Halsnæs Kommune

Rejsen mod ARCTIC er i gang

Del

Den kommende arktiske attraktion på Hundested Havn skal ligge på Nordmolen. Med købet af Nordmolen ønsker byrådet i Halsnæs Kommune at skabe en attraktion, som tager udgangspunkt i Knud Rasmussens tilknytning til Hundested.

ARCTIC skal være et formidlings- og samlingssted for samtidens store arktiske spørgsmål og tendenser. Samtidig bliver det et levende hus for borgere og besøgende i Hundested.

Borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen, glæder sig over, at placeringen nu er på plads, og at processen med at finde ud af, hvordan ARCTIC kan implementeres i Hundested nu for alvor kan begynde.

”Vi skal til at gå i gang med en spændende proces, hvor vi blandt andet skal se på, hvordan en moderne kulturattraktion ser ud i 2021, hvilke arktiske fortællinger og temaer, der skal være en del af attraktionen, og hvordan vi kan få ARCTIC til at blive en dynamo for udviklingen i Hundested. Alt sammen i relation til det spirende kunst- og kulturmiljø, der i forvejen er i byen og i særdeleshed på havnen”.

Fire spor skal gøre os klogere på ARCTIC

Halsnæs Kommune samarbejder med Industrimuseet Frederiks Værk og et hold af kultur- og destinationsudviklere, der frem til foråret i 2022 vil arbejde på at få analyseret potentialet for en arktisk attraktion i Hundested. Analysearbejdet kommer til at foregå i fire spor, som hver især skal biddrage til at afdække forskellige grene af potentialet for en arktisk attraktion.

1: Attraktionsudvikling

I denne del kigges der nærmere på både danske og udenlandske attraktioner, som er nytænkende og bæredygtige, og som kan give inspiration til en ny attraktion på Hundested Havn. Denne analyse skal blandt andet være med til at give en indikation af, hvor mange der vil besøge ARCTIC, og hvem de besøgende kan tænkes at være.

2: Lokal og kulturel stedsudvikling

Her er der fokus på at inddrage lokale aktører for at undersøge, hvilket ejerskab Hundested har til den arktiske fortælling. Desuden kigges der også på, hvordan ARCTIC påvirker etablerede og nye potentielle kultur- og erhvervsaktørers syn på Hundesteds muligheder som en kulturel destinationsby. Derudover undersøges det, om der er noget, som Hundested og Halsnæs savner for at skabe rum til fælleskab for alle aldre, og hvordan dette kan tænkes ind i en fremtidig kulturattraktion?

3: Emneejerskab og hovedfortælling

Dette spor lægger op til en analyse af ARCTICs unikke hovedfortælling(er), som spænder fra Knud Rasmussen til nutidens aktuelle dagsordner for Arktisk omhandlende klima, natur, geologi, kultur og politik. Har ARCTIC potentiale til blive en platform for diskussioner og oplevelser af disse emner både lokalt og internationalt? Knud Rasmussens Hus og en række arktiske eksperter inddrages i arbejdet med fortællingerne.

4: Forretningsplan

Her samles analyserne fra de tre øvrige spor i en samlet analyse af ARCTICs potentiale i et mere visuelt materiale, som kan bruges i det videre arbejde med fonde og samarbejdspartnere. Forretningsplanen giver et bud på attraktionens funktioner og skitserer et driftsbudget samt anbefalinger til udviklings- og driftsorganisation for det videre arbejde.

Vær med fra start

Du har mulighed for at møde de rådgivere, som arbejder med ARCTIC, når Halsnæs Kommune afholder visionsdagen ”Fremtidens havneby Hundested” den 21. september. Det foregår i Værftshallen på Hundested Havn i tidsrummet 10.30-18.30. På dagen gives et oplæg om kulturattraktioner, og samtidig kan du komme med dine ideer til, hvordan ARCTIC kan blive et levende sted, som er værd at besøge og vende tilbage til.

Se programmet og tilmeld dig her senest mandag den 20. september kl. 10.00.

Kontakter

Charlotte Scheel, specialkonsulent, Halsnæs Kommune. Telefon: 51 71 76 59 Mail: chsc@halsnaes.dk

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum