Røde Kors

Røde Kors samler næsten 13 mio. kroner ind i skyggen af usikkerhed, stigende priser og energikrise 

Del

Pengene fra indsamlingen går i år bl.a. til Røde Kors’ hjælp til krigsramte børn og voksne i Ukraine, Yemen og Afghanistan, til indsatserne mod sultkatastrofen i Afrika og til børn, der vokser op i udsatte familier i Danmark. Resultatet ligger 2,5 mio. kr. under sidste års indsamlingsresultat

Første søndag i oktober møder man tusindvis af frivillige Røde Kors indsamlere på gader og stræder, og også i år var mange mennesker på gaden med raslebøsser og mobile pay-koder til fordel for Røde Kors’ sociale indsatser i Danmark og nødhjælpsarbejde ude i verden. Det endelige resultat foreligger først i løbet af mandagen, men prognosen peger på, at det samlede beløb lander på lige under 13 mio. kroner – 2,5 mio. kroner under sidste års resultat.  

”Situationen taget i betragtning er vi meget taknemmelige over, at danskerne igen i år har vist stor opbakning til Røde Kors’ arbejde. Det er ikke til at komme uden om, at alle kigger en ekstra gang på pengene for tiden, og det har været sværere at rekruttere indsamlere. Set i det lys, er det et flot resultat”, siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

Hjælp til udsatte børn og børn i krig
Pengene fra årets indsamling går bl.a. til at kunne fortsætte Røde Kors’ indsatser i Ukraine – indsatser, som har udgjort en stor del af Røde Kors’ arbejde og ikke mindst fyldt meget i danskernes bevidsthed det seneste halve år. 

”Men netop i den situation er det vigtigt, at vi får penge, der kan anvendes på at hjælpe andre steder i verden”, påpeger Anders Ladekarl.

De indsamlede midler fra Røde Kors Indsamlingen søndag kommer også til at hjælpe børn i Afghanistan og krigstraumatiserede familier i Yemen. Der vil også blive afsat penge til at hjælpe udsatte børn i Danmark.

”Vi ser tilbage på et år, hvor danskerne har engageret sig i overvældende grad. Det er dét engagement, som også gør, at vi kan yde den hjælp til børn og voksne på flugt i Ukraine, som vi gør. Men der er fortsat enormt brug for hjælp, ikke mindst nu hvor vi ser ind i en vinter, der kan blive rigtig kold”, siger Anders Ladekarl og retter en varm tak til alle, som gik på gader og stræder for Røde Kors: 

”Hver eneste indsamler, der går med, gør en stor forskel for, at Røde Kors er i stand i til hjælpe der i verden og herhjemme, hvor behovet er størst”, siger Anders Ladekarl. 

Datoen for næste års Røde Kors-indsamling er søndag 1. oktober 2023.

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

Nye tal om trængte børnefamilier er svært foruroligende: Hver fjerde har sprunget nødvendigt måltid til børnene over 6.12.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

En helt ny undersøgelse fra Røde Kors vidner om, at i forvejen udsatte børnefamilier i Danmark kæmper voldsomt med at få de økonomiske ender til at mødes og føler sig tvunget til at give afkald på basale behov som lægeordineret medicin, nødvendigt fodtøj og måltider til børnene. ”Stærkt alarmerende”, siger Ziga Friberg, chef for Røde Kors’ familieaktiviteter.

Masser af engagement: Frivillige hos Røde Kors bruger i gennemsnit 21 timer om måneden, viser ny analyse28.11.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Kombinationen af at gøre en forskel for andre og bruge sine kompetencer er den primære drivkraft for, at næsten 40.000 frivillige i gennemsnit bruger 21 timer hos organisationen hver måned. ”Det viser, at civilsamfundet har rigtig mange ressourcer at bringe i spil, fx når det gælder nogle af fremtidens velfærdsopgaver”, siger national chef i Røde Kors i Danmark, Marie-Louise Gotholdt

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum