Sådan har danskerne det på jobbet

Del

Danskerne bruger over halvdelen af deres vågne timer på arbejdet sammen med kollegerne. For mange er det mere tid, end man har sammen med familien. Men hvordan har de danske lønmodtagere det egentligt, når de går på arbejde?

Det kan måske være svært at mærke, når man står midt i hverdagens trummerum, men i Danmark er vi faktisk virkelig glade. World Happiness Report kårede i marts vores lille land i nord til det andet lykkeligste land i verden, og helt nye tal viser nu, at også danskernes arbejdslyst er i top.

God Arbejdslyst Indeks 2019, som Krifa står bag sammen med Kantar Gallup og Institut for Lykkeforskning, viser, at den overordnede arbejdslyst blandt danske lønmodtagere scorer 72 point på en skala fra 0 til 100. Samtidig viser undersøgelsen, at den generelle lykkefølelse hos danskerne er på 75 point.

- Det er fantastisk at se, at de danske lønmodtagere grundlæggende oplever en høj arbejdslyst. For hvis vi ikke har det godt på jobbet, smitter det af på resten af livet, siger Krifas formand, Søren Fibiger Olesen.

- Men der er stadig meget, der skal forbedres derude. Så længe folk for eksempel bliver syge af at gå på arbejde, skylder vi danskerne og de næste generationer at handle i stedet for bare at snakke, som jeg synes, der er en tendens til for tiden, fortsætter han.

Det skal give mening
Årets God Arbejdslyst Indeks konkluderer, at mening er den allervigtigste faktor for danskernes arbejdslyst – det har det været hvert år siden første måling. Men også kollegerne ligger lunt i svinget. Danskerne scorer nemlig kolleger-faktoren med den højeste temperatur på 76 point ud af 100.

Særligt spørgsmålet om, hvorvidt man har det godt med kollegerne, topper skalaen med 81 point. Det er også vigtigt for trivslen, at vi har det godt med dem, vi bruger så mange af døgnets vågne timer med, forklarer erhvervspsykolog i Krifa Rasmus Højbæk.

- Hvis ikke vi er en del af fællesskabet på arbejdspladsen, risikerer vi at blive holdt udenfor, være ensomme og isoleret, hvilket kan medføre mistrivsel og stress, siger han.

- Udover at have betydning for den generelle arbejdslyst så ved vi også, at sociale relationer er en af de vigtigste forudsætninger i både stresshåndtering og -forebyggelse, fortsætter Rasmus Højbæk og henviser til, at hver fjerde dansker har stress-symptomer ifølge God Arbejdslyst Indeks 2019.

Fakta:
• 2.500 repræsentativt udvalgte danskere har deltaget i årets undersøgelse.

• Undersøgelsen tager udgangspunkt i de syv faktorer, der er identificeres som de væsentligste for arbejdslysten: Kolleger, mening, resultater, mestring, medbestemmelse, ledelse og balance.

• Indekset giver et unikt indblik i danskernes arbejdslyst, og Videncenter for God Arbejdslyst er de første i Danmark, der sætter arbejdslysten på formel på denne måde.

• God Arbejdslyst Indeks er en årlig undersøgelse af danskernes arbejdslyst, som blev udgivet for første gang i 2015.

Nøgleord

Kontakter

Formand Søren Fibiger Olesen, 25444008
Presse: Mette Christiansen, 28344319, mech@krifa.dk

Billeder

Links

Information om Krifa

Krifa
Krifa
Klokhøjen 4
8200 Aarhus N

http://www.krifa.dk

Krifa er fagforening og a-kasse for ca. 200.000 danskere, og det gør Krifa til den fjerde største fagbevægelse i Danmark. Krifa arbejder hver dag for at fremme arbejdslysten blandt medlemmer, medarbejdere og samfundet – og missionen er integreret i alt, hvad fagbevægelsen gør.

Følg pressemeddelelser fra Krifa

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krifa

Erhvervspsykolog: Det er okay at være nervøs for at vende tilbage på arbejdet15.5.2020 13:47:31 CESTPressemeddelelse

Flere og flere arbejdspladser er så småt ved at åbne op og lade de tomme kontorbygninger blive fyldt med liv igen. Intet er som før Corona-krisen, og mange vil møde ind til en anderledes hverdag med restriktioner og nye rutiner. Men hvordan sikrer man høj trivsel, når alt er vendt på hovedet, og Corona stadig raserer? Krifas erhvervspsykolog Rasmus Højbæk kommer her med tre gode råd til en hverdag med trivsel: Sæt ord på bekymringerne. - Der kan være mange bekymringer og stor usikkerhed forbundet med at skulle vende tilbage på arbejdspladsen, mens Corona stadig er der. Er det sikkert? Bliver jeg nu smittet? Holder mine kolleger god nok hygiejne og afstand? Tal om det med dine kolleger og sæt ord på det, der fylder. Du er helt sikkert ikke alene om bekymringerne. Inddrag din leder. - Lederen har en vigtig rolle i at sikre arbejdsmiljøet og trivslen, og det kan derfor være en god idé at inddrage lederen. Det er fx en god idé, at lederen italesætter, at det er okay at sige fra, hvis nogen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum