Landbrug & Fødevarer

1000 børn tager på Madskoler i sommerferien

Del

Denne sommer tager 1000 madglade børn grydeskeen i egen hånd og sender forældrene ud af køkkenet. Sammen med frivillige instruktører bruger børnene fem dage på at dyrke madglæden imens nye venskaber spirer.

En god portion engagerede frivillige, fire håndfulde lækre opskrifter og en knivspids lærerige aktiviteter krydret med masser af madglæde. Det er opskriften bag sommerens Madskoler der afholdes 61 steder landet over denne sommer.

Og opskriften er efterhånden gammel - i år er det nemlig 22. gang, 4H arrangerer Madskoler i et ikke profitskabende samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Målet er også velkendt, fortæller Henrik Dalum, formand i 4H:

-Vi vil med Madskoler først og fremmest gerne give børnene sjove og lærerige oplevelser med mad og madlavning. Vi er vildt stolte over at have eksisteret i så mange år. Det har kun kunne lade sig gøre, fordi flere hundrede frivillige bakker op hvert år, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke dem alle! Det er deres fortjeneste, at Madskoler eksisterer, siger Henrik Dalum.

Plads til lidt af det hele

Madskoler begynder mandag den. 30. juli og afholdes i dagtimerne hen over 5 dage i uge 27 og 28. De fleste Madskoler afholdes i sommerferien, men der afvikles også ’3 dage med Madskoler’ i efterårsferien. På en Madskole er madlavningen i fokus, men fysisk aktivitet, sundhed, ernæring og madspild er også centrale emner, fortæller Line Munk Damsgaard, der er afdelingsleder og Ernæringschef i Landbrug & Fødevarer og projektleder for Madskoler:

-Vi vil gerne lære børnene at have et positivt og sundt forhold til mad. Uden dårlig samvittighed og uden løftede pegefingre. Sund mad handler først og fremmest om variation og mængder. I en sund kost er der plads til lidt af det hele. I år rummer menuen både hjemmelavede fiskepinde, burger ned quinoa i bøffen og muffins med Ingrid Ærter. Jeg er sikker på, det bliver en både sjov, lærerig og lækker oplevelse.

Maden som facilitator for venskaber

Langt de fleste børn deltager på Madskoler, fordi de synes mad og madlavning er spændende. Men ofte får de meget mere end madkundskaber med sig hjem – nye venskaber. Line Munk Damsgaard, fortæller:

-Det at lave mad sammen er en fantastisk facilitator for gode snakke og spirende venskaber. Når vi spørger børnene, hvad de har fået ud af at være på Madskoler, er det netop madlæringen samt venskaberne, der bliver fokuseret på. Vi kan også se af forældreevalueringen at mange af børnene får nye venner på Madskoler.

 

Fakta om Madskoler

  • Foregår i dagtimerne mandag til fredag og er for børn og unge i alderen 8-12 år
  • Prisen for at deltage på en Madskole er 630 kr.
  • Tilmelding og mere information på www.madskoler.dk

Kontakter

Billeder

Links

Om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt24.6.2025 10:25:16 CEST | Pressemeddelelse

For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Limfjorden er der opbakning fra lodsejerne. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring omegnen.

L&F: Ny kvælstofreguleringsmodel må ikke underminimere arbejdet i de lokale treparter19.6.2025 14:41:22 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen, SF, Liberal Alliance, Konservative og Radikale Venstre har netop offentliggjort en delaftale, der fastlægger braklægningspunktet og de grundlæggende principper, som skal danne grundlag for det videre arbejde med en ny kvælstofreguleringsmodel. Med denne delaftale har partierne valgt, at en samlet beslutning om byrdefordeling og kompensation til landmændene først skal forhandles endeligt på plads til efteråret. Landbrug & Fødevarer havde gerne set, at politikerne havde truffet beslutning om alle elementer i en samlet aftale, da tingene hænger uløseligt sammen. Det er derfor alt for tidligt at vurdere konsekvenserne af en ny reguleringsmodel for landbruget. Det er dog positivt, at delaftalen anerkender den ambitiøse arealomlægning, der er i gang i de lokale treparter, og at der er fokus på, at landmændene skal have en kompensation, der matcher reguleringsniveauet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye