Røde Kors

Røde Kors hæver beløbet for julehjælp: Det bliver en svær jul for mange i år  

Del

Trængte familier kan se frem til at modtage 100 kr. mere i julehjælp fra Røde Kors end forgangne år. “De, der i forvejen kæmpede med stram økonomi, har fået endnu sværere ved at få pengene til at række. Dem skal vi hjælpe”, siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl

Med den største stigning i det såkaldte forbrugerprisindeks i snart 40 år tegner julen til at blive dyr ud over det sædvanlige. Derfor hæver Røde Kors nu beløbet for julehjælp fra 800 kr. til 900 kr., så det flugter bedre med den stigende inflation, som forbrugerne har oplevet det seneste halve år. 

 ”Vi er i en helt ekstraordinær situation i år, og særligt hårdt rammes de familier, som i forvejen kæmper med en stram økonomi. Mange har allerede nu ondt i maven over den højtid, der venter rundt om hjørnet, og derfor hæver vi i år beløbet på Røde Kors’ julehjælp”, siger Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors.  

Store afsavn og fravalg 
Julehjælp gives hvert år til udsatte familier og består fortrinsvist af gavekort til Coop. Sidste år modtog 15.000 børnefamilier julehjælp fra Røde Kors. 

“Disse familier må i forvejen takke nej til mange af de ting, der gør julen til noget særligt - arrangementer, nissevenner og pakkekalender i klassen – og som dermed ikke kan være med til at fejre julen på lige fod med os andre. Og i år bliver uden tvivl endnu sværere for rigtig mange”, siger Anders Ladekarl og henviser til en undersøgelse udgivet af Røde Kors tidligere i år baseret på svar fra forældre, der modtog julehjælp fra Røde Kors i 2021. I undersøgelsen svarer over halvdelen af familierne (53 %), at de sidste år undlod at købe lægeordineret medicin på grund af deres økonomiske situation, ligesom hver anden familie (54 %) undlod at købe tøj eller fodtøj til deres børn af samme grund. 70 procent af de adspurgte forældre svarer i undersøgelsen, at de bekymrer sig dagligt eller flere gange om ugen om familiens økonomi. 

Flere er trængte 
Det er ifølge Anders Ladekarl familier som disse, der var økonomisk trængte allerede sidste år inden prisstigningerne, der rammes særligt hårdt nu. Og der vil uden tvivl være familier, der lige nøjagtigt har fået økonomien til at hænge sammen sidste år, som ikke længere vil kunne følge med, mener Anders Ladekarl, som derfor også er bekymret for, at flere er nødt til at søge julehjælp end tidligere. Han glæder sig derfor over, at et bredt politisk flertal har besluttet at afsætte flere penge til netop julehjælp, så organisationer som Røde Kors kan hjælpe flere familier i år. 

”Det er så vigtigt, at vi kan tilbyde den hjælpende hånd og det pusterum, der gør julen til en tid, som økonomisk pressede børnefamilier også kan glæde sig til. Og vi ønsker at hjælpe så mange som muligt. Derfor er vi dybt afhængige af danskernes store givervilje, og støtten fra fonde, puljer, virksomheder og privatpersoner er vigtigere end nogensinde”, siger Anders Ladekarl. 

Man søger Røde Kors’ julehjælp via sin lokale Røde Kors afdeling.  

Ønsker man at støtte Røde Kors, så flere kan modtage julehjælp, kan man læse mere på rødekors.dk/jul 

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum