Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Rekordmange testet og endnu flere hurtigtest på vej

Del

Med flere end 220.000 hurtigtest blev der i går slået rekord i antal udførte hurtigtest på én dag. Som planlagt opskaleres hurtigtestkapaciteten med yderligere 100.000 hurtigtest fra i dag.

Fra i dag genåbner dele af samfundet yderligere, og man skal kunne fremvise dokumentation for, at man enten er vaccineret eller har en negativ test, der er højst 72 timer gammel for at møde i skole eller komme til frisør mm.

I går blev rekordmange testet, da der blev udført flere end 167.000 PCR-test og 220.000 hurtigtest hos de private leverandører. Fra i dag opskaleres hurtigtestkapaciteten med yderligere 100.000 test, så der potentielt kan foretages op til 300.000 hurtigtest dagligt. I løbet af maj vil den samlede testkapacitet efter planen blive yderligere opskaleret til at kunne nå op til 700.000 daglige test.

Der kan i forbindelse med den gradvise genåbning være tidspunkter, hvor man kan opleve stor travlhed og kødannelse ved teststederne. Der opfordres derfor til, at man udnytter alle teststeder, deres fulde åbningstider og at man udnytter alle ugens dage. Det er muligt at se spidsbelastningsperioder og ventetider ved hurtigteststederne på de private udbyderes hjemmesider.

På coronasmitte.dk fremgår alle teststeder. Se oversigten over udbydere i de enkelte regioner på coronasmitte.dk eller nedenfor.

Region Hovedstaden

Copenhagen Medical

Falck vedr. Rønne

Region Sjælland

Falck

Region Syddanmark

Carelink

Falck vedr. Billund Lufthavn

Region Midtjylland

Falck

Region Nordjylland

Falck

Nøgleord

Kontakter

Information om Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Datavej 16
3460 Birkerød

+45 4516 1666https://sfos.dk/

Styrelsen for Forsyningssikkerhed er en dansk styrelse under Justitsministeriet. Styrelsens opgave er at understøtte det danske samfunds beredskab i forhold til nuværende og fremtidige kriser, hvor der kan forudses knaphed på særlige kritiske ressourcer.

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Nu kan du få en PCR-test uden at bestille tid, og PCR-testen vil fremover gælde 96 timer i coronapasset30.6.2021 14:40:46 CEST | Pressemeddelelse

Fra torsdag den 1. juli kan du blive PCR-testet for coronasmitte uden at skulle bestille tid i forvejen de fleste steder i landet. Og PCR-testen vil fremover gælde i 96 timer i coronapasset. Samtidig er den gennemsnitlige svartid i PCR-sporet nede på 15 timer. Hvis man kan, så vælg PCR, opfordrer Testcenter Danmark og Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum