Region Hovedstaden

Sådan finder du en coronatest i juledagene

Del

Testmulighederne er udvidet kraftigt i Region Hovedstaden, og regionsrådsformanden opfordrer generelt beboere i hovedstaden til at lade sig teste. Tre grupper af borgere bør vælge test med halspodning fremfor hurtigtest.

Skal jeg have en test med halspodning, eller kan jeg tage en hurtigtest? Det spørgsmål stiller mange borgere i Region Hovedstaden sig, før de bliver testet for COVID-19. Svaret afhænger af, hvad du skal bruge testen til, for de to typer test er forskellige. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) opfordrer beboere i hovedstadens kommuner til at vælge den test, der passer bedst til deres situation: 

- Det er vigtigt, at alle der er nære kontakter til en smittet eller skal være sammen med sårbare fra risikogruppen, bliver testet med den mest præcise test. Det er afgørende for at smitten ikke breder sig yderligere, og vi får brudt smittekæderne, siger hun og tilføjer at andre kan tage en hurtigtest for at føle sig trygge i juledagene.

Den mest præcise testform er halspodning er, og derfor bør borgere med symptomer, nære kontakter og borgere, der skal være sammen med sårbare personer i risikogruppen, bruge den testform. Denne type test har regionen fået øget antallet af, så over 42.000 borgere hver dag kan blive podet. 80 procent får svar på testen efter 24 timer ifølge regeringens målsætning. Hurtigtesten er mindre præcis end PCR-testen, men svaret kommer efter 15 min. 

Ledige tider til test 
Du kan få PCR-test i de faste teststeder, der er åbne alle dage indtil nytår - se åbningstider Der er ledige testtider mellem jul og nytår, som kan bestilles på coronaproever.dk. De mobile teststeder er åbne frem til 23. dec. i samarbejde med 10 kommuner, Beredskabsstyrelsen, Forsvaret og mandskab fra Region Nordjylland. 

Hurtigtest tilbydes gratis i 17 testcentre fordelt over hele regionen. Falck har 12 testcentre, mens firmaet Copenhagen Medical har fem teststeder. Der er ingen tidsbestilling til walk-in teststedet i Parken og Drive in i Bella Centret. I de tre andre er tidsbestilling til hurtigtest. 

Fakta om PCR-test og hurtigtest:

PCR- test bliver taget med halspodning og bør bruges af tre grupper borgere, der:

  • Har symptomer 
  • Har været i tæt kontakt med en smittet
  • Skal være sammen med en sårbare person i risikogruppen til jul eller nytår

Hurtigtesten tages ved podning i næsen, og den kan bruges af borgere, der:

  • Har brug for at føle sig trygge op til jul
  • Unge mellem 15 – 25, hvor der har været stor smittespredning

For kontakt til regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen kontakt pressevagten på 70 20 95 88.

Billeder

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum