Region Hovedstaden

Regionspolitikere: Vi bornholmere skal testes en gang om ugen

Del

Kun halvdelen af testkapaciteten i de 11 teststeder på Bornholm udnyttes. Prisen for at være test-ø og få lov til at åbne mere er, at vi alle sammen bliver testet en gang om ugen, siger regionspolitikerne Leila Linden (S) og Carsten Scheibye (V).

Siden 1. marts har Bornholm været test-ø og har haft en større genåbning end andre dele af landet – med åbne skoler, butikker og liberale erhverv.

Betingelsen for at være test-ø er, at alle bornholmere over 12 år skal lade sig teste en gang om ugen. Data fra Statens Serum Institut viser imidlertid, at der er plads til flere på øens 11 teststeder. De seneste syv dage er der kun blevet testet 15.000 bornholmere. Planen for den bornholmske genåbning var 5.000 daglige test.

”Vi bornholmere er en slags prøveklud eller »test-ø«, der måske kan vise vejen for genåbning i resten af landet, og derfor vil jeg også opfordre alle til at blive testet. Med 11 teststeder burde det være til at komme hen til test,” siger medlem af regionsrådet Leila Linden (S).

Hendes politiske kollega Carsten Scheibye (V) bakker op om en bred opfordring til bornholmerne.

”Det er dejligt, at vi nu kan sende vores børn og unge i skole, vi kan komme en tur til frisøren og i det hele taget kan vores erhvervsliv komme i omdrejninger, så vi er nødt til at holde fast i, at vi lader os teste. På den måde kan vi måske også bidrage med værdifulde erfaringer til åbning i andre dele af landet,” siger Carsten Scheibye.

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Lokal vaccinationsindsats på vej i Frederikssund Kommune9.4.2021 15:11:57 CEST | Pressemeddelelse

Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden planlægger sammen med praktiserende læger en forstærket vaccinationsindsats, der i første omgang kommer til at bestå af en fremskudt vaccination i Frederikssundhallen den 15. april, hvor op imod 150 af de ældste og mest sårbare borgere i målgruppe 2, 3 og 7 bliver vaccineret. Derudover kommer flere af kommunens praktiserende læger til at vaccinere i deres klinik i næste uge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum