Røde Kors

Røde Kors sender rekordmange familier på ferielejr i år

Del

Stigende priser og deraf aflyste ferier har øget behovet, vurderer national chef i Røde Kors, Marie-Louise Gotholdt

Tæt på 1000 forældre og børn kommer i år af sted på Røde Kors’ ferielejre, der er et tilbud til familier med flygtningebaggrund og sårbare familier. Det er det højeste antal nogensinde, siden de første ferielejre blev afholdt tilbage i 2005.  

I år tager familierne af sted til 21 forskellige ferielejre rundt omkring i det danske sommerland, hvor omkring 100 frivillige fra Røde Kors’ lokalafdelinger står klar til at give dem mindeværdige oplevelser. Over sommeren er turene blandt andet gået til Tisvildeleje, Marienlyst, Lalandia, Hvide Klit, Fur, Isefjord og Storebælt. 

”Det har stor betydning for familierne, at de får nogle gode oplevelser. Det giver både børnene noget at snakke med deres kammerater om, når de møder i skole igen efter sommerferien. Og det giver forældrene et ekstra overskud, når de ikke skal tænke på daglige pligter og bare kan være nærværende med deres børn,” siger national chef i Røde Kors, Marie-Louise Gotholdt. 

Frivillige gør ferielejre mulige
Siden Røde Kors afholdt sine første ferielejre, som i det første år talte fire lejre, er antallet vokset til over fire gange så mange. Det er sket, som flere og flere lokalafdelinger har taget initiativ til at afholde dem for familier i deres nærområde, og sidste år lancerede Røde Kors også sin store sommerlejr, som giver familierne mulighed for at møde andre fra hele landet. 
 

”Vi ved, at behovet er der, så jo længere vi kan nå ud, desto bedre er det. I år har flere familier tilmed været ramt af de stigende priser, som har gjort det sværere for mange at få enderne til at mødes og i nogle tilfælde fået dem til at aflyse ferieplanerne. Det er meget ærgerligt, og netop derfor er vi utrolig glade for den opbakning, vi ser blandt vores frivillige, som gør vores ferielejre mulige,” siger Marie-Louise Gotholdt. 

I 2021 afholdt Røde Kors i alt 19 ferielejre med deltagelse fra 820 forældre og børn.  

For yderligere information kontakt national chef i Røde Kors, Marie-Louise Gotholdt, på tlf. 5122 9996 eller Røde Kors’ pressetelefon på tlf. 3529 9699.

Om Røde Kors' ferielejre
Røde Kors’ ferielejre er med til at give flygtninge og sårbare børnefamilier en ferieoplevelse og mulighed for at være sammen som familie i glade og trygge rammer. På ferielejrene arrangeres aktiviteter for både børn og voksne, og der er plads til afslapning, gode samtaler og hygge.  

Det er Røde Kors’ lokale afdelinger rundt omkring i landet, som arrangerer og afholder ferielejrene. Som familie kan man deltage på ferielejrene ved at være tilknyttet et af Røde Kors’ sociale netværk og aktiviteter i en lokal Røde Kors-afdeling. 

Læs mere på rodekors.dk/vores-arbejde/ferielejr 

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum