Røde Kors

Røde Kors mangler værter til indsatsen Julevenner

Del

Siden 2012 har Røde Kors matchet mennesker, der mangler et sted at fejre jul med værter, som åbner deres private hjem juleaften i indsatsen Julevenner. Igen i år er der stor tilslutning til indsatsen, men der mangler værter, hvis alle gæster skal kunne matches.

Niels Aleth Thomsen er julevært i Julevenner og ser frem til en god juleaften.
Niels Aleth Thomsen er julevært i Julevenner og ser frem til en god juleaften.

”Min kæreste og jeg skulle have siddet alene i år, så vi tænkte ”hvorfor ikke prøve at invitere nogle hjem, som måske mangler et sted at fejre jul?”

Sådan siger 70-årige Niels Aleth Thomsen, der sammen med sin kæreste inviterer fremmede til jul på Østerbro i Røde Kors-indsatsen, Julevenner.

For langt de fleste er julen forbundet med hygge og nærvær med familien, men desværre sidder der mange mennesker rundt omkring, der mangler et sted at fejre jul. Normalt oplever Røde Kors at have flere værtstilmeldinger end gæstetilmeldinger, men i år er der mangel på værter flere steder i landet. I organisationen håber man derfor, at der de kommende dage vil være flere som Niels Aleth Thomsen, der melder sig på hjemmesiden julevenner.dk

”Vi kan jo ikke konkludere, hvad den præcise årsag til de færre værter er, men jeg kunne forestille mig, at der er flere, der sidste år var afskåret fra at holde jul, med dem de plejer som følge af corona og som derfor i år måske prioritere kun at holde jul med familien. Sidste år havde vi på nuværende tidspunkt en lille overvægt af værter. I år er billedet at, vi har væsentlig flere gæstetilmeldinger end værter,” siger leder af fællesskabssektionen i Røde Kors, Lise Lind.

Røde Kors opfordrer derfor familier, der har plads til en ekstra julegæst ved sit bord og som tænker, at Julevenner kunne være en god og givende oplevelse for dem, til at tilmelde sig.

”Julevenner handler ikke kun om at sikre den enkelte gæst et sted at fejre jul. Det at blive mødt med åbne arme og accept kan være en indgangsvinkel og inspiration til også at søge andre fællesskaber, så vi håber virkelig, at vi kan få flere til at melde sig på banen i år,” siger Lise Lind.

Ved tilmelding til Julevenner kan gæster og værter tilkendegive at Røde Kors må kontakte dem i første kvartal af 2022 med henblik på at oplyse om andre relevante aktiviteter i gæster og værters nærområde. Sidste år tilkendegav 38% af gæsterne at Røde Kors måtte kontakte dem efter jul.

Gæster er fortsat meget velkomne
Røde Kors er fortsat fortrøstningsfulde i forhold til at lykkes med at få matchet gæster, der har tilmeldt sig Julevenner, og selvom der nu og her mangler værter, opfordrer Lise Lind dem, der mangler et sted at fejre jul, til at melde sig på julevenner.dk

”Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at finde et sted til alle vores julegæster. En værtsfamilie åbner ofte sit hjem for flere end en enkelt gæst, så vi skal nok nå i mål. Frem til d. 23 sidder frivillige på vores landskontor og arbejder for at få puslespillet til at gå op, siger hun.

Fra 2019 har den online fællesskabsplatform Boblberg, været med som samarbejdspartner. Siden har det været muligt for gæster og værter selv at finde hinanden uden at få hjælp gennem Røde Kors.

”Det betyder, at vi har flere værter i det åbne Boblberg, vi kan kontakte, hvis vi de sidste dage op til jul mangler værter,” siger Lise Lind.

På Østerbro glæder juleværten, Niels Aleth Thomsen, sig til juleaften. Frivilligt arbejde er han vant til, men det er første år, de har tilmeldt sig Julevenner:

”Jeg forventer en god og positiv oplevelse, hvor vi får en hyggelig aften. Vi er glade for at kunne invitere til jul for en, der mangler et sted at være juleaften. Så vi ser frem til dagen, og det kan jo også være, at der kan dannes grobund for en længerevarende relation med vores gæster,” siger han.

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Billeder

Niels Aleth Thomsen er julevært i Julevenner og ser frem til en god juleaften.
Niels Aleth Thomsen er julevært i Julevenner og ser frem til en god juleaften.
Download

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors har hvert år siden 2012 samlet mennesker i julen

Fællesskabsplatformen, Boblberg, har været med som samarbejdspartner i indsatsen siden 2019

Gæster og værter tilmelder sig på www.julevenner.dk

Man kan som gæst eller vært bede Røde Kors om at hjælpe med at finde et match

Indsatsen har til formål at mindske ensomhed og inkludere mennesker i længerevarende fællesskaber

Cirka 380.000 danskere føler sig svært ensomme

Ensomhed koster samfundet cirka 8. mia. årligt

Røde Kors opfordrer gæster og værter til altid at følge Sundhedsstyrelsens og de lokale myndigheders retningslinjer i forhold til COVID-19 og holde sig orienteret på coronasmitte.dk

 

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum