Rekord i Køge: knap 1000 mennesker har ringet 1812 sidste år

I 2011 åbnede Dyrenes Beskyttelse op for vagtcentralen med nummeret 1812. Siden har telefonerne været glødende, og også i Køge Kommune benytter borgerne flittigt de fire cifre. I 2019 slog borgerne i Køge deres egen rekord med knap 1000 sager i Køge og omegn.
De mange sager viser, at 1812 er blevet et nummer, som borgere i Køge kender, og som Politiet og Naturstyrelsen hyppigt henviser til, når dyr lider skade i området, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse:
”De mange opkald viser, at der er et stort behov for at have et sted at henvende sig om dyr i nød i Køge, og at vagtcentralen påtager sig en vigtig samfundsopgave for mennesker og dyr. Tallet viser også, at flere og flere i Køge ringer 1812, hvis de ser et dyr i nød. Det er vi selvfølgelig glade for” siger Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.
1812 hjælper både dyr og mennesker i kritiske situationer
I øjeblikket er det højsæson for hjortepåkørsler, hvilket betyder at der er tryk på telefonerne. Antallet af påkørsler er i voldsom stigning disse år, og i 2019 modtog Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 130 henvendelser om påkørte hjorte i Køge Kommune. Det er en stigning på over 50 % siden 2018.
Ud over hjorte, er sager om småfugle det der fylder mest ved Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral i Køge og omegn. I 2019 var der 308 henvendelser som særligt duer, skader og krager der havde brug for hjælp. Også de svigtede katte kommer der mange henvendelser om. I 2019 fik 1812 232 opkald om katte og killinger i Køge kommune.
”Det betyder ikke nødvendigvis, at der er flere dyr i nød i Køge, men folk i Køge kommune bliver bedre og bedre til at kontakte os, og det er vi meget taknemmelige for,” siger Yvonne Johansen.
Alle borgere kan kontakte Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, hvis de mangler hjælp til et dyr i nød, hvad enten det drejer sig om kæledyr, husdyr eller vilde dyr i naturen. Vagtcentralens sager spænder vidt. Driften af Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral er delvist finansieret med offentlige midler på finansloven.
[FAKTABOKS]: Det ringer borgerne om i Køge Kommune:
I 2019 håndterede Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 936 sager i Køge Kommune. Det er en stigning på 25 % flere sager siden 2018.
De mange sager drejede sig især om tre situationer: Tilskadekomne fugle som duer, måger og solsorte (295 sager), katte i nød (175 sager) og sager om hjorte (160 sager, heraf 130 sager om påkørte hjorte).
Kontakter
Yvonne JohansenDyreværnschef
Tlf:28915390yj@dyrenesbeskyttelse.dkMedievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Billeder



Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse: Sejr for ålen, men torsken kan ikke vente2.7.2025 16:02:09 CEST | Pressemeddelelse
En bred forligskreds om fiskeriaftalen har lyttet til de grønne organisationer og udpeget store beskyttede områder, samtidig med ålen beskyttes bedre.
Skrald fra sommerens fester bliver dødsfælder for dyrene27.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerens mange festivaler og udendørsarrangementer betyder hvert år mere skrald i den danske natur. Skraldet skæmmer ikke blot landskabet, men kan også være livsfarligt for vilde dyr. Dyrenes Beskyttelse opfordrer danskerne til at rydde op efter sig, når festen er forbi.
Landbrugets løftebrud: Fortsat 25.000 døde pattegrise om dagen26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal afslører status quo i dansk svineproduktion. Hver dag dør over 25.000 pattegrise i Danmark – det samme niveau som sidste år, trods løfter om forbedringer. Dyrenes Beskyttelse kritiserer den manglende handling og efterlyser konkret regulering frem for frivillige hensigtserklæringer.
Opråb til hundeejere: Disse halsbånd må du ikke længere bruge25.6.2025 14:33:44 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. juli bliver pighalsbånd forbudt for hundeejere i Danmark. Dyrenes Beskyttelse glæder sig over de nye regler og minder om, at stødhalsbånd allerede har været ulovlige i mange år – selvom de stadig formodes brugt i det skjulte.
Pak hækkesaksen væk lidt endnu – og red liv i din have23.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
For fugleunger, insekter og pindsvin er haven et sted, hvor de kan finde ro, skjul og føde - men hvert år går de en farlig sommer i møde med skarpe sakse og hækkeklippere. Dyrenes Beskyttelse advarer derfor haveejere imod at klippe hækken for tidligt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum