danske virksomheder viser økologiens bud på fremtidens fødevarer4.7.2022 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Verdens førende økologiske fødevaremesse Biofach åbner den 26. juli, hvor 26 danske virksomheder er klar til at vise verden økologiens bud på fremtidens fødevarer. Det betyder et bredt produktsortiment, der skaber balance mellem de plantebaserede og de animalske fødevarer. Den danske stand er skabt i et samarbejde mellem Økologisk Landsforening, Bio Aus Dänemark og de udstillende virksomheder.

GRATIS BLOMSTERFRØ: Hjælp de vilde bier! Så blomster og vælg økologi28.4.2022 13:04:36 CEST | Pressemeddelelse

Giv bierne en hjælpende hånd – så blomster og vælg økologi. Økologisk Landsforening uddeler søndag d. 1. maj 50.000 gratis blomsterfrøposer i alle føtex-butikker til forbrugerne. Der skal være flere blomster til de vilde bier, da de er vigtige for os alle sammen. De sørger for, at vi får mad på bordet og ifølge FN’s fødevare- og landbrugsorganisation er bier og andre bestøvere essentielle for EU’s fødevareproduktion.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum