Det Kongelige Teater

Sæsonstart i Den Kongelige Ballet

Del

Efter et brag af en balletfestival med efterfølgende sommerturné åbner balletsæsonen 18/19 fredag aften med Giselle

Den Kongelige Ballet åbner i år sæsonen med balletklassikeren Giselle. På scenen står Holly Dorger som Giselle og Jonathan Chmelensky som Albrecht, men der er også en del nye navne i kompagniet.

Balletten byder i år velkommen til tre dansere fra Det Kongelige Teaters Balletskole: Helga Bach-Mortensen, Emilie Palsgaard-Jensen og Ditte Baltzer. Desuden har kompagniet fået to nye mænd: Finn Fransen fra Belgien og Guilherme de Menezes fra Argentina. Guilherme udmærker sig ved at være enægget tvillingebror til Vitor de Menezes, der sluttede sig til Den Kongelige Ballet i 2017. I Det Kongelige Teaters danselaboratorium Corpus starter to nye dansere: Alma Toaspern og Louella May Hogan.

Samtidig siger balletten farvel til solodanser Susanne Grinder, der er gået på pension, samt solodanserne Alban Lendorf og Ulrik Birkkjær, der flytter til henholdsvis American Ballet Theatre og San Francisco Ballet. Desuden stopper Amalie Adrian, Benita Bünger, Katerina Plachá, Beila Ungar og Magnus Christoffersen. I Corpus stopper Zoé Bernabéu, Anastasia Ivanova og Pierre Piton.

Med sæsonstarten kan Den Kongelige Ballet se tilbage på en bragende flot balletfestival, der berørte ca. 110.000 danskere over 18 år, og en flot sommerturné med forestillinger i Korsør, Silkeborg, Tarm og Nyborg for over 9.000 publikummer.

Balletmester Nikolaj Hübbe, Den Kongelige Ballets administration og 82 veloplagte dansere glæder sig til at byde publikum velkommen til sæson 2018/19. Du kan læse mere om ballettens repertoire her: www.kglteater.dk/ballet

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Flagermusen er en hyldest til livsglæden badet i champagne og bedrag16.11.2018 13:25pressemeddelelse

Flagermusen. Spilleperiode 24. november-3. marts. Fra den 24. nov. spiller Peter Langdals version af Johann Strauss operette Flagermusen på Operaen i København. Champagnen flyder, og lidenskaber og løgne får frit løb i en hyldest til livet og en erotisk rejse, hvor der forføres, drikkes, elskes, bedrages og grædes. Som Danmarks nationalscene er Den Kongelige Opera altid særligt glade for at præsentere dansksprogede forestillinger, og der er en lang tradition for at opføre Flagermusen på dansk. På den måde kan Det Kongelige Teater fortsat pleje denne fine tradition. Det giver samtidig anledning til at glædes over de fantastiske kunstnere, som Den Kongelige Opera har til rådighed i solistensemblet, som i høj grad består af danske sangere. Især i operettens dialog tilføjer det danske altid forestillingen en ekstra dimension, idet publikum umiddelbart forstår sproget. Og netop i operette-genren er en rap replik en væsentlig del af den muntre oplevelse. Flagermusen er komponeret i 1874 fra

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum