Regionshospitalerne i Randers og Viborg nedbringer sammen venteliste for knæskader

Operationsstuen ligger på hospitalet i Randers, og operations- og anæstesisygeplejerskerne er ansat på Regionshospitalet Randers. Kirurgen arbejder på Regionshospitalet Viborg, men på udvalgte dage kører kirurgen til Randers og tilslutter sig det øvrige operationshold og gennemfører knæoperationer på nogle af de lokale patienter.
Regionshospitalet Randers og Regionshospitalet Viborg har indgået en samarbejdsaftale for at nedbringe ventelisten for knæoperationer. Patienter i Randers Kommune, der står på venteliste til idrætskirurgi på hospitalet i Viborg får med ordningen mulighed for at blive opereret på hospitalet i Randers. En ordning alle parter vinder ved, ifølge cheflæge i Ortopædkirurgi på Regionshospitalet Viborg, Steen Olesen.
Alle parter vinder med nyt samarbejde
- Aftalen er et supplement til vores egen operationskapacitet i Viborg. Vi får nedbragt ventelisten for korsbånd- og miniskskader i Viborg, mens vores kolleger i Randers udnytter deres kapacitet endnu bedre. Patienterne, der primært består af borgere fra Randers Kommune, slipper også for en køretur til Viborg for at få deres knæoperationer, siger cheflæge Steen Olesen.
For et par år siden overtog Regionshospitalet Viborg de behandlinger af akutte idrætsskader i knæ fra Randers, da den sidste idrætskirurg på hospitalet i Randers gik på pension. Efter en lang periode med lavt blus på operationsområdet i Ortopædkirurgi på grund af COVID-19-pandemien og mangel på anæstesisygeplejersker i Viborg, er ventelisten til knæoperationer som følge af idrætsskader vokset.
Da Regionshospitalet Randers samtidig har ledig kapacitet i form af både operationsleje, anæstesisygeplejersker og operationssygeplejersker, gav det derfor rigtig god mening for begge parter at indgå en samarbejdsaftale. Her stiller hospitalet i Randers operationsleje og operationspersonale til rådighed for knæoperationer på udvalgte dage, hvor knækirurgen fra hospitalet i Viborg kommer forbi og udfører operationerne med det øvrige operationshold.
- Vi er meget begejstrede for den her aftale, der betyder, at vi både kan gøre brug af vores dygtige medarbejderes kvalifikationer og udnytte hospitalets ledige kapacitet med det formål at få hjulpet nogle ventende patienter. Og så er det samtidig begavet brug af borgernes skattekroner, siger cheflæge i Ortopædkirurgi på Regionshospitalet Randers, Michael Tjørnild.
Med samarbejdsaftalen vil patienter på venteliste til knæoperationer få tilbud om operation på Regionshospitalet Randers i stedet for på Regionshospitalet Viborg, hvor operationerne normalt bliver udført. Patienterne, som fortrinsvis vil være patienter fra Randers Kommune, vil som normalt skulle til forundersøgelse på Regionshospitalet Viborg. Efterbehandlingen foregår derimod lokalt, medmindre der er behov for lægelig opfølgning, som i så fald foregår på Regionshospitalet Viborg.
Løsninger til gavn for patienterne
- Jeg synes, det er fantastisk, at vi kan finde løsninger til gavn for patienterne på tværs af hospitalerne i regionen. Når vi åbner vores øjne og kigger uden for vores egen matrikel, finder vi nye og effektive løsninger, og det er vejen frem, siger cheflæge Steen Olesen.
Der er foreløbig planlagt 12 dage med planlagte knæoperationer i Randers over en periode på tre måneder. Aftalen kan dog udvides med flere operationsdage, hvis Regionshospitalet Randers har kapacitet til det, og Regionshospitalet Viborg fortsat kan stille med en knækirurg. Cheflægerne på de to ortopædkirurgiske afdelinger vil heller ikke afvise, at aftalen kan udvides til andre subspecialer, hvis det giver mening for begge hospitaler.
Kontakter
Steen Olesen, cheflæge i Ortopædkirurgi, Regionshospitalet Viborg.: Tlf. 7844 6501
Michael Tjørnild, cheflæge i Ortopædkirurgi, Regionshospitalet Randers. Tlf.: 7842 2101
Janni Ord Lundager, Kommunikationschef, Regionshospitalet Randers. Tlf.: 7842 0121
PressevagtHospitalsenhed Midt
Tlf:7844 1120kommunikation@midt.rm.dkBilleder

Information om Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive
Hospitalsenhed Midt er den næststørste af fem hospitalsenheder i Region Midtjylland. Enheden rummer Regionshospitalet Viborg, Regionshospitalet Silkeborg, Regionshospitalet Hammel Neurocenter og Regionshospitalet Skive. De fire hospitaler beskæftiger tilsammen cirka 4200 medarbejdere, som årligt behandler omkring 350.000 ambulante dagspatienter og udskriver flere end 50.000 patienter efter indlæggelse.
Følg pressemeddelelser fra Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive
Mental slagside af åreforkalkning i benene skal nu undersøges4.4.2025 11:24:52 CEST | Pressemeddelelse
Åreforkalkning i benene er den mest udbredte karsygdom, og den kan medføre mentale sygdomme som angst og depression. Nu skal en ny undersøgelse give mere viden om det mentale aspekt af karsygdommen.
Hurtigere adgang til hjælpemidler giver patienter større tryghed26.3.2025 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Tæt samarbejde mellem Regionshospitalet Viborg samt Viborg, Silkeborg og Skive Kommuner gør, at patienter kan få udleveret rollator og andre gængse kommunale hjælpemidler allerede inden udskrivelsen fra hospitalet.
Region Midtjylland er klar til byggeri af helipad på Regionshospitalet Viborg20.3.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
HSM Industri A/S fra Grenaa skal stå for opførelsen af en helikopterlandingsplads på taget af Regionshospitalet Viborg. Helipad’en skal bygges hen over det næste år og fuldender hospitalets akutcenter, som det oprindeligt var planlagt.
Tilfredse patienter giver Hospitalsenhed Midt et stort skulderklap13.3.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Glade og tilfredse patienter og dygtige fagfolk – det er noget af det, hospitalerne i Viborg, Silkeborg og Skive kan bryste sig af i den nye landsdækkende undersøgelse af patientoplevelser.
Bevillig skal bidrage til at sikre færre tryksår i Vestdanmark19.2.2025 14:35:03 CET | Pressemeddelelse
Hvornår opstår tryksår? Hvem kan forhindre det? Og kan nye sundhedsteknologier forebygge tryksår hos patienter med rygmarvsskader? De spørgsmål får Vestdansk Center for Rygmarvskade på Regionshospitalet Viborg nu 250.000 kroner af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond til at besvare i et nyt ph.d.-projekt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum