BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Sådan sikrer europæiske virksomheder sig en lederskabsposition i 2025 - Se BDO's European Survey

Del

BDO har undersøgt, hvordan europæiske erhvervsledere reagerer på disruption og opnår konkurrencefordele i et foranderligt marked.

Fem centrale pointer - BDO's European Survey
Fem centrale pointer - BDO's European Survey

Europæiske virksomheder er i et vanskeligt makroøkonomisk landskab. I løbet af de sidste fem år er den europæiske økonomi i gennemsnit vokset med mindre end to procent om året. Ser man på den nærmeste fremtid, forventes der en beskeden BNP-vækst på kun 1,4 procent om året i 2020 og 2021.

Så hvordan vil virksomheder fortsætte med at trives og vokse? BDO’s nye undersøgelse afslører, at europæiske virksomheder stadig sætter en ambitiøs vækstdagsorden med øget fokus på transformation.

BDO gennemførte undersøgelsen blandt 215 erhvervsledere fra syv europæiske markeder; Belgien, Danmark, Tyskland, Italien, Norge, Spanien og Storbritannien.

Undersøgelsen afslører, at europæiske virksomheder har betydelige vækstplaner på trods af udfordringerne.

Fem centrale pointer

Fem helt centrale pointer bekræfter konklusionen om, at europæiske virksomheder skal være forberedte på forandring som en del af en ny virkelighed. På agendaen er:

  • aggressiv vækst
  • væksten realiseres gennem strategisk investering
  • global ekspansion forventes
  • at være klar til at tackle kritisk risiko
  • at virksomhedsledere tager bæredygtighed seriøst.

BDO’s CEO for EMEA-regionen (red. Europa, Mellemøsten og Afrika), Trond-Morten Lindberg, kommenterer: "Virksomhedsledere forventes at kunne navigere i de nye udfordringer; de nye teknologier, men også fremtidens dagsorden på arbejdspladsen, miljøspørgsmål og bæredygtighed. Med tiltagende dræning af vores naturlige ressourcer synes en ubegrænset økonomisk vækst fra år til år ikke længere at være muligt, som man tidligere antog. Og den yngre generation - morgendagens nye talent - forventer især at se bæredygtighed sat på dagsordenen blandt beslutningstagerne."

Tre strategiske investeringsområder kan give vækst: Talent, teknologi og innovation

Virksomhedsledere er opmærksomme på behovet for at bevare dynamik, iværksætterånd og evnen til hurtigt at reagere på nye markedsmuligheder. Hvordan virksomheder stræber efter at vækste er hermed revolutioneret; idet talent, teknologi og produktinnovation er de tre prioriterede områder for investering og transformation. Det er disse elementer, som lederne siger, vil drive deres fremtidige succes.

Trond-Morten Lindberg siger: "Hvis talent er et prioriteret investeringsområde, er det bydende nødvendigt, at vi klart forstår alle generationsforskelle, og hvad den nye generation forventer af deres arbejdsgivere, så enhver medarbejder uanset alder føler sig engageret. Medarbejdere søger formål og mening, og især den yngre generation vil se gevinster i form af effektivitet via digitalisering og teknologi. Ligeledes forventer den yngre generation, at disse gevinster vil blive investeret i forbedret balance mellem arbejdsliv, bæredygtighed og øgede klimaforanstaltninger samt i at sikre ligestilling."

Mulighed for transformation - business as usual er ikke vejen

For at gennemføre de næste fem års ambitiøse planer, forventer de forretningsledere, der deltager i undersøgelsen, at der foretages transformerende ændringer i deres forretningsforløb og interne funktioner. 54 procent siger, at det er nødvendigt med transformationsændringer inden for deres it- og teknologifunktioner. Det er i overensstemmelse med deres forretningsprioriteter; at opnå vækst gennem digitalisering og innovation af virksomhedernes produkt- og servicetilbud.

Europæiske forretningsledere anerkender, at ”business as usual” ikke længere vil være den rigtige strategi for at nå de aggressive vækstambitioner. I stedet er det nødvendigt med reel ændring for at genoverveje forholdet til kunder, arbejdsgivere og andre eksterne partnere.

Vær modig – stil spørgsmål

BDO’s administrerende direktør for EMEA landene Trond-Morten Lindberg konkluderer: "For at tackle de mange udfordringer, der ligger foran os, skal en leder turde stille modige spørgsmål og være parat til at skabe en kultur, der opfordrer andre til ligeledes at stille spørgsmål både i og uden for bestyrelsesrummet. Han eller hun skal bevidst aktivere forskellige interessentgrupper. Lederne skal henvende sig til den yngre generation og lytte til deres uvildige tanker og forslag. At anerkende nye ideer fra de første digitalt indfødte vil utvivlsomt føre til interessante debatter og bringe reel merværdi til bestyrelsesrummet og dermed til virksomhederne."

10 spørgsmål

Undersøgelsen, som BDO lancerer, førte til en liste med 10 spørgsmål, som virksomhedsledere skulle gennemgå og diskutere, for at positionere deres virksomheder som markedsledende i 2025.

De 10 vigtige spørgsmål er på side 21 i rapporten, der kan tilgåes her via linket.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Fem centrale pointer - BDO's European Survey
Fem centrale pointer - BDO's European Survey
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab
BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab
Kystvejen 29
8000 Aarhus C

89 30 78 00https://www.bdo.dk/

Følg pressemeddelelser fra BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

BDO etablerer Danmarks største og førende afdeling for toldrådgivning – Toldkonsulenterne I/S bliver en del af BDO23.10.2019 08:35:03 CESTPressemeddelelse

Rådgivningsvirksomheden Toldkonsulenterne I/S bliver pr. 1. januar 2020 lagt sammen med det landsdækkende rådgivnings- og revisionshus BDO. Det sker som følge af, at begge virksomheder ser et stort potentiale i at forene rådgivningskræfterne på toldområdet. Sammenlægningen betyder samtidig, at BDO’s toldafdeling bliver Danmarks største og førende inden for toldrådgivning.

SMV’erne viser fremgang såvel i omsætning som i overskud for tredje år i træk4.7.2019 11:04:32 CESTPressemeddelelse

Årets SMV Barometer, der er én af de mest omfattende analyser af mindre og mellemstore erhvervsvirksomheder i Danmark, viser, at SMV’erne i gennemsnit hævede deres omsætning med 3,2 % i 2018. Det er lidt mindre end i 2017, hvor omsætningen voksede med 5,6 %, men stigningen er helt på linje med, hvad landets største virksomheder præsterede i 2018. SMV’ernes overskud – forstået som deres resultat af primær drift – steg i 2018 i gennemsnit med 4,0 %. Det er også lidt lavere end året før, hvor den primære drift steg med 6,7 %, hvilket stadig er rigtig pænt. Ser vi på perioden 2015 til 2018 har SMV’erne hævet omsætningen med 15 %. I samme periode er overskuddet steget med imponerende 20,5 %.