Røde Kors

Røde Kors sætter særligt fokus på voldudsatte børn i Aalborg

Del

Røde Kors udvider deres tilbud til børn af voldsudsatte kvinder i Aalborg. Med projektet ’Mor+Mig’ vil Røde Kors forbedre børnenes trivsel og tryghed samt styrke relationen mellem mor og barn.

Modelfoto. Foto: Peter Sørensen
Modelfoto. Foto: Peter Sørensen

Røde Kors har næsten 20 års erfaring med at hjælpe voldsudsatte kvinder og deres børn i tiden efter et krisecenterophold.

Børnene i Røde Kors’ aktiviteter for voldsudsatte kvinder og børn har enten selv været direkte udsat for vold eller været vidne til vold mellem forældrene. Begge dele er skadeligt for barnets udvikling og tilknytning, og livet i en voldsramt familie er utrygt og uforudsigeligt.

Derfor skal projektet ’Mor+Mig’ forbedre børnenes trivsel og tryghed i tiden efter, de har været på krisecenter samt styrke relationen mellem mor og barn.

’Mor+Mig’ er allerede i gang i tre sjællandske byer og udvider nu blandt andet til Aalborg. Her bliver det en del af aktiviteterne i Røde Kors’ Qnet, der er et tilbud til kvinder og børn, som har været på krisecenter og skal starte et nyt liv.

"Mor+Mig er et vigtigt projekt, fordi det flytter det daglige fokus fra mødrene til børnene. Man har på baggrund af flere rapporter fundet, at børnene direkte eller indirekte er påvirket af den voldelige relation mellem deres forældre, hvilket viser sig i deres udvikling, tilknytning og trivsel. Det kan have store konsekvenser for børnene, og kan følge dem op gennem voksenlivet. I de aktiviteter, der skal styrke relationen mellem mor og barn, har vi fokus på at øge børnenes mestringsevne og give dem nogle succesoplevelser, som de kan tage med videre i livet" siger Anne Kathrine Gjessing, der er aktivitetsleder i Qnet i Røde Kors Aalborg.

Børnepakke med malebog, spil og en bamse
Projektet ’Mor+Mig’ byder på en bred vifte af aktiviteter, der støtter op om relationen mellem mor og barn og fokuserer særligt på barnets tryghed og trivsel i en svær tid. Når børnene flytter fra krisecentret, får de blandt andet en børne-flyttepakke.

I pakken er der for eksempel skoleting, malebog, højtlæsningsbog, tusser, en bamse og spil som mor og barn kan bruge til i fællesskab at skabe tryghed, pusterum og samvær i en ofte kaotisk livssituation.

Der vil også blive afholdt forældreworkshops for kvinderne med fokus på det gode hverdagsliv som for eksempel god økonomi og budgetlægning, ’handy-woman aften’, sund mad på budget, mindfulness og børneopdragelse. Og så vil der være forskellige muligheder for, at mødre og børn kan lave noget sammen som gruppe. Det kan være fællesspisning, kreative sysler, fejring af højtider eller udflugter.

’Mor+Mig’ er støttet af Østifterne.

Bliv frivillig i Røde Kors’ Qnet i Aalborg
Med udvidelsen af Qnet, mangler Røde Kors’ i Aalborg flere frivillige kræfter.

Hvis du har lyst til at gøre en forskel for voldsudsatte kvinder og deres børn i Aalborg, eller du blot gerne vil høre mere om Røde Kors’ tilbud, så kan du kontakte Anne Kathrine Gjessing på qnet@rodekors-aalborg.dk.

Fakta om Røde Kors’ Qnet

Hvert år bliver omkring 38.000 kvinder udsat for fysisk vold i hjemmet og cirka 72.000 kvinder udsat for psykisk partnervold. 33.000 børn oplever årligt vold i familien.

Røde Kors har i øjeblikket 26 Qnet fordelt over landet med flere end 200 frivillige. Sidste år hjalp Qnet knap 700 kvinder og børn, der har været udsat for vold.

Nøgleord

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Billeder

Modelfoto. Foto: Peter Sørensen
Modelfoto. Foto: Peter Sørensen
Download

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum