Landbrug & Fødevarer

Restaurant Resumé vinder prisen for årets bedste ret med gris

Del
De lokale råvarer i sæson er fundamentet for alle retter hos Restaurant Resumé der vandt Årets Ret med Gris 2022. Fem kokke fra prominente restauranter over hele landet var med i opløbet om at vinde den prestigefyldte pris

Vinderen af Årets Ret med Gris er Restaurant Resumé, der ligger i hjertet af Svendborg. Restauranten har kun været åben i få uger, men har alligevel formået at løbe med sejren.

Der var ellers hård kamp mellem nogle af landets bedste restauranter i kampen om at vinde prisen. De fem nominerede kokke har hver præsenteret juryen for deres bud på en nyskabende ret med gris, hvor der er vist flotte håndværksmæssige teknikker med smagfulde udskæringer, og skabt velsmag så tænderne løber i vand. 

Mandag den. 28. november blev konkurrencen endelig afgjort, da spiseguiden White Guide – sammen med Landbrug & Fødevarer - havde inviteret Danmarks gastronomiske scene til deres årlige prisuddeling.

Årets vinder af Landbrug & Fødevarers fornemme pris Årets Ret med Gris blev Restaurant Resumé med køkkenchef Bjarke Jeppesen i spidsen. Han modtog vinderchecken på 30.000 kroner, som blev overrakt af Mette Gammichia, chef for Handel og Marked i Landbrug & Fødevarer.

Om vinderretten sagde juryen blandt andet:

- Klassisk velsmag og anretning når det er allerbedst. Utrolig flot arbejde med hovedemnet, hvor grisekødets egenskaber gennemsyrer alle aspekter af servering. Retten iscenesætter grisen på fornemmeste vis, stor respekt for råvarer og for smagen. Retten er en gennemført rejse i grisekødets smag og alsidighed, hvor mange udskæringer er bragt i spil. Retten fremstår som en kødservering, der ikke blot fremhæver kødet, men også formår at komplimentere og bringe ekstra liv til det grønne garniture. Flotte tekniske detaljer fra en kok, der ikke kun mestrer teknikken, men også eksekverer på velsmag og balance. Stort tillykke.

For mere end 10 år siden aktiverede Landbrug & Fødevarer for første gang topkokkene og bad dem definere smagen af gris gennem kreative fortolkninger.

-Spol ti år frem, og mange kokke er stadig vilde med grisens alsidighed, den gastronomiske kvalitet og de store smage. Det nye er at grisen i højere grad giver smag til en markant grønnere tallerken, hvor det grønne iscenesættes ved hjælp af grisens store smag. Og det er netop det, der er det fantastiske ved grisen, at den netop repræsenterer et gigantisk smagsunivers med et utal af forskellige smagsnuancer.

-Det ses tydeligt i år, hvor de fem fantastiske retter i udpræget grad sætter smagen af gris i højsædet, men skuer lidt ned for volumen. Det understøtter billedet af mindre, men bedre kød og et stort fokus på smagen, siger Anders Nicolajsen, seniorkonsulent for Foodservice og Gastronomi i Landbrug & Fødevarer og jurymedlem

Årets ret med Gris afholdes af Landbrug & Fødevarer og støttes af Norma og Frode S. Jacobsens Fond. I år blev vinderne igen kåret på Axelborg. Forinden har juryen rejst rundt og smagt på de fem nomineredes retter med gris i deres egne køkkener for at få den fulde oplevelse i restauranten.

Årets Ret med Gris er dog ikke den eneste pris, som er blevet uddelt denne aften. For første gang nogensinde blev Årets Ret med Økologisk Ost også uddelt. Her løb restaurant Formel B med prisen, mens Svinkløv Badehotel vandt Årets Ret med Fisk & Skaldyr.

De øvrige nominerede til Årets Ret med Gris 2022 var:

  • Restaurant Gemini, København V.
  • Restaurant ET, Aarhus
  • Treetop Restauranten, Vejle
  • Restaurant Polly, Frederiksberg

FAKTA
Om ’Årets Ret med Gris 2022’:
Prisen uddeles af Landbrug & Fødevarer. Vinderen findes ved juryvotering efter, at juryen har besøgt de fem nominerede restauranter og kokke og smagt deres konkurrenceret med gris.

De 6 jurymedlemmer er:

  • Svend Rasmussen (Tv-vært, kok og madanmelder TV2)
  • Rasmus Palsgård (Journalist, blogger, formand for den danske jury i spiseguiden 360 Eat og en del af kokkeholdet i Go’ Morgen Danmark)
  • Mikkel Maarbjerg (forfatter, kok og direktør i Maarbjerg & Kirk)
  • Daniel McBurnie, (køkkenchef og sidste års vinder)
  • Thomas Herman, (kok, forfatter, TV-vært)
  • Anders Nicolajsen (L&Fs seniorkonsulent for Gastronomi & Foodservice)

Kontakter

Billeder

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Planterne kommer: Planterige fødevarer vækster10.2.2023 09:43:23 CET | Pressemeddelelse

Det er blevet nemmere at støde på dem i supermarkedet, når du går forbi køledisken. De kødfrie færdigretter og de plantebaserede køderstatninger har nemlig vundet indpas hos danskerne. Sammenligner man de nyeste markedstal med tallene fra 2018, er det siden da kun gået én vej, og det er op. Salget af de plantebaserede køderstatninger er godt og vel firdoblet fra 2018 til nu. Og for de kødfrie færdigretter er salget cirka fordoblet, viser undersøgelsen, der er foretaget af GFK for Landbrug & Fødevarer. Den markante stigning er der, ifølge Lærke Kirstine Lund, der er sektorchef for planter og planterige fødevarer i Landbrug & Fødevarer, flere årsager til: »Der er et stort marked for madløsninger med flere planter. Flere er blevet bevidste i forhold til den mad de spiser, og hvordan det er produceret. Her er der også en positiv indstilling til at købe flere danske råvarer, der samtidig ikke belaster klimaet mere end højst nødvendigt. Vi ser også, at der de seneste år er sket en stor produ

Landbrug & Fødevarer: Bred regering har respekt for arbejdspladser og bæredygtig klimaomstilling i fødevareproduktionen14.12.2022 14:29:32 CET | Pressemeddelelse

Regeringsgrundlaget understreger, at Danmark er en stærk fødevarenation, og at store klimaambitioner går hånd i hånd med at fastholde produktion og arbejdspladser i Danmark. L&F konstaterer, at et stort politisk flertal ønsker en CO2e-afgift, og at det som forventet er en del af regeringsgrundlaget. Organisationen sender en klar appel til en ny regering om at fjerne de bureaukratiske benspænd, der forhindrer væsentlige dele af den grønne omstilling, som erhvervet allerede er klar med.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum