Restaurant Brace vinder Årets Øko-Kok 2019
Ti mænd i kokkejakker startede dagen i silende regn med at spurte rundt på den økologiske gård, Stengården ved Bregnerød i Nordsjælland for at høste økologiske råvarer til en treretters menu. De har snittet, hakket og tilberedt og dernæst serveret og præsenteret de sirligt anrettede, gastronomiske kreationer for et professionelt dommerpanel. Alt sammen i håbet om at vinde dommernes gunst og titlen som Årets Øko-Kok 2019.
Her til eftermiddag faldt afgørelsen, og dommerne udpegede Restaurant Brace fra København, som vinder af titlen og præmien på 30.000 kroner, der er sponsoreret af de økologiske mejerier Naturmælk og Øllingegaard.
”De ti kokke, som har været her i dag, har gjort sig utrolig store anstrengelser. Jeg er imponeret over den kreativitet og det gåpåmod, de har lagt for dagen i konkurrencen. Det jeg kan se efter tre år med Øko-Kok konkurrencen er, at kokkene er blevet mere fortrolige med at bruge grøntsager – det er en interessant tendens, vi også ser ude på restauranterne,” siger dommer og madanmelder Anders Halskov-Jensen fra Jyllands-Posten i forbindelse prisoverrækkelsen.
”Det der har overrasket mig mest i dag er, at vi er stødt på utrolig interessante smagskombinationer med finurlig brug af aromatiske blomster. Derudover har kokkene virkelig været dygtige til at udnytte hele råvaren for at minimere madspild,” siger Anders Halskov-Jensen.
Han udpegede vinderen sammen med kokkene Francis Cardenau og Mikkel Maarbjerg. Dommerne bedømte de økologiske retter ud fra kriterierne håndværk, råvarehåndtering, smag, udseende, madspild og helhed.
Restaurant Brace, som vandt konkurrencen, er i år med for første gang, og det var en meget positiv oplevelse.
”Prisen som vinder af Årets Øko-Kok 2019 betyder meget for os, da vi gerne udelukkende vil bruge økologiske produkter i restauranten. I dag har vi lært noget om danske råvarer, som vi ser frem til at kombinere med det italienske køkken i Brace. Der var en rigtig god stemning til konkurrencen, gode råvarer og et højt niveau hos de andre deltagere, siger ejer og kok i Restaurant Brace, Nicola Fanetti.
Det er første gang han indleder en kokkekonkurrence med selv at skulle høste råvarerne, men det har ikke skræmt den glade vinder væk. Han stiller gerne op til næste år.
De øvrige deltagere i konkurrencen var Restaurant Hærværk og Restaurant L’estragon begge fra Aarhus, Hahnemanns Køkken fra København og Sdr. Bjert Kro med adresse syd for Kolding.
Det er tredje gang, at kokkekonkurrencen ’Årets Øko-kok’ afholdes i samarbejde med Økologisk Landsforening. Formålet med konkurrencen er at inspirere både kokke og publikum til at i højere grad at anvende økologiske råvarer. Konkurrencen hylder også de restauranter der går foran og får det økologiske spisemærke.
For yderligere oplysninger:
Birgitte Nygaard, projektleder, Økologisk Landsforening, 30 32 87 33
Nicola Fanetti, Restaurant Brace, 32 70 90 42
David Erichsen, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening, 31 40 99 85
Foto til fri redaktionel afbenyttelse kan hentes i pressemappen pressefotos(Se under Foto årets ØKO KOK 2019)
Information om Økologisk Landsforening
I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.
Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Økologisk Landsforening: Ny bestyrelse har konstitueret sig22.3.2024 08:57:02 CET | Pressemeddelelse
Den nye bestyrelse i Økologisk Landsforening har konstitueret sig. Til generalforsamling i starten af marts blev Michael Kjerkegaard valgt som forperson for bestyrelsen og i dag blev der holdt konstituerende bestyrelsesmøde.
Fårup Sommerland modtager Årets Økopris 202419.3.2024 10:39:54 CET | Pressemeddelelse
Økologisk Landsforening uddeler Årets Økopris 2024 til Fårup Sommerland og food and retail chief, Ole Roed. Prisen gives for et flot økologisk frontløberarbejde, som har resulteret i at den nordjyske park bliver den første danske forlystelsespark, der har ansøgt om Det Økologiske Spisemærke.
ØKODAG®: 20.000 skal fejre 20-års jubilæum18.3.2024 09:45:54 CET | Pressemeddelelse
20.000 gæster har tilmeldt sig til Økodag den 14. april, og på 6 ud af 17 værtsgårde er der ikke længere mulighed for at tilmelde sig. Skal du med til Økodag, kan du fortsat nå det, men husk at tilmelde dig på forhånd.
Michael Kjerkegaard er ny forperson for Økologisk Landsforening2.3.2024 15:22:46 CET | Pressemeddelelse
Ved dagens generalforsamling i Økologisk Landsforening blev Michael Kjerkegaard valgt som forperson. Han afløser forperson Sten Dissing, der i starten af året overtog posten fra Louise Køster, der har haft posten siden 2022.
Pressekommentar Svarer-udvalgets anbefalinger til CO2-afgift.21.2.2024 11:14:25 CET | Pressemeddelelse
Sybille Kyed, landbrugs- og fødevarepolitisk chef i Økologisk Landsforening:
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum