Sæler holder også vinterferie

I skoleferierne kommer telefonerne på Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 ofte på overarbejde, men det er ikke nødvendigvis fordi, at der er flere dyr i nød. Anne Sofie Conde Meilvang, der er biolog, forklarer, at der sker en stigning i opkald om sæler, når folk har fri, simpelthen fordi de er mere ude i naturen.
”Vi kan mærke det på Vagtcentralen, når folk går på ferie. Her tager de typisk en tur på stranden, hvor de ser en sæl ligge alene i vandkanten. Det er de mennesker fleste ikke vant til, så de tror, at sælerne er i nød,” forklarer Anne Sofie Conde Meilvang, og fortæller videre, at sælerne ofte ikke er i nød. De hviler sig sandsynligvis bare i sandet:
”Sæler har også behov for at hvile sig en gang i mellem, og de kan derfor ikke opholde sig i vandet hele tiden.”
Hvornår er en sæl i nød?
Sæler er vilde dyr, så derfor er vigtigt at holde god afstand til dem, så de ikke føler sig truede af mennesker. Ser man en sæl ligge alene på stranden, er det ikke nødvendigvis et tegn på, at den er i nød, den hviler sig nok bare. Ofte er sæler først i nød, hvis mennesker nærmer sig dem.
Hvis sælen har tydelige skader såsom sår, eller anden tegn på sygdom, er det vigtigt at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på 1812, der ud fra sælens tilstand kan vejlede om, hvorvidt den er i nød.
Kontakter
Anne Sofie C. MeilvangBiolog og projektleder for internationale projekter
Tlf:81 88 03 70asm@dyrenesbeskyttelse.dkMedievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Billeder
Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Din nysgerrighed får sælunger til at sulte ihjel: Lad dem være i fred9.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
To sælunger er døde. Det er konsekvensen af, at mennesker er kommet for tæt på og har udvist manglende respekt for dyret. Derfor tør moderen ikke nærme sig, og sælungerne har sultet. Dyrenes Beskyttelse kommer med kraftig opfordring til at lade dem være i fred.
Dyrenes Beskyttelse: Sejr for ålen, men torsken kan ikke vente2.7.2025 16:02:09 CEST | Pressemeddelelse
En bred forligskreds om fiskeriaftalen har lyttet til de grønne organisationer og udpeget store beskyttede områder, samtidig med ålen beskyttes bedre.
Skrald fra sommerens fester bliver dødsfælder for dyrene27.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerens mange festivaler og udendørsarrangementer betyder hvert år mere skrald i den danske natur. Skraldet skæmmer ikke blot landskabet, men kan også være livsfarligt for vilde dyr. Dyrenes Beskyttelse opfordrer danskerne til at rydde op efter sig, når festen er forbi.
Landbrugets løftebrud: Fortsat 25.000 døde pattegrise om dagen26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal afslører status quo i dansk svineproduktion. Hver dag dør over 25.000 pattegrise i Danmark – det samme niveau som sidste år, trods løfter om forbedringer. Dyrenes Beskyttelse kritiserer den manglende handling og efterlyser konkret regulering frem for frivillige hensigtserklæringer.
Opråb til hundeejere: Disse halsbånd må du ikke længere bruge25.6.2025 14:33:44 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. juli bliver pighalsbånd forbudt for hundeejere i Danmark. Dyrenes Beskyttelse glæder sig over de nye regler og minder om, at stødhalsbånd allerede har været ulovlige i mange år – selvom de stadig formodes brugt i det skjulte.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum