Region Hovedstaden

Regionsrådsformand: Sænk taksten på Øresundsbroen

Del

Billigere takster over Storebæltsbroen er en del af regeringens udspil til finanslov, og regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), opfordrer til også at nedsætte taksten på Øresundsbroen.

Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden og næstformand i Greater Copenhagen, opfordrer transportminister Ole Birk Olesen (LA) til også at kigge på en takstnedsættelse på Øresundsbroen:

- Hvis det bliver billigere at krydse broen, bliver det mere attraktivt for mennesker og virksomheder at pendle, handle og samarbejde på tværs af Øresund. I Greater Copenhagen skal vi tiltrække internationale talenter og investeringer ved at være en attraktiv metropol at bo, arbejde og drive virksomhed i. Derfor kan jeg kun opfordre regeringen til at knytte Greater Copenhagen tættere sammen ved at gøre det billigere at komme frem og tilbage over broen, som er helt central i metropolen, siger Sophie Hæstorp Andersen (S).

Greater Copenhagen-samarbejdet er et erhvervspolitisk partnerskab mellem kommuner og regioner i Østdanmark og Sydsverige. Der bor ca. 4 mio. mennesker i metropolen, som også rummer 11 universiteter, Københavns Lufthavn og Øresundsbroen.

For yderligere information kontakt pressevagten i Region Hovedstaden på tlf.: 70 20 95 88.

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Det dansk-svenske ReproUnion-projekt når finalen i EU´s prestigefyldte RegioStars Awards18.6.2018 13:10pressemeddelelse

Blandt over 100 EU-støttede projekter fra hele Europa er netop det dansk-svenske, ReproUnion-projekt, gået videre til den prestigefyldte finale i konkurrencen om at blive Europas bedste projekt støttet af Samhørighedsfonden. Med afsæt i Medicon Valley-regionens unikke kompetencer på området, har ReproUnion til formål at styrke forskning, udvikling og tilgængelighed inden for behandling af ufrivillig barnløshed, som er et stigende problem i Europas aldrende befolkninger, og de hidtidige resultater har vakt opmærksomhed i Bruxelles.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum