Halsnæs Kommune

Ridderkorset uddeles til politikere i Halsnæs Kommune

Del

Onsdag den 27. januar vil borgmester Steffen Jensen ønske tre politikere i Halsnæs' Byråd tillykke med tildelingen af Dannebrogsordenens Ridderkors. Pressen er velkomne til at deltage.

Ridderkorset gives til blandt andre borgmestre og kommunalbestyrelsesmedlemmer, der har ydet en særlig fortjenstfuld indsats gennem en længere periode.

På baggrund af det får de tre byrådsmedlemmer Helle Lunderød (A), Helge Friis (A) og Steen Hasselriis (V) en forsinket julegave, da de alle tre modtager Dannebrogordenens Ridderkors.

”Jeg er utrolig stolt af vores tre lokale politikere, og det glæder mig, at deres store indsats for Halsnæs Kommune nu også anerkendes af Hendes Majestæt Dronningen ved tildeling af Dannebrogordenens Ridderkors – der er et meget betydningsfuldt skulderklap for Helle, Helge og Steen, og jeg ønsker dem alle tre stort tillykke,” udtaler borgmester Steffen Jensen.

Udpluk fra indstillingerne

Helle Lunderød har ydet en særlig fortjenstfuld indsats i kommunen siden 1994, og hun sidder stadig i byrådet. I sit politiske arbejde er Helle meget grundig og meget velforberedt. Helle er loyal, inddragende og tålmodig, og som menneske er Helle omsorgsfuld, favnende, samlende og god til at organisere.

Helge Friis har ydet en særlig fortjenstfuld indsats i Halsnæs Kommune og har ligesom Helle Lunderød siddet i byrådet siden 1994. Derudover har Helge været borgmester i perioden 1998 – 2014. Helge er et ægte menneske, som bruger sig selv for andre og sammen med andre. Helges humor er uforlignelig, og han bruger den til at løfte mennesker og situationer. Helge har en stærk følelse for fælleskabet og styrken i fællesskabet.

Steen Hasselriis har ydet en særlig fortjenstfuld indsats i Halsnæs Kommune som medlem af byrådet siden 2001. Derudover har Steen været borgmester i perioden 2013 – 2017. I sit politiske arbejde er Steen meget ordentlig, grundig og altid velforberedt. Steen går meget op i detaljen, og sætter en dyd i at skabe gode, gennemarbejde, veldokumenterede resultater.

Halsnæs Kommune markerer overrækkelsen onsdag den 27. januar kl. 15 foran Gjethuset i Frederiksværk. Pressen er velkommen til at deltage.

Fakta om Dannebrogordenen og Ridderkorset

  • Dannebrogordenen blev indstiftet af Christian V i 1671 efter tilskyndelse fra rigskansler Peter Griffenfeld.
  • Ordenstegnet har form af et kors, og Dannebrogs rød-hvide farver præger ordenens bånd og kors.
  • Ridderkorset uddeles til blandt andre borgmestre og kommunalbestyrelsesmedlemmer, der har ydet en særlig fortjenstfuld indsats gennem en længere periode. Men ordenen har taget en rejse i sin 347 år lange levetid, for da den blev indstiftet, kunne den kun tildeles danske fyrstelige og adelige mænd. Det blev der ændret på i 1808, hvor borgerligt fødte også kunne modtage den. Endnu et skridt blev taget i 1951, hvor Frederik IX besluttede, at kvinder også kunne dekoreres med ordenen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Undersøgelse sætter fokus på din sundhed5.2.2021 09:41:21 CETPressemeddelelse

Hvordan har du det? Det spørgsmål har 2450 tilfældigt udvalgte borgere i Halsnæs fået i deres e-boks. Spørgsmålet er en del af en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse, som skal klarlægge, hvordan du som borger i Halsnæs og i resten af landets kommuner har det, når det kommer til din fysiske og psykiske sundhed. Det sker for at kunne sætte ind med målrettet forebyggelse og bedre behandling af sygdomme lokalt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum