Restaurant Alouette nomineret til ny fornem pris

Restauranten Alouette er drevet af den amerikanske kok, Nick Curtin. Køkkenet har stor fokus på sæsonens råvarer. På Alouette betyder kvaliteten og forholdet til produkterne alt for madlavningen.
Det er heller ikke til at tage fejl i, når man ser på køkkenchefens bud på vinderretten med fisk og skaldyr. Retten består nemlig af en grillet og røget havtaske fra Kattegat med tang, glaseret med sauce lavet på grillet kylling og pighvarben.
- Vi elsker at arbejde med dansk fisk og skaldyr. Det har været en virkelig rar oplevelse at kunne få lov til at lave vores ret i vores eget køkken. På den måde har vi kunne give dommerne den fulde oplevelse af vores restaurant, hvor de både har kunne mærke stemningen, indretningen og atmosfæren. Retten, som vi har lavet til dommerne, er en grillet og røget havtaske. Vi har haft en minimalistisk tilgang til vores ret, da vi altid prøver at lade vores hovedelementet tale for sig selv, siger køkkenchef Nick Curtin.
Udover Alouette, er også Fasangården på Frederiksberg, Alimentum i Aalborg og Restaurant Ancestrale på Vesterbro i København nominerede til at modtage prisen. Det er et stærkt felt af nominerede, som alle dyster om at blive den første til at modtage prisen ’Årets Ret med Fisk og Skaldyr.
Større fokus på fisk og skaldyr
Den nye gastro-konkurrence ’Året Ret med Fisk & Skaldyr’ skal inspirere danskerne til at spise mere fisk ved at vise, hvordan man kan lave nye og smagfulde retter med fisk og skaldyr. For netop mange kokke repræsenterer fisk og skaldyr et kæmpe væld af mulighed for at skabe unikke smagsoplevelser. Med ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ bliver de stærkeste præstationer hædret for deres arbejde.
- Vi er stolte af at kunne tilføje en helt ny kategori til vores årlige gastro-konkurrence ’Årets Ret med Fisk og Skaldyr’. Konkurrencen skal være med til at skabe fokus på alle de forskellige og velsmagende retter, man kan lave med fisk og skaldyr. Med vores nye konkurrence får topkokke muligheden for at udfordre hinanden på kryds og tværs med deres nyskabende retter. Interessen har været stor, og det er et ekstremt stærkt felt af topkokke, som har skabt fire innovative retter, siger Anders Nicolajsen, seniorkonsulent for Foodservice og Gastronomi i Landbrug & Fødevarer.
En gastronomisk festdag
Den første vinder af ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ bliver kåret den 29. november 2021 på Axelborg i København. Udover prisuddelinger byder dagen også på nogle af de mest udsøgte og eksklusive råvarer, der er udvalgt af toppen af den danske restaurantscene. Blandt smagsoplevelserne er der vine i topklasse, specialøl, friske Limfjordsøster, kaviar og mange flere smagfulde råvarer.
Men ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ er ikke den eneste pris, som uddeles denne dag. Traditionen tro skal vinderen af ’Årets Ret med Gris 2021’ også findes for tiende år i træk. Desuden har Landbrug & Fødevarer gået sammen med spiseguiden Whiteguide, der til eventet vil lancere deres 2021-udgave af spiseguiden.
Med samarbejdet og prisuddelingen håber Landbrug & Fødevarer og Whiteguide at støtte den danske restaurationsbranche ved at inspirere danskerne til at komme ud og få en kulinarisk oplevelse hos de mange dygtige restauranter.
Billeder
Information om Landbrug & Fødevarer
FAKTA
Om ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2021’:
Prisen uddeles af Landbrug & Fødevarer. Vinderen findes ved juryvotering efter, at juryen har besøgt de fire nominerede restauranter og kokke og smagt deres konkurrenceret med fisk og skaldyr.
De 4 nominerede restauranter og kokke er:
- Søren Birch, Alimentum
- Nick Curtin, Alouette
- Oliver Hjort, Ancestrale
- Anika Madsen, Fasangården
De 5 jurymedlemmer er:
- Svend Rasmussen (Tv-vært, kok og madanmelder TV2)
- Helle Brønnum Carlsen (forfatter, madanmelder Whiteguide, Børsen & Politiken)
- Mikkel Maarbjerg (forfatter, kok og direktør i Maarbjerg & Kirk)
- Daniel McBurnie, (køkkenchef og sidste års vinder)
- Thomas Herman, (kok, forfatter, TV-vært)
- Anders Nicolajsen (L&Fs seniorkonsulent for Gastronomi & Foodservice)
’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ er skabt i samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Danmarks Fiskeriforening PO og Partnerskabet for fisk og skaldyr.
Om Whiteguide og deres uddelinger:
Til eventet den 29. november uddeles også Whiteguide 2021, som er en spiseguide der udkommer én gang om året i Danmark med 300+ nye anmeldelser af de bedste restauranter i hele landet.
Kontakt
Kontakt L&F pressetelefon på 3339 4520, for yderligere oplysninger om prisen eller for kontakt til deltagere og jurymedlemmer.
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Lucas fra Lørslev er Årets Unge Landmand 20255.11.2025 18:00:00 CET | Pressemeddelelse
25-årige Lucas Gotfredsen Brøsted fra Lørslev nær Hjørring vinder Årets Unge Landmand 2025.
I en urolig tid kan vi ikke bare have nok i os selv5.11.2025 11:06:19 CET | Pressemeddelelse
På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning understreger Søren Søndergaard, at der er brug for flere fødevarer i fremtiden. Derfor skal landbruget styrkes og EU’s fødevareforsyningssikkerhed forsvares i de kommende år.
L&F: Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at lave en ordentlig kvælstofregulering af landbruget5.11.2025 10:43:19 CET | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, kommer med en klar advarsel til politikerne, der lige nu sidder og forhandler om en ny kvælstofregulering for landbruget. Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at regulere de enkelte bedrifter. Det vil underminere det store arbejde, man laver i de lokale treparter, og det vil kun tjene en politisk ambition om at gøre landbrugserhvervet mindre, lyder det.
Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure23.10.2025 14:11:11 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer har i dag kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum

