Restaurant Resumé vinder prisen for årets bedste ret med gris
De lokale råvarer i sæson er fundamentet for alle retter hos Restaurant Resumé der vandt Årets Ret med Gris 2022. Fem kokke fra prominente restauranter over hele landet var med i opløbet om at vinde den prestigefyldte pris

Vinderen af Årets Ret med Gris er Restaurant Resumé, der ligger i hjertet af Svendborg. Restauranten har kun været åben i få uger, men har alligevel formået at løbe med sejren.
Der var ellers hård kamp mellem nogle af landets bedste restauranter i kampen om at vinde prisen. De fem nominerede kokke har hver præsenteret juryen for deres bud på en nyskabende ret med gris, hvor der er vist flotte håndværksmæssige teknikker med smagfulde udskæringer, og skabt velsmag så tænderne løber i vand.
Mandag den. 28. november blev konkurrencen endelig afgjort, da spiseguiden White Guide – sammen med Landbrug & Fødevarer - havde inviteret Danmarks gastronomiske scene til deres årlige prisuddeling.
Årets vinder af Landbrug & Fødevarers fornemme pris Årets Ret med Gris blev Restaurant Resumé med køkkenchef Bjarke Jeppesen i spidsen. Han modtog vinderchecken på 30.000 kroner, som blev overrakt af Mette Gammichia, chef for Handel og Marked i Landbrug & Fødevarer.
Om vinderretten sagde juryen blandt andet:
- Klassisk velsmag og anretning når det er allerbedst. Utrolig flot arbejde med hovedemnet, hvor grisekødets egenskaber gennemsyrer alle aspekter af servering. Retten iscenesætter grisen på fornemmeste vis, stor respekt for råvarer og for smagen. Retten er en gennemført rejse i grisekødets smag og alsidighed, hvor mange udskæringer er bragt i spil. Retten fremstår som en kødservering, der ikke blot fremhæver kødet, men også formår at komplimentere og bringe ekstra liv til det grønne garniture. Flotte tekniske detaljer fra en kok, der ikke kun mestrer teknikken, men også eksekverer på velsmag og balance. Stort tillykke.
For mere end 10 år siden aktiverede Landbrug & Fødevarer for første gang topkokkene og bad dem definere smagen af gris gennem kreative fortolkninger.
-Spol ti år frem, og mange kokke er stadig vilde med grisens alsidighed, den gastronomiske kvalitet og de store smage. Det nye er at grisen i højere grad giver smag til en markant grønnere tallerken, hvor det grønne iscenesættes ved hjælp af grisens store smag. Og det er netop det, der er det fantastiske ved grisen, at den netop repræsenterer et gigantisk smagsunivers med et utal af forskellige smagsnuancer.
-Det ses tydeligt i år, hvor de fem fantastiske retter i udpræget grad sætter smagen af gris i højsædet, men skuer lidt ned for volumen. Det understøtter billedet af mindre, men bedre kød og et stort fokus på smagen, siger Anders Nicolajsen, seniorkonsulent for Foodservice og Gastronomi i Landbrug & Fødevarer og jurymedlem
Årets ret med Gris afholdes af Landbrug & Fødevarer og støttes af Norma og Frode S. Jacobsens Fond. I år blev vinderne igen kåret på Axelborg. Forinden har juryen rejst rundt og smagt på de fem nomineredes retter med gris i deres egne køkkener for at få den fulde oplevelse i restauranten.
Årets Ret med Gris er dog ikke den eneste pris, som er blevet uddelt denne aften. For første gang nogensinde blev Årets Ret med Økologisk Ost også uddelt. Her løb restaurant Formel B med prisen, mens Svinkløv Badehotel vandt Årets Ret med Fisk & Skaldyr.
De øvrige nominerede til Årets Ret med Gris 2022 var:
- Restaurant Gemini, København V.
- Restaurant ET, Aarhus
- Treetop Restauranten, Vejle
- Restaurant Polly, Frederiksberg
FAKTA
Om ’Årets Ret med Gris 2022’:
Prisen uddeles af Landbrug & Fødevarer. Vinderen findes ved juryvotering efter, at juryen har besøgt de fem nominerede restauranter og kokke og smagt deres konkurrenceret med gris.
De 6 jurymedlemmer er:
- Svend Rasmussen (Tv-vært, kok og madanmelder TV2)
- Rasmus Palsgård (Journalist, blogger, formand for den danske jury i spiseguiden 360 Eat og en del af kokkeholdet i Go’ Morgen Danmark)
- Mikkel Maarbjerg (forfatter, kok og direktør i Maarbjerg & Kirk)
- Daniel McBurnie, (køkkenchef og sidste års vinder)
- Thomas Herman, (kok, forfatter, TV-vært)
- Anders Nicolajsen (L&Fs seniorkonsulent for Gastronomi & Foodservice)
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer: Bred regering har respekt for arbejdspladser og bæredygtig klimaomstilling i fødevareproduktionen14.12.2022 14:29:32 CET | Pressemeddelelse
Regeringsgrundlaget understreger, at Danmark er en stærk fødevarenation, og at store klimaambitioner går hånd i hånd med at fastholde produktion og arbejdspladser i Danmark. L&F konstaterer, at et stort politisk flertal ønsker en CO2e-afgift, og at det som forventet er en del af regeringsgrundlaget. Organisationen sender en klar appel til en ny regering om at fjerne de bureaukratiske benspænd, der forhindrer væsentlige dele af den grønne omstilling, som erhvervet allerede er klar med.
På trods af pandemi: Eksport af dansk økologi satte rekord i 20218.12.2022 10:30:00 CET | Pressemeddelelse
Corona-pandemien har været en stor udfordring for den danske økologieksport, men på trods af dette sætter eksporten stor rekord i 2021. Eksporten steg 17 pct. i 2021 og rundede i alt 3,3 mia. kr.
Landbrug & Fødevarer: En høj CO2-afgift kan blive et dødsstød for store dele af den danske fødevareproduktion6.12.2022 12:24:10 CET | Pressemeddelelse
En afgift på 1100 kroner per ton CO2 vil have meget store konsekvenser for arbejdspladser i hele landet, mens fødevarepriserne vil stige. L&F savner erkendelse af, at verden har brug for fødevarer, og at vi derfor skal udvikle grønne løsninger i stedet for bare at lukke produktionen og lade andre producere mad.
Svinkløv Badehotel vinder prisen for årets bedste ret med fisk og skaldyr29.11.2022 10:52:22 CET | Pressemeddelelse
Det blev Emil Kirkegård og Oliver Bendi fra Svinkløv Badehotel der vandt ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2022 for deres ret med udgangspunkt i jomfruhummer. Ifølge dommerne fremviser kokkene et højt teknisk niveau af tilberedning, der skaber en af de bedste jomfruhummerretter ever.
Restaurant Formel B vinder prisen for årets bedste ret med økologisk ost29.11.2022 10:40:26 CET | Pressemeddelelse
For første gang er prisen Årets Ret med Økologisk Ost blevet uddelt. Vinderen er restaurant Formel B med en ret, som dommerne beskriver som smuk og æstetisk overlegen, med stor respekt for formgivningen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum