Beskæftigelsesministeriet

Rekruttering: Fortsat færre søger forgæves

Del

Der er fortsat lidt færre forgæves rekrutteringer, viser ny analyse.

Antallet af forgæves rekrutteringer blev i september 2019 opgjort til 61.110, målt over det seneste halvår, viser den seneste rekrutteringsanalyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Det er lidt færre end i juni, hvor antallet lå på 62.640 og endnu færre end i februar, hvor der var lidt over 70.000 forgæves rekrutteringsforsøg.

Lidt over halvdelen af de forgæves rekrutteringer endte med, at stillingen ikke blev besat, mens resten blev besat med en person, som ikke havde alle de ønskede kvalifikationer.

En række af de stillinger, der har været svære at besætte, er i den offentlige sektor. Det drejer sig bl.a. om social- og sundhedsassistenter, pædagogmedhjælpere og sygeplejersker.

Ser man på andelen, var 21 pct. af virksomhedernes rekrutteringsforsøg forgæves, mens den i juni var på 20 pct. Når raten er lidt højere i september end i juni samtidig med at antallet af forgæves rekrutteringer er faldet, skyldes det, at der samlet set er lidt færre opslåede stillinger, som lidt oftere ikke kan besættes.


Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: 

- Vi ser nu igen, at antallet af forgæves rekrutteringer falder, selvom antallet fortsat er højt. Det er godt, at flere virksomheder kan få de hænder, de har brug for – ingen tvivl om det.

- Men ligesom vi har set en tendens til opbremsning i økonomien helt overordnet, understreger rapporten her også, at vi ikke har brug for at åbne døren på vid gab for udenlandsk arbejdskraft her og nu. For eksempel er det værd at bemærke, at flere af stillingerne med mangel på arbejdskraft er i det offentlige så som sosu-assistenter og pædagogmedhjælpere, som jo må siges at kræve rimelige danskkundskaber.

- I stedet skal vi sørge for at få opkvalificeret de ledige, vi har herhjemme, så de kan varetaget jobbene og komme med ind på arbejdsmarkedet. Derfor har vi fremlagt en opkvalificeringspakke til 100 mio. kr., og vi kommer også til at lave en egentlig opkvalificeringsreform.

-  Og så er det klart, at virksomhederne selvfølgelig bør se ud i Europa efter hænder, som kan arbejde her på danske lønvilkår, hvis ikke vi har kvalifikationerne. 60.000 forgæves rekrutteringer er for meget, men i første omgang bør virksomhederne altså se mod Europa efter nye hænder, hvis ikke de kan finde dem her. Og så vil jeg da også gerne opfordre dem til – hvis ikke de allerede har gjort det - at bruge vores jobcentre, a-kasser og fagforeninger til at finde danske ledige.

Læs hele analysen her

Kontakt: Beskæftigelsesministeriets presseenhed: 51 23 28 30

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til kamp for den danske model i Bruxelles6.12.2019 14:12:25 CETPressemeddelelse

Forud for rådsmødet blandt EU’s beskæftigelsesministre rejser beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard mandag til Bruxelles for at kæmpe for den danske model. Her mødes han med blandt andet repræsentanter for europæiske arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer samt medlemmer af Europa-Parlamentet. På møderne vil han søge opbakning til Danmarks kamp mod en lovfastsat europæisk mindsteløn, som den nye kommissionsformand Ursula Von Der Leyen forventes at fremsætte forslag om. I forbindelse med rådsmødet tirsdag holder han desuden en række separate møder med sine ministerkollegaer fra Italien, Tyskland og Nederlandene for at fremme danske interesser og fortælle om den danske model, hvor lønnen fastsættes af arbejdsmarkedets parter i overenskomstforhandlinger. Også torsdag vil ministeren gentage Danmarks holdning til et muligt kommende forslag, når han får besøg af EU’s nye beskæftigelseskommissær Nicolas Schmit i København. - Jeg forstår godt, at man fra Kommissionens side gerne vil sikr

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum