Røde Kors

Røde Kors: Sejr for børnene på Sjælsmark

Del

Røde Kors ser mange positive takter på en lang række områder, der vedrører de udsatte grupper i Danmark og ude i verden, som Røde Kors arbejder for. Herunder børnene på Sjælsmark.

Det er en sejr for børnene på Sjælsmark, at forholdene for børnene, i følge aftalepapiret af partierne bag den kommende regering, skal forbedres og kommer så tæt på et normalt hverdagsliv som muligt.

"Vi glæder os over, at der er blevet lyttet til de anbefalinger, som vi har fremlagt i foråret. Det er vores håb, at ændringerne vil skabe bedre trivsel for børnene, som er i den vanskelige udrejseposition", udtaler Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors i Danmark.

For Røde Kors er bekæmpelsen af børnefattigdom et helt centralt tema i regeringsaftalen – herunder, at der nu sikres fokus på, at børn skal vokse op under ordentlige forhold og med mulighed for at være aktiv del af fællesskabet. Det er vigtigt, fordi økonomiske barriere kan være helt afgørende for at få et godt børneliv og ikke blive ekskluderet for vigtige og udviklende fællesskaber. At der i regeringensaftalepapir fremlægges både et økonomisk tilskud til de fattigste familier og øget adgang til fritidspas, er skridt i den rigtige retning.

Endelig indeholder aftalepapiret tiltrængte initiativer om, at Danmark igen skal modtage kvoteflygtninge, samt at vilkårene i den fattigste del af verden helt grundlæggende skal forbedres. At arbejde for et massivt løft i støtten til Afrika gennem det europæiske samarbejde er et godt og nødvendigt tiltag.

Det er positivt, at partierne bag aftalen har en intention om at føre en ambitiøs og aktiv socialpolitik. En sådan politik vil kræve inddragelse og samarbejde med civilsamfundet og en langvarig stabil finansiering af indsatserne.

"Vi ser mange positive takter på en lang række områder, der vedrører de udsatte grupper, vi arbejder for. Og vi glæder os til samarbejdet med den ny regering," siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors i Danmark.

Nøgleord

Kontakter

For kontakt til generalsekretær, Anders Ladekarl kontakt Røde Kors’ pressetelefon:
3529 9699

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/
Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. I Danmark skaber vi fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv.

Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med mere end 11 millioner frivillige i 191 lande. Vi er en del af dit lokalsamfund, uanset hvor du bor. Med din hjælp kan vi altid være til stede, når der er brug for os.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

15 folkemøder skal kickstarte hjælp til udsatte under genåbning15.5.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Coronakrisen har forstærket daglige udfordringer med ensomhed og mistrivsel blandt mange. Behovet for støtte, fællesskaber og hjælp er større nu, end før Covid 19 gjorde sit indtog. Med 15 folkemøder i hele landet tager Røde Kors initiativ til at samle ildsjæle, civilsamfundet og repræsentanter fra virksomheder og myndigheder til at finde løsninger til dem, der fortsat lever med følgerne af coronakrisen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum