Særudgave af Madskoler for børn i sommerferien
Et par hundrede børn får denne sommer mulighed for at deltage på en helt særlig udgave af ’3 dage med Madskoler’. Konceptet læner sig op ad Madskoler, der har fokus på at give børn sjove, lærerige og aktiverende oplevelser med mad og er tilrettelagt så de kan afholdes indenfor myndighedernes retningslinjer i forbindelse med COVID-19.
Madskoler arrangeres af børne- og ungdomsorganisationen 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Henrik Dalum, der er formand for 4H, siger
- Det glæder mig rigtig meget, at vi alligevel kan give et mindre antal børn gode madoplevelser. Det var en tung og hård beslutning at aflyse de normale Madskoler, som vi har afholdt hver sommer siden 2004. Men nu må vi se fremad.
Set i forhold til de traditionelle Madskoler, som normalt rummer over 2000 børn, er det kun et mindre antal ’3 dage med Madskoler’, der kan gennemføres i uge 32. Line Munk Damsgaard, der er projektleder for Madskoler og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer forklarer:
- Vi har haft rigtig travlt siden retningslinjerne for indendørs foreningsliv blev offentliggjort. Både med at få lavet et koncept, der sikrer tryghed og sikkerhed for både børn og frivillige, men også med at få talt med og lavet aftaler med frivillige samt med at få adgang til skolernes madkundskabslokaler. Intet har været som det plejer og i særdeleshed skolerne har flere steder – helt forståeligt – været svære få aftaler i stand med.
Programmet for særudgaven af ’3 dage med Madskoler’ tager udgangspunkt i erfaringerne fra tidligere års Madskoler.
- Vi har udvalgt de bedst egnede aktiviteter fra tidligere års materialer og tilrettet dem samt fundet nogle af de mest succesfulde opskrifter fra Madbogen gennem tiden. Og så har vi selvfølgelig skærpet fokus på hygiejnen, ligesom aktiviteterne foregår i små faste grupper alle tre dage, siger Line Munk Damsgaard.
Ud over de knap 20 ’3 dage med Madskoler’ i uge 32 arbejdes der på højtryk for at kunne tilbyde endnu flere ”3 dage med Madskoler” i efterårsferien.
Tilmelding til sommerens ’3 dage med Madskoler’ foregår på www.madskoler.dk.
Tilmelding åbner mandag d. 22. juni i tidsrummet 10.00-12.00. Deltagerprisen er 370 kr.
Kontakter
Pressebilleder findes på https://www.madskoler.dk/kontakt/pressebilleder/.
Yderligere information kan fås ved 4H formand Henrik Dalum på tlf. nr. 22 36 08 70 samt ernæringschef og projektleder i Landbrug & Fødevarer, Line Damsgaard: 27 24 56 22.
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Lucas fra Lørslev er Årets Unge Landmand 20255.11.2025 18:00:00 CET | Pressemeddelelse
25-årige Lucas Gotfredsen Brøsted fra Lørslev nær Hjørring vinder Årets Unge Landmand 2025.
I en urolig tid kan vi ikke bare have nok i os selv5.11.2025 11:06:19 CET | Pressemeddelelse
På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning understreger Søren Søndergaard, at der er brug for flere fødevarer i fremtiden. Derfor skal landbruget styrkes og EU’s fødevareforsyningssikkerhed forsvares i de kommende år.
L&F: Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at lave en ordentlig kvælstofregulering af landbruget5.11.2025 10:43:19 CET | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, kommer med en klar advarsel til politikerne, der lige nu sidder og forhandler om en ny kvælstofregulering for landbruget. Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at regulere de enkelte bedrifter. Det vil underminere det store arbejde, man laver i de lokale treparter, og det vil kun tjene en politisk ambition om at gøre landbrugserhvervet mindre, lyder det.
Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure23.10.2025 14:11:11 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer har i dag kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum
