Røde Kors

Røde Kors åbner for tilmelding til årets Julevenner

Del
Julen er for de fleste forbundet med hyggeligt samvær med familie og venner, men ikke alle har et sted at fejre jul. Røde Kors har derfor indsatsen Julevenner, hvor juleværter åbner deres hjem d. 24. december og inviterer dem, der mangler et sted at holde jul hjem i privaten.

Julen er for mange en højtid præget af glæde og samvær med familie og venner. Men for mange mennesker er julen og december måned en tilbagevendende begivenhed fyldt med bekymringer. Det er hårdt og ensomt at sidde ufrivilligt alene juleaften, og det samme spørgsmål stilles hvert år: Hvor skal jeg holde jul?

Røde Kors etablerede derfor i 2012 indsatsen Julevenner, hvor juleværter inviterer mennesker hjem juleaften til en hyggelig aften i fællesskabets tegn. Magdalena Zajfman er julevært og har åbnet sit hjem de sidste tre år for mennesker, der mangler et sted at fejre jul. I år er hun klar igen:

 ”Jeg har det svært med at vide, at der sidder mennesker derude, som ikke har nogen at være sammen med juleaften. En aften, som jeg mener i høj grad, bør være kendetegnet af næstekærlighed. Der er selvfølgelig noget arbejde forbundet med at invitere fremmede gæster til jul, men i forhold til hvad jeg får igen, er det jo ingenting,” siger Magdalena Zajfman.

Hun håber, at hun kan være med til at inspirere flere til at åbne deres hjem juleaften og har en opfordring til dem derude, der måske selv kunne overveje at melde sig som enten vært eller gæst, men ikke tidligere har været det.

 ”Gør det nu bare. Prøv det af. Det drejer sig kun om en enkelt aften – så går man med tankerne, håber jeg, at man også kan finde modet. Det er virkelig bare en dejlig oplevelse og i høj grad win-win. Jeg får rigtig meget ud af det selv også og har nydt de andre år utroligt meget,” siger Magdalena.

En indgang til fællesskaber

380.000 danskere føler sig ensomme. Det er et højt tal, som Røde Kors med en lang række indsatser forsøger at mindske. Her iblandt Julevenner.

”Julevenner er en indsats, hvor mennesker, der savner og mangler et netværk, får øje for, at der er mange mennesker rundt omkring i landet, som gerne vil invitere dem ind i et fællesskab. Forhåbentlig kan det inspirere til at søge andre fællesskaber også,” siger Lise Lind, leder af fællesskabssektionen i Røde Kors.

Sidste år var over 1.500 danskere en del af Julevenner. I år håber Røde Kors, at endnu flere vil tilslutte sig.

”Sidste år var specielt, fordi corona fyldte utroligt meget. Det er selvfølgelig stadig et opmærksomhedspunkt for indsatsen, som vi tager højde for, men jeg håber da, at det vil fylde mindre i år, og at vi kan samle endnu flere mennesker rundt omkring i landet til en god juleaften,” siger Lise Lind.

Sidste år blev alle gæster, der bad Røde Kors om at finde en julevært, matchet.

Siden 2019 har fællesskabsplatformen Boblberg været med som samarbejdspartner.

Tilmelding til Julevenner 2021 sker på hjemmesiden www.julevenner.dk 

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:


3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Billeder

Magdalena Zajfman åbner sit hjem for mennesker, der mangler et sted at fejre jul. Privatfoto
Magdalena Zajfman åbner sit hjem for mennesker, der mangler et sted at fejre jul. Privatfoto
Download

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/
  • Julevenner blev etableret i 2012 
  • Siden 2019 har Boblbberg været med som samarbejdspartner
  • Tilmelding til Julevenner sker på www.julevenner.dk 
  • Sidste år var over 1.500 mennesker en del af Julevennerfællesskabet
  • 380.000 danskere føler sig ensomme
  • Ensomhed koster cirka samfundet 8. mia. årligt 

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

Når lovgivning møder praksis - hvordan flygtninge, frivillige og sagsbehandlere navigerer mellem integration og hjemrejse13.3.2024 06:00:00 CET | Presseinvitation

Røde Kors, DRC Dansk Flygtningehjælp og Københavns Universitet holder den 18. marts konference på Christiansborg. Her præsenterer forskerne den nyeste viden om, hvordan paradigmeskiftet i dansk udlændinge- og integrationspolitik påvirker flygtninge, frivillige og sagsbehandlere. Vi spørger, hvor det stiller flygtninge og integrationen i dag, og hvordan vi styrker deres betingelser i en hverdag, der er mærket af midlertidighed og uvished.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye