Spotify

Road trips og camping: Spotify løfter sløret for sommerens streaming trends

Del

Spotify løfter sløret for danskernes streaming tendenser sommeren 2020, hvor playlisterne tyder på nogle populære ferietyper.

Selvom den danske sommer har været noget tvivlsom, har de fleste af os af gode grunde holdt ferie herhjemme. Og det kan ses på de seneste måneders streamingtendenser på Spotify i Danmark, hvor playlisterne antyder, at road trips og camping har været populære måder at holde ferie på i år.

Sædet tilbage, vinduet ned, volumen op!

Ser man på de playlister, der er blevet kreeret over sommeren, tegner der sig et billede af, at danskerne har fået kørt på en masse ture i løbet af sommeren.

Det er blevet til mere end 2.000 nye playlister til bilturen siden maj med Road Trip som tema, som gør det sammenlagte tal til over 38.000 road trip playlister. Og hvad har folk cruiset til? The Weeknds kæmpehit Blinding Lights ligger som den mest tilføjede sang, og Harry Styles’ Watermelon Sugar er også populær. Derudover er de mest populære road trip sange præget af at være gode klasikere, som man rigtig kan skråle med på. F.eks. er Journeys Don’t Stop Believin’ og Rascal Flatts’ Life is a Highway.

Telt og sovepose

Mange af os har sikkert blandede camping oplevelser, med alt fra festivalpladser, campingpladser syd på til regnfulde nætter på en campingplads i Danmark. Men i en sommer som denne, hvor mulighederne har været få, har flere fået øjnene op for at tage ud og campere. Der er derfor blevet lavet en del playlister med camping som tema. Her er musikken primært præget af dansk musik hvor sange som ErruDumEllaHvad af ICEKIID, Gutterne af Spektor og Nonsens samt Tilbage med KESI og Hennedub ligger i top 10 blandt populære camping sange.

Ferie og glade dage

På trods af ferie herhjemme og få solrige sommerdage i juli, har humøret været helt i top. Ser man på stemningen i musikken, så er der noget der tyder på, at feriemåneden over dem alle – juli – er den måned hvor folk har været gladest i år. I juli har folk lyttet til en masse glade og upbeat sange. Derfor er juli årets gladeste måned indtil videre – og sidstepladsen går til januar, hvor folk har lyttet til mere triste og lavtempo sange.

Tjek Spotifys blog, For the Record, for flere detaljer om de trends der er på Spotify.

Nøgleord

Information om Spotify

Spotify
Spotify
Regeringsgatan 19
111 53 Stockholm

https://www.spotify.com/dk/

Spotify har siden lancering i Sverige i 2008 transformeret måden, vi lytter til musik. Opdag ny musik, byg playlister til din hverdag og del over 50 mio. musiknumre gratis, eller opgrader til Spotify Premium for at få adgang til eksklusive funktioner som offline-mode, forbedret lydkvalitet og en annoncefri afspiller.

I dag er Spotify den mest populære globale streaming-abonnementstjeneste med 248 mio. brugere, inklusiv 113 mio. abonnenter, på tværs af 79 markeder. Vi er i dag den største drivkraft for indtægter til musikbranchen.

Følg pressemeddelelser fra Spotify

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Spotify

Ny Michelle Obama podcast er nummer #1 på Spotify11.8.2020 07:47:00 CESTPressemeddelelse

Den 29. juli havde den tidligere førstedame, Michelle Obamas, nye podcast ‘The Michelle Obama Podcast’ premiere. Her var hendes mand og tidligere præsident Barack Obama gæst, og lytterne havde mulighed for at komme helt tæt på parret - efter otte år i det Hvide Hus. Afsnit 2 med den prisvindende journalist fra Washington Post, Michelle Norris, er nu tilgængeligt, og podcasten er allerede strøget til tops på Spotify som den mest streamede podcast i verden lige nu.

Spotify afslører vores musikalske adfærd i hjemmet28.5.2020 10:37:45 CESTPressemeddelelse

De seneste to måneder har folk verden over tilbragte mere tid i deres hjem. Nye vaner er opstået og Spotify har kigget nærmere på, hvad vi lytter til i bestemte situationer. Baseret på data trukket i perioden 17. april til 17. maj har Spotify-brugere skabt et lydtapet til aktiviteter som havearbejde, hjemmeskoling, maling af hjemmet og hjemmefarvning af håret, nu hvor frisøren har haft lukket. Og lad os ikke glemme rengøring.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum