Røde Kors

Røde Kors Værket Kalundborg går sammen med borgmester mod ensomhed

Del

D. 11 september kl 10.30 er der dømt gåtur og gourmetmad, når Værket, der en af Røde Kors indsatser mod ensomhed, er værter for ”Walk & Talk-Gourmet”. Der er plads til 200 deltagere.

Den lokale musiker Kenneth Vester i snak med Linda Larsen, der er aktivitetsleder for Værket i Kalundborg. Kenneth  Vester har skrevet en sang dedikeret til Værket. Den hedder "Den anden side af mørkeland"
Den lokale musiker Kenneth Vester i snak med Linda Larsen, der er aktivitetsleder for Værket i Kalundborg. Kenneth Vester har skrevet en sang dedikeret til Værket. Den hedder "Den anden side af mørkeland"

”Jeg kender ikke selv til følelsen af ensomhed, men jeg kan forestille mig, at det kan være meget tungt, og at de seneste år med corona har gjort, at ekstra mange måske har været ramt af ensomhed. Derfor vil jeg selvfølgelig gerne være med til at bakke op om det her fine lokale initiativ fra Værket, og jeg ser frem til at deltage”

Sådan siger borgmester Martin Damm (V) om sine bevæggrunde for at deltage i ”Walk & Talk - Gourmet”, der er sat i værk af Røde Kors Værket Kalundborg, for dels at øge fokus på ensomhed i lokalområdet og dels at aftabuisere samme.

”Værket” er et Røde Kors-projekt, der er sat i verden for at mindske ensomhed blandt voksne i alderen 30-60 år gennem netværksgrupper.

”Walk & Talk – Gourmet” er arrangeret i samarbejde med MENY. Røde Kors Kalundborg har tidligere samarbejdet med købmandsforretningen i kampen mod ensomhed. Det gjorde de senest sidste sommer, hvor MENY i en uge solgte et ”hjertebrød” fra supermarkedets bagerafdeling. Overskuddet gik til Værket.

Lokale kræfter støtter op

At gå er stort set altid godt for krop og sjæl. At gå sammen med andre er måske endnu bedre. Og måske netop derfor har Linda Larsen, der er den lokale aktivitetsleder for Værket, oplevet en stor opbakning til arrangementet.

”Det har været fantastisk at mærke den store opbakning fra lokalmiljøet, hvor alt lige fra MENY, Stark, LIV, vores borgmester, Martin Damm, og den lokale musiker Kenneth Vester har sagt ja til at støtte op om og være en del af arrangementet,” siger aktivitetsleder for Værket, Linda Larsen.

Udover repræsentanter fra den lokale Røde Kors-afdeling, deltager Marie-Louise Gotholdt, der er chef for National Afdeling også i arrangementet.

”Det er et super godt initiativ. Ensomhed er et kæmpe problem i vores samfund og berører virkelig mange mennesker. Det er vigtigt at vi tør tale om det og rækker ud til hinanden - ensomhed kan ramme os alle. Jeg glæder mig til at gå nogle kilometer denne lørdag formiddag i det skønne område og få nogle gode snakke, siger Marie-Louise Gotholdt. 

På dagen er der lagt op til fællesgåtur med gourmet-pitstop på den 4,5 kilometer lange rute, hvor MENY vil være repræsenteret ved forskellige boder og præsentere diverse delikatesser fra både ind og udland. Når ruten er tilbagelagt, er der i målområdet lagt op til hygge og socialt samvær, hvor blandt andet den lokale musiker, Kenneth Vester, vil spille noget af sin musik. Han vil blandt andet fremføre ”Den anden side af mørkeland”, der er en sang skrevet til Værket.

Der er plads til 200 deltagere til arrangementet, der bliver fordelt efter først-til-mølle-princippet. En billet koster 20. kroner og inkluderer mad, musik og gåtur.

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Billeder

Den lokale musiker Kenneth Vester i snak med Linda Larsen, der er aktivitetsleder for Værket i Kalundborg. Kenneth  Vester har skrevet en sang dedikeret til Værket. Den hedder "Den anden side af mørkeland"
Den lokale musiker Kenneth Vester i snak med Linda Larsen, der er aktivitetsleder for Værket i Kalundborg. Kenneth Vester har skrevet en sang dedikeret til Værket. Den hedder "Den anden side af mørkeland"
Download

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/
  • Arrangementet foregår 11. september og starter 10.30
  • Walk&Talk-Gourmet startede billetsalget 16. august. En billet koster 20. kroner 
  • Billetter kan købes gennem MENY i Kalundborg 
  • Flere end 380.000 danskere føler sig ensomme
  • Næsten hver tredje dansker synes, det er svært at spørge andre, om de føler sig ensomme

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum