DI - Dansk Industri

Regionerne og erhvervslivet samarbejder om digitalt løft af sundhedsvæsenet

Del

For første gang går sundhedsvæsenet og erhvervslivet sammen i et større offentlig-privat samarbejde om at udnytte den nyeste digitale teknologi til at skabe bedre sundhed. Det er Danske Regioner og Dansk Industri, som nu indleder et utraditionelt samarbejde om at bruge teknologien til at give bedre forebyggelse, diagnostik, behandling, rehabilitering og genoptræning.

Danske Regioner og DI vil med den nye satsning gøre Danmark til førende HealthTech nation til gavn for patienter og samfund. Ved at samle forskellige aktører om innovation vil parterne skabe et robust og let tilgængeligt sundhedsvæsen rustet til fremtidens udfordringer, herunder en aldrende befolkning.

- Danmark har en innovativ industri, et af verdens mest digitaliserede sundhedsvæsener og stærke forskningsmiljøer. Vi har ingredienserne til at løse udfordringer med et presset sundhedsvæsen og få Danmark til tops, hvis vi tør gå sammen og udnytte potentialerne. Det gør Danske Regioner og Dansk Industri nu med den fælles satsning, ”Danmark som førende Health Tech-nation”, siger formand for Danske Regioner Stephanie Lose.

Bedre sundhedsløsninger til gavn for Danmark og danskerne er målet for satsningen, der med ni konkrete initiativer sætter en ny fælles kurs og skal styrke vores såkaldte Health-Tech-økosystem - altså alle de aktører, der indkøber, bruger, udvikler, tester og skalerer sundhedsteknologiske løsninger, fra den enkelte kliniker og forsker over den lille startup til organisationer, de store universiteter, og life science- og sundhedsindustrien.

Direktør i Dansk Industri, Lars Frelle-Petersen, siger: ”Danmark har en unik styrkeposition med en stærk life science- og techbranche samt et dygtigt og professionelt sundhedsvæsen. Ved at styrke det offentlig-private samarbejde også mellem forskerverdenen og startups kan en større grad af sundhedsteknologiske løsninger udvikles i Danmark – til gavn for patienterne, samfundet og nye arbejdspladser.” 

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, siger: ”Vi er i fuld gang med at gøre sundhedsvæsenet smartere og mere effektivt. Nu går Danske Regioner sammen med sundhedsindustrien for at udnytte ressourcerne endnu bedre, skabe grobund for nye løsninger og skalere de bedste. Det kan blive et kvantespring for vores sundhedsvæsen og for danskernes sundhed.”

Blandt de ni initiativer er etablering af et HealthTech inkubations- og investeringsprogram, som skal bidrage med innovationskraft og tiltrække langsigtede investeringer fra ind- og udland til udvikling af healthtech. 

Desuden skal regionale datastøttecentre - en slags vidensbanker - give klinikere, forskere, virksomheder og startups hjælp til at koble data og analysere på tværs, samt nemt og sikkert søge på tværs af sundhedsvæsnets datakilder via et nyt digitalt datalandkort. 

Et nyt innovationsprogram skal udpege sundhedsvæsenets centrale udfordringer, så startups og private virksomheder kan byde ind med løsninger. Parterne vil også se på muligheden for at bruge sundhedsdata fra borgerne til bedre behandling f.eks. via wearables med fokus på datasikkerhed og digital ansvarlighed.

- Vi skal sætte vores stærke danske sundhedsdata i spil på en ansvarlig måde, så de kan bidrage til at skabe endnu bedre sundhedsteknologiske løsninger. Det gælder de data, som vi opsamler i sundhedsvæsenet, men også de data som i stigende grad opsamles af borgerne selv via deres smartwatch eller smartphone, og som alle har et stort potentiale, siger direktør i Dansk Industri Lars Frelle-Petersen. 

Mød Lose og Frelle på Folkemødet
På Folkemødet på Bornholm den 14. juni kl. 12.15-13.00 kan du i Danske Regioners telt møde Stephanie Lose, Lars Frelle-Petersen, Ulla Astman (næstformand f. Danske Regioner), Bjarne Hastrup (Ældresagen), Jacob Bundsgaard (KL) og Christian Freitag (PLO) i debat og quiz om, hvordan vi gør sundhedsvæsenet trygt, nært og nemt.

Læs mere om HealthTech:DK - Danmark som førende HeathTech-nation

Følg os på:

    

Kontakter

Pressekontakt:

Danske Regioner: Presserådgiver Anne Mette Ehlers, tlf. 91167399, e-mail ame@regioner.dk

Dansk Industri: Presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI samler 25 erhvervsledere, der skal fremme mangfoldighed i dansk erhvervsliv2.7.2020 13:59:15 CESTPressemeddelelse

Dansk erhvervsliv skal blive bedre til at tiltrække og fastholde talent af forskellige køn, alder og baggrund, hvis vi skal sikre vores innovations- og konkurrenceevne. Derfor nedsætter DI et nyt specialudvalg med Lars Rasmussen i spidsen, der er bestyrelsesformand for en række life science virksomheder. Mangfoldigheds- og ligestillingspolitik skal spille en central rolle i erhvervspolitikken, mener DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

DI: Klimaaftale tager flere store skridt ind i en grønnere fremtid22.6.2020 06:21:07 CESTPressemeddelelse

Med dagens klimaaftale står et bredt flertal i Folketinget sammen om en lang række tiltag, som vil fremme den grønne omstilling i Danmark og bane vejen for, at Danmark når nærmere klimamålsætningen om 70 pct. CO2-reduktion i 2030. DI glæder sig over aftalen, som i høj grad også tager afsæt i anbefalingerne fra erhvervslivets klimapartnerskaber og følger sigtelinjerne i DI’s egen 2030-plan. Samtidig hilser DI planerne om en grøn skattereform til efteråret velkomne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum