DI - Dansk Industri

Rekord: 27.595 lærepladsaftaler indgået i 2022

Del

I 1.halvår 2022 er der indgået 27.595 aftaler om lærepladser. Det er det højeste antal for et halvår nogensinde, og samtidig står 1.500 færre uden læreplads end i 2021.

Virksomheder og lærlinge har i 2022 fundet sammen som aldrig før. De nye lærepladstal fra Undervisningsministeriet viser, at der er indgået 27.595 aftaler om lærepladser i første halvår 2022. Det er ca. 2.300 flere end sidste år på samme tid, og det højeste antal indgåede aftaler på et halvår nogensinde. 

- Jeg er imponeret over, at vores virksomheder måned efter måned opretter flere lærepladser, og jeg  er glad for den meget positive udvikling, siger Signe Tychsen Philip, underdirektør i Dansk Industri (DI). 

Stigningen i lærepladser ligger hovedsageligt inden for teknologi, byggeri og transport, hvor der i år er indgået knap 13.000 lærepladsaftaler. 

- Væksten i byggeriet er slået igennem med væsentlig flere lærepladser, ligesom antallet af lærepladser er steget på flere uddannelser inden for industrien. Samtidig ser vi markante fald i antallet af elever uden læreplads, siger Signe Tychsen Philip. 

Færre i skoleoplæring

Efterspørgslen efter medarbejdere betyder også, at et faldende antal elever nu står uden en læreplads. I juni 2022 er cirka 3.200 elever uden læreplads, og det er 1.500 færre end på samme tidspunkt i 2021.

- Antallet af elever uden læreplads har været faldende i en længere periode. Nu har vi nået et historisk lavt niveau, hvor mange uddannelser nu har få eller ingen elever uden læreplads. Det er en yderst positiv udvikling, som heldigvis også må betyde, at færre falder fra, siger Signe Tychsen Philip.  

Der er fortsat enkelte uddannelser med en del elever i skoleoplæring. Det gælder blandt andet data- og kommunikationsuddannelsen, træfagenes byggeuddannelse, personvognsmekaniker og elektriker. 

- Vi vil selvfølgelig gerne have endnu flere fra skoleoplæring og ud i en lærepladsaftale i en virksomhed. Og vi vil samtidig gerne skaffe lærlinge til de mange virksomheder, som i øjeblikket ikke kan få de lærlinge, som de gerne vil have. Mange skoler yder en ekstra indsats i øjeblikket for at få de sidste elever i skoleoplæring ud på en virksomhed, og det vil jeg gerne kvittere for, siger Signe Tychsen Philip. 

Følg os på:

    

Kontakter

Underdirektør i DI Signe Tychsen Philip, 25659282

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum