Restaurant Resumé vinder prisen for årets bedste ret med gris
Vinderen af Årets Ret med Gris er Restaurant Resumé, der ligger i hjertet af Svendborg. Restauranten har kun været åben i få uger, men har alligevel formået at løbe med sejren.
Der var ellers hård kamp mellem nogle af landets bedste restauranter i kampen om at vinde prisen. De fem nominerede kokke har hver præsenteret juryen for deres bud på en nyskabende ret med gris, hvor der er vist flotte håndværksmæssige teknikker med smagfulde udskæringer, og skabt velsmag så tænderne løber i vand.
Mandag den. 28. november blev konkurrencen endelig afgjort, da spiseguiden White Guide – sammen med Landbrug & Fødevarer - havde inviteret Danmarks gastronomiske scene til deres årlige prisuddeling.
Årets vinder af Landbrug & Fødevarers fornemme pris Årets Ret med Gris blev Restaurant Resumé med køkkenchef Bjarke Jeppesen i spidsen. Han modtog vinderchecken på 30.000 kroner, som blev overrakt af Mette Gammichia, chef for Handel og Marked i Landbrug & Fødevarer.
Om vinderretten sagde juryen blandt andet:
- Klassisk velsmag og anretning når det er allerbedst. Utrolig flot arbejde med hovedemnet, hvor grisekødets egenskaber gennemsyrer alle aspekter af servering. Retten iscenesætter grisen på fornemmeste vis, stor respekt for råvarer og for smagen. Retten er en gennemført rejse i grisekødets smag og alsidighed, hvor mange udskæringer er bragt i spil. Retten fremstår som en kødservering, der ikke blot fremhæver kødet, men også formår at komplimentere og bringe ekstra liv til det grønne garniture. Flotte tekniske detaljer fra en kok, der ikke kun mestrer teknikken, men også eksekverer på velsmag og balance. Stort tillykke.
For mere end 10 år siden aktiverede Landbrug & Fødevarer for første gang topkokkene og bad dem definere smagen af gris gennem kreative fortolkninger.
-Spol ti år frem, og mange kokke er stadig vilde med grisens alsidighed, den gastronomiske kvalitet og de store smage. Det nye er at grisen i højere grad giver smag til en markant grønnere tallerken, hvor det grønne iscenesættes ved hjælp af grisens store smag. Og det er netop det, der er det fantastiske ved grisen, at den netop repræsenterer et gigantisk smagsunivers med et utal af forskellige smagsnuancer.
-Det ses tydeligt i år, hvor de fem fantastiske retter i udpræget grad sætter smagen af gris i højsædet, men skuer lidt ned for volumen. Det understøtter billedet af mindre, men bedre kød og et stort fokus på smagen, siger Anders Nicolajsen, seniorkonsulent for Foodservice og Gastronomi i Landbrug & Fødevarer og jurymedlem
Årets ret med Gris afholdes af Landbrug & Fødevarer og støttes af Norma og Frode S. Jacobsens Fond. I år blev vinderne igen kåret på Axelborg. Forinden har juryen rejst rundt og smagt på de fem nomineredes retter med gris i deres egne køkkener for at få den fulde oplevelse i restauranten.
Årets Ret med Gris er dog ikke den eneste pris, som er blevet uddelt denne aften. For første gang nogensinde blev Årets Ret med Økologisk Ost også uddelt. Her løb restaurant Formel B med prisen, mens Svinkløv Badehotel vandt Årets Ret med Fisk & Skaldyr.
De øvrige nominerede til Årets Ret med Gris 2022 var:
- Restaurant Gemini, København V.
- Restaurant ET, Aarhus
- Treetop Restauranten, Vejle
- Restaurant Polly, Frederiksberg
FAKTA
Om ’Årets Ret med Gris 2022’:
Prisen uddeles af Landbrug & Fødevarer. Vinderen findes ved juryvotering efter, at juryen har besøgt de fem nominerede restauranter og kokke og smagt deres konkurrenceret med gris.
De 6 jurymedlemmer er:
- Svend Rasmussen (Tv-vært, kok og madanmelder TV2)
- Rasmus Palsgård (Journalist, blogger, formand for den danske jury i spiseguiden 360 Eat og en del af kokkeholdet i Go’ Morgen Danmark)
- Mikkel Maarbjerg (forfatter, kok og direktør i Maarbjerg & Kirk)
- Daniel McBurnie, (køkkenchef og sidste års vinder)
- Thomas Herman, (kok, forfatter, TV-vært)
- Anders Nicolajsen (L&Fs seniorkonsulent for Gastronomi & Foodservice)
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
L&F: Dansk succes ved Bocuse d’Or Europe er en sejr for gastronomi- og fødevareerhvervet20.3.2024 18:56:44 CET | Pressemeddelelse
Det danske kokkehold har her til aften vundet guld ved Bocuse d’Or Europe. En sejr, der også kan betragtes som en succes for vores fødevareerhverv og dansk gastronomi.
Flere unge vælger en uddannelse indenfor landbrug15.3.2024 08:22:23 CET | Pressemeddelelse
På bare et år er 30 procent flere unge optaget på en landbrugsuddannelse. Det viser tal fra Børne- og Undervisningsministeriet. Det er et stærkt signal om, at landbruget er et erhverv i udvikling, som unge ser en fremtid i, mener viceformand i Landbrug & Fødevarer
Årets kvægelev er et ’scoop for enhver virksomhed’26.2.2024 13:44:13 CET | Pressemeddelelse
Nysgerrig, dygtig og grundig. Sådan beskrives Isabella van Noordenne fra Gråsten Landbrugsskole, der netop har vundet prisen som Årets Kvægelev 2024
Kvægformand: En afgift må ikke blokere for, at vi kan få ny teknologi og klimaeffektive løsninger i spil25.2.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Vi har masser af grønne ambitioner. Men jeg har svært ved at se, hvordan en afgift skal hjælpe os med at indfri dem. Sådan siger Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer, Sektor for Kvæg, efter ekspertudvalget har fremlagt en rapport med input til, hvordan en CO2-afgift på de biologiske processer i landbruget kan se ud.
Økoformand om Svarer-rapport: Man tromler vores ambitioner22.2.2024 07:31:48 CET | Pressemeddelelse
Svarer har fremlagt sin rapport med input til, hvordan en CO2-afgift på de biologiske processer i landbruget kan se ud. Rapporten er et fagligt input til trepartens politiske drøftelser. Hård læsning, lyder det fra Hans Erik Jørgensen, der er formand for økologerne i Landbrug & Fødevarer. Nu er det op til politikerne og treparten at huske Danmarks økologiske visioner, mener han
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum