Folkekirkens Nødhjælp

Rettelse: Folkekirkens Nødhjælp fejrer 100-års jubilæum i Roskilde Domkirke

Del

Folkekirkens Nødhjælp markerer sit 100-års jubilæum på det store event Himmelske Dage, som finder sted den 26.-29. maj. Himmelske Dage. Det sker med alsang, en jubilæumsgudstjeneste i Roskilde Domkirke, revy og deltagelse i debatarrangementer med internationale gæster.

Mulighedernes Marked kommer til at ligge på pladsen foran Roskilde Domkirke
Mulighedernes Marked kommer til at ligge på pladsen foran Roskilde Domkirke

"Himmelske dage er en enestående mulighed for at diskutere fattigdomsbekæmpelse, ligestilling, klimaforandringer og konkret udviklingspolitik i en kristen optik. Som kristne er næstekærlighed afgørende i vores værdkompas. Det har vi i Folkekirkens Nødhjælp navigeret efter i 100 år. Og det vil der ikke blive lavet om på de næste 100 år. Tidligere hjalp vi dem, der boede i vores nærhed, i sognet, men verden er blevet globaliseret. I dag er vi fortalere for demokrati og menneskerettigheder i hele verden,” siger Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen.

Gennem en række samtaler med blandt andre Sydafrikas ærkebiskop Thabo Makgoba, nobelprismodtager Denis Mukwege fra DR Congo og kirkeleder fra Zimbabwe, Kenneth Mtata, får deltagerne stærke analyser af, hvad der reelt skal til for at bekæmpe fattigdom og de galopperende klimaforandringer.

”Det er en enestående mulighed, ikke kun for os, der arbejder med nødhjælp, men alle, der har håb om en mere retfærdig verden, hvor ressourcerne bliver bedre fordelt. De er nogle af de helt store kapaciteter, når det kommer til fattigdomsbekæmpelse, ligestilling og klimaforandring,- set fra udviklingslandenes perspektiv,” siger Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen.

Vi står nu med en situation, hvor især fødevarekrisen kun bliver større, især på baggrund af krigen i Ukraine. En krise, der ligesom klimaet, rammer udviklingslandene langt hårdere end vores verden.

”Derfor er det så vigtigt at få nuanceret debatten om, hvad det egentlig er for et opdrag vi står med. Både på den nordlige og den sydlige halvkugle,” siger Birgitte Qvist-Sørensen

I Folkekirkens Nødhjælps eget telt på Mulighedernes Marked afholdes jubilæumsreception og en række talks. WeFood og Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker åbner pop-up-butik i teltet. Der vil være fokus på frivilligindsatsen og på, hvordan danskerne i praksis selv kan gøre en indsats for at verdensmålene.

___________________________________________________________________ 

Om Himmelske Dage

Himmelske Dage er en kirkefestival, der sætter fokus på livets store spørgsmål gennem talks, debatter, musik, kunst og selvfølgelig andagter og gudstjenester.

Folkekirkens Nødhjælps telt på Mulighedernes Marked lige uden for Domkirken er åbent fra torsdag kl. 17 til lørdag kl. 18.

Læs mere på: www.himmelskedage.dk/program og www.noedhjaelp.dk/100aar/arrangementer 

Pressekontakt; Niels Thrane på 5050 5602 eller nith@dca.dk

Nøgleord

Billeder

Mulighedernes Marked kommer til at ligge på pladsen foran Roskilde Domkirke
Mulighedernes Marked kommer til at ligge på pladsen foran Roskilde Domkirke
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp parat til at rydde miner i Ukraine21.4.2022 19:21:58 CEST | Pressemeddelelse

Ukraine skal ryddes for miner, før ukrainerne kan få deres hjem og hverdag tilbage. Derfor bakker Folkekirkens Nødhjælp fuldt ud op om statsminister Mette Frederiksens udmelding om, at Danmark allerede nu vil hjælpe Ukraine med minerydning. Meldingen kom fra Mette Frederiksen under hendes besøg i Ukraine, hvor hun mødtes med den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj. ”Vi bakker op om Regeringens beslutning om at hjælpe ukrainerne med minerydning og med at fjerne ueksploderet ammunition så hurtigt som muligt. Det har vi tidligere gjort på Balkan, vi gør det i Mellemøsten og Afrika, og vi står klar til at gøre det i Ukraine,” siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen. Folkekirkens Nødhjælps er i fuld gang med at forberede humanitære operationer i Kyiv-området, som indbyggere fra den vestlige del af landet nu vender tilbage til – og som andre krigsramte indbyggere flygter til fra krigen i den østlige del af landet. Organisationens humanitære eksperter er på plads i Kiev og har samme

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum