Dansk PersonTransportDansk PersonTransport

Restriktion på restriktion lammer taxierhvervet igen

Del

Den seneste coronarestriktion, hvor restaurant- og cafélivet skal lukke klokken 22, er et hårdt tilbageslag for taxibranchen.

Restauranter, barer og caféer skal lukke klokken 22.00 i hele landet for at bremse den stigende coronasmitte i området. Det medfører i sagens natur en langt mindre tilstrømning til de pågældende steder og dermed også langt færre kunder i taxierne både før og efter klokken 22. Og efter klokken 22 er der dødt. Sideløbende er messer, konferencer og kongresser aflyst, og til de få, der er, finder folk alternativ transport. Ingen turister, ingen forretningsrejser og nu slet ikke noget natteliv. Taxierne holder stille ved kantstenene.

Efter første weekend, hvor restriktionerne i aften og nattelivet har været gældende for hele landet, kan vi konstatere, at restriktionerne har påvirket omsætningen alvorligt. Selv om indkørslen i forvejen er hårdt påvirket af corona-krisen, så har restriktionerne medført, at omsætningen fredag og lørdag nat i denne weekend er faldet med 50 % i forhold til blot et par uger siden. Det er en alvorlig situation for taxivognmændene, og jeg håber, at politikerne tænker taxierhvervet ind i de hjælpepakker, som stadig gælder,” siger Carsten Aastrup, adm. direktør for Dantaxi.

Vi oplever, at restriktion på restriktion lammer taxierhvervet igen og igen. Først skulle man blive hjemme, så skal man have mundbind på, så lukker nattelivet, og så lukker aftenlivet efter klokken 22. Vi ser de røde tal i alle vores taximedlemsvirksomheder, og derfor er der også brug for yderligere hjælp. Det er vigtigt, at man ved udformning af de nye hjælpepakker har for øje, at taxivognmændene bliver direkte påvirket af restriktionerne og derfor skal medtages, når man siger, at underleverandører skal have adgang til hjælp,” siger Trine Wollenberg, vicedirektør i Dansk PersonTransport.

Der er ca. 4500 taxier i Danmark – deraf kører ca. 2500 taxier i Storkøbenhavn.

Coronakrisen har betydet, at taxierhvervets omsætning på nuværende tidspunkt er halveret i forhold til 2019.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Dansk PersonTransport

Dansk PersonTransport
Dansk PersonTransport
Nørre Farimagsgade 11, 3. tv.
1364 København K

70 22 70 99https://www.danskpersontransport.dk/

Dansk PersonTransport (DPT) er den faglige brancheforening for bus- og taxivognmænd i Danmark.

DPT’s formål er at varetage medlemmernes økonomiske, faglige og sociale interesser og rettigheder ved forhandling og samarbejde for derved at sikre de bedst mulige betingelser for medlemmernes udøvelse af deres erhverv.

Følg pressemeddelelser fra Dansk PersonTransport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk PersonTransport

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum