Røde Kors

Røde Kors: Stort potentiale i systematiseret samarbejde om frivillige i ældreplejen

Del

Røde Kors ser store muligheder i at involvere frivillige kræfter for at styrke omsorgen for ældre og dermed dæmpe konsekvenserne af manglende arbejdskraft i lyset af, at gruppen af medborgere over 80 år vokser med langt over 150.000 mennesker de næste 10 år

Ekstra omsorg og nærvær. Det er ifølge national chef i Røde Kors, Marie-Louise Gotholdt, noget af det, som frivillige kan bidrage med til landets ældre. Men det kræver et systematiseret samarbejde mellem kommuner og civilsamfund, siger hun.

”Røde Kors’ sociale aktiviteter kan udelukkende lade sig gøre i kraft af det store engagement fra frivillige, og det er det engagement, som vi mener, vi kan bringe endnu mere i spil til glæde og gavn i ældreplejen”, siger Marie-Louise Gotholdt. 

Sammen om at tænke nyt
Hun hæfter sig ved, at flere borgmestre fremhæver behovet for at involvere frivillige og pårørende mere og vurderer, at civilsamfundet er parat til at tage handsken op. Hun understreger dog betydningen af at få etableret rammer for et systematiseret samarbejde.

”Det er vigtigt, at vi får startet dialogen om mulighederne, og om, hvordan vi sammen – med hver vores forskellige roller – kan skabe den velfærd, vi ønsker for fremtiden. Vi skal turde at tænke nyt – sammen”.

Hun glæder sig over, at en undersøgelse gennemført af Altinget viser, at et flertal af kandidaterne i ni ud af de 12 landsdækkende partier er enige i, at kommuner skal bruge flere frivillige i ældreplejen.

Mere omsorg og nærvær
Røde Kors har i dag over 30.000 frivillige tilknyttet forskellige aktiviteter over hele landet, heraf mere end 9000 frivillige i sociale aktiviteter som besøgstjenesten, vågetjenesten og integrationsaktiviteter. 

”Frivillige kan bidrage med omsorg, nærvær og initiativ. Lad os drage nytte af den store frivillighed og se på de muligheder, der er ved et samarbejde, og som giver mening for alle og bedre omsorg til de ældre”, siger Marie-Louise Gotholdt.

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum